Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
20.000 personas se manifiestan en Zaragoza en defensa del ferrocarril público
25 oct 2003
La Plataforma en Defensa del Ferrocarril Público, formada por 36 organizaciones entre las que se encuentra la CGT, denuncian que la mayor parte del presupuesto se destina a las líneas del AVE en detrimento de la red convencional.
Miles de personas, hasta 20.000 según los convocantes, se manifestaron este sábado en Zaragoza bajo el lema "Por un ferrocarril público, seguro y sostenible". El coordinador de la Plataforma zaragozana en Defensa del Ferrocarril Público, Alfonso Pérez, justificó la celebración de este acto en que "el Gobierno del PP pretende liberalizar el transporte ferroviario mediante una ley que ya ha pasado el trámite del Congreso".

La movilización comenzó a las 12:00 horas en la estación Zaragoza-Delicias y continuó hasta la Plaza del Pilar. El acto contó con la participación de manifestantes de toda España.
Las 36 organizaciones convocantes "somos partidarias del tren público, que vertebra el territorio porque lleva a todos los sitios, frente al AVE, un tren elitista y excluyente que está concebido para dar servicio a una pequeña parte de la sociedad y que no vertebra nada, porque sólo tiene parada en grandes núcleos de población", señaló Alfonso Pérez.

Minutos después de comenzar el acto, varias personas depositaron flores en la rotonda que une las Avenidas de Madrid y Navarra, "en homenaje a los trabajadores fallecidos en accidente laboral cuando construían esta línea del AVE y la estación intermodal. Queremos que esta rotonda permanezca siempre vinculada a estos obreros".

Los diversos altercados que han sufrido las líneas ferroviarias españolas en los últimos tiempos, son debidos a que la mayor parte de los presupuestos se han destinado a la construcción de nuevas líneas, "mientras languidecen sin apenas inversiones buena parte de las vías convencionales sin las más mínimas dotaciones en seguridad". "Los presupuestos de 2003 no admiten dudas", añade, "164 millones de euros para la red convencional y 22 veces más, 3.570 millones, para las líneas AVE".

Comentaris

Re: 20.000 personas se manifiestan en Zaragoza en defensa del ferrocarril público
25 oct 2003
Ole pels maños! Aviam quan prenem exemple i en convoquem una aquí. Jo crec que per la inauguració de l´AVE a Barcelona, s´hauria de fer una mani de les guapes, ja està bé d´anar kada dia dreta al tren, amb retards, amb línies tercermundistes com la de Barcelona-Puigcerdà. I mentrestant els polítics es gasten els calerons en un trenet...que atenció, serà per a ells i per als empresaris, perquè els surti més rendible anar de Madrid a Barcelona i perdin 0,02 euros menys. Ja està bé, això és una presa de pèl. Com pot ser que es trigui el mateix en anar de Manresa a Lleida en tren, que en anar de Lleida a Madrid en AVE? Jo em pregunto: SOM GILIPOLLES?
IC-V, prou hipocresia amb el tema del TAV!
26 oct 2003
Entre les organitzacions, sindicats i partits convocans a la manifestació a Zaragoza es trobava la força electoral Iniciativa per Cataluna-Grocs(IC-V). Aquest partit, es dona el cas que al mateix temps que a nivell del principat defensa els trens 200 com alternativa a l'AVE, a nivell local, i concretament desde l'ajuntament del Prat, governa't per per IC-V, l'arribada del AVE a l'aeroport del Prat, tot i la delicada situació, i el greu impacte ambiental que provoca sobre una aerea com la del delta del Llobregat, i la seva riquesa ambiental i agricola.

NI AVE, NI 3a PISTA DEL AEROPORT, NI DESVIAMENT DEL RIU LLOBREGAT, PROU HIPOCRESIA ELECTORALISTA DISFRESADA DE ECO-SOCIALISME!
IC-V defensa l'arribada de l'AVE a l'aeroport
26 oct 2003
A l'anterior misatge me descuida't de possar "defensa" a on possa ...l'ajuntament del Prat, governa't per IC-V, "DEFENSA" l'arribada...(perdoneu).
Re: 20.000 personas se manifiestan en Zaragoza en defensa del ferrocarril público
26 oct 2003
Perdona compañero, pero a IC no se le vio por ninguna parte, una docena de IU, y otra del CHA
Y E. En acción y CGT, no cuentes más.
Por cierto CGT hizo una demostracción de fuerza.
Re: no estaven, però convocaven.
26 oct 2003
La edició del diumenge del diari la vanguardia cita com a convocan't de la manifestació a la coordinadora estatal de defensa del ferrocarril públic; i entre las que inclou, el citat diari esmenta la formació electoralista IC. es d'aqui que he extre't "l'informació". Evidenment IC-Grocs es la tipica força politica en mes presencia als mitjans que al carrer, sempre disposada a recolzar cualsevol causa pogre, sempre que no entri en conflicte en les seves responsabilitats de govern.
Re: 20.000 personas se manifiestan en Zaragoza en defensa del ferrocarril público
27 oct 2003
Als balcons del Prat es poden llegir des de fa quasi un any les pancartes que nombrosos veïns/es han posa't dient textualment:

NO A L'AVE I RENFE TOTA SOTERRADA

I si a l'ajuntament del Prat fem un canvi de debò..... i desapareixen els d'Hipocresia- Serps? No són ni d'esquerres ni ecologistes, que no us enganyin.
Re: 20.000 personas se manifiestan en Zaragoza en defensa del ferrocarril público
28 oct 2003
És veritat, hi ha una conspiració judeo-masònica-ecosocialista. Aquests D'Hipocresia són els màxims ideòlegs de l'AVE i els seus principals impulsors, encara q es fan passar per ecosocialistes. Molt de compte, tenen molt de poder ocult i podria ser que estiguessin dirigint empreses com Siemens o Alstom. A més el seu diputat a Madrid és el principal assessor de Cascos i Àsnar, encara que es camufla pel grup mixt.
Sindicato Sindicat