Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Es manifesten a Saragossa en defensa del ferrocarril públic
26 oct 2003
En un ambient lúdic, els manifestants han dut les seves protestes des de l'estació de Delicias fins la plaça del Pilar. Milers de persones reclamen en els carrers de Saragossa un tren de titularitat pública i accessible per a tothom.
La Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic, formada per 36 organitzacions entre les quals es troba la CGT, denuncien que la major part del pressupost es destina a les línies de l'AVE en detriment de la xarxa convencional. Milers de persones, s'han manifestat a Saragossa en defensa d'un ferrocarril de titularitat pública, en resposta al projecte de privatització presentat pel govern del Partido Popular. Els 36 col·lectius reunits ahir a Saragossa han protestat contra “la construcció exclusiva� de línies d'AVE, en perjudici del tren convencional.

Al pas de l'AVE, segons les proclames que cridaven els manifestants, han recorregut entre quinze i vint mil persones, els carrers de la capital aragonesa des de l'estació de Zaragoza-Delícias fins la plaça del Pilar. Molts joves, adults i alguns nens i representants de 36 col·lectius de tot l'Estat Espanyol, entre els quals es trobava la CGT, han protestat contra “la política de transports totalment desfavorable al ferrocarril convencional, i amb una clara orientació cap a la privatització i desmantellament dels serveis públics�.

El coordinador de la Plataforma saragossana en Defensa del Ferrocarril Públic, Alfonso Pérez, va justificar la celebració d'aquest acte que "el Govern del PP pretén liberalitzar el transport ferroviari mitjançant una llei que ja ha passat el tràmit del Congrés". La mobilització va començar a les 12:00 hores en l'estació Zaragoza-Delícies i va continuar fins la Plaça del Pilar.

L'acte va contar amb la participació de manifestants de tota Espanya, destacant la forta presència de la CGT i el seu Sindicat Federal Ferroviari, que constituïen el gruix de la manifestació, naturalment amb la nodrida delegació de la CGT de Catalunya , arribada des de les diferents comarques catalanes per a participar en aquesta gran demostració ciutadana. Les 36 organitzacions convocants "som partidàries del tren públic, que vertebra el territori perquè duu a tots els llocs, enfront de l'AVE, un tren d'élite i excloent que està concebut per a donar servei a una petita part de la societat i que no vertebra gens, perquè només té parada en grans nuclis de població", va assenyalar Alfonso Pérez. Els diversos altercats que han sofert les línies ferroviàries espanyoles en els últims temps, són deguts que la major part dels pressupostos s'han destinat a la construcció de noves línies, "mentre s'afebleixen i perden vigor sense tot just inversions bona part de les vies convencionals sense les més mínimes dotacions en seguretat". "Els pressupostos de 2003 no admeten dubtes", afegeix, "164 milions d'euros per a la xarxa convencional i 22 vegades més, 3.570 milions, per a les línies AVE"

MÉS INFORMACIÓ: www.cgt.es/cgtcatalunya
Sindicat Terrassa