Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
ERC i el programari lliure
24 oct 2003
Agafat de: http://www.candidat2003.net/asp/pagina.asp?pagina=forum-resp&codigo=0000
Josep-Lluís Carod-Rovira: Benvolgut Joan,

Gràcies pel teu missatge. L'abril de 2002, ERC vam presentar al Parlament de Catalunya una Proposició de llei de programari lliure en el marc de l'administració pública de Catalunya (www.esquerra.org/programarilliure),
que no va ser aprovada (van votar en contra CiU i el PP). En el programa d'aquestes eleccions ens reafirmem en el compromís d'utilització del programari lliure, i així ho hem recollit en els punts següents del programa (el programa sencer el podràs trobar a http://www.esquerra.org/eleccions2003/
Eix 2: Una societat cívica, culta i moderna

Punts del Programa:

1. Utilitzar per part de la Generalitat de Catalunya, els organismes autònoms públics, les empreses públiques i les de capital mixt sota control majoritari de la Generalitat de Catalunya preferentment en els seus sistemes i equipament informàtic programari lliure en català, sense cap restricció de propietat quant a la cessió, l'alteració i la distribució.

2. Establir com a clàusula obligada o de mèrit, en aquells convenis de col?laboració i/o decrets d'atorgament de subvencions en l'àmbit de les noves tecnologies que la Generalitat de Catalunya i els seus organismes dependents signin o atorguin, la utilització, el desenvolupament, la distribució i la difusió de programari lliure en català.

3. Promoure acords i convenis amb les cambres de comerç, les diputacions, les administracions locals i l'administració perifèrica de l'Estat del seu àmbit d'actuació i amb les comunitats autònomes aragonesa, balear i valenciana i els estats andorrà, francès i italià per fomentar la coordinació i la cooperació entre institucions o entre estats en matèria de programari lliure en català per assegurar-ne, amb les mesures adequades, la producció, la promoció i l'ús conjunt, amb respecte per totes les variants.

4.Assegurar, amb els convenis oportuns amb la iniciativa privada, la presència en el mercat d'una oferta bàsica i actualitzada en llengua catalana de programes informàtics de reconeixement de veu, de traducció automàtica, correctors ortogràfics, reconeixedors òptics de caràcters, de qualsevol altre avenç tecnològic en el qual la llengua sigui l'instrument de treball. Aquests programes informatics han de garantir l'adaptació als ja existents. Permetre l'accés a tothom amb llicències lliures a la propietat intel?lectual dels recursos lingüístics fets amb fons publics.

Moltes salutacions.
Mira també:
http://www.candidat2003.net/asp/pagina.asp?pagina=forum-resp&codigo=0000000767
http://www.esquerra.org/eleccions2003/
Sindicat Terrassa