Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest de la manifestació contra la repressió a Sant Andreu
24 oct 2003
Manifest de la manifestació contra la repressió a Sant Andreu de Palomar - 25 d'octubre - 12h - Pl. Orfila (L1, Sant Andreu)
PER LA CULTURA POPULAR, NI ABANDONAREM LA LLENGUA NI ABANDONAREM LA LLUITA!

La nit del passat dissabte 18 d’octubre una activitat popular lúdico-festiva, un concert, del Correllengua de Sant Andreu, va ser objecte d’una càrrega desmesurada de la policia. Agents antiavalots de la guàrdia urbana varen agredir amb porres i esprais de gas lacrimogen participants del concert del Correllengua que es reuniren davant del punt de llum per evitar que el tallessin. Cal dir que la guàrdia urbana no es va mostrar gens dialogant en dir-los que teníem permís escrit fins a les 00:30 i verbal fins a la 1:00. A les 23:45 estaven a la plaça de Can Fabra, a les 00:30 ja hi eren els antiavalots preparats i a les 00:55 ja estaven carregant. Tot i la gravetat del fet en ell mateix cal destacar dos factors que demostren la premeditació de la càrrega: una hora abans de l’agressió el carrer Torras i Bages estava tallat i l’ordre de carregar la va donar Jordi Hereu (PSC), regidor de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del districte de Sant Andreu.
Per acabar-ho d’adobar el diumenge 19 la persona que va demanar el permís va rebre la notificació que havia estat denunciat per la Guàrdia Urbana per aldarulls públics. Evidentment, aquesta denúncia, efectuada per motius polítics, té la intenció d’advertir o dissuadir a les persones que en un futur vulguin fer activitats populars al carrer que poden ser sotmeses a pressions, retallades o agressions institucionals, és a dir, és un intent de frenar les activitats al carrer i la cultura popular, que no és res més que tot el que el poble fa per i des del poble.
    Aquest fet ens fa pensar que no hi havia predisposició per a què el concert es desenvolupés tal i com l’organització havia previst. A més, ja ens havien posat traves en negociacions anteriors, com ja havia passat l’any abans.
    Tanmateix, s’han explicat mentides i versions distorsionades d’aquest fet.
    Per què tantes traves al Correllengua? Per què tanta premeditació? Per què distorsionar la realitat tot i els i les testimonis nombroses del que va passar?
    Donats els fets, sembla que resulta molest que la gent de Sant Andreu s’organitzi i realitzi activitats culturals i festives desvinculades de l’ajuntament. Saben de la importància del teixit social que crea la cultura popular i al carrer, com a part essencial de les nostres vides, i no els agrada que ens la fem cada dia més nostre. Bona mostra d’això són les creixents retallades que pateixen altres activitats populars amb retallades de permisos, de diners o de locals i infrastructures per a poder-se realitzar. Si ens resistim totes les entitats i col•lectius a les seves retallades injustificables, acabaran totes les activitats amb un ball de bastons? Ja ha quedat clar que la seva reacció davant de la cultura realment popular són les porres i les mentides o distorsions informatives. Hi tenim molt a dir, la cultura popular i la nostra llibertat d’expressió estan en joc.
    Cal que no oblidin i que no oblidem que som tots els i les que construïm Sant Andreu i que per moltes traves que ens vulguin posar no podran fer callar la nostra veu, ni sota les porres ni entre les mentides i argúcies institucionals. Perquè som tots els i les que tenim la paraula i mai ens la podran prendre, encara que la seva repressió augmenti cada dia.
    Exigim totes i tots responsabilitats polítiques i la retirada de la denúncia ja que és una demostració de força per debilitar i criminalitzar el teixit social de Sant Andreu.
    Per tot això, a Sant Andreu, prou violència gratuïta, per la cultura popular i el teixit social, ni abandonarem la llengua ni abandonarem la lluita!

    Assemblea del Correllengua de Sant Andreu de Palomar.

Donen suport: Associació de Veïns/es de Sant Andreu de Palomar, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Associació Cultural el Brot, Associació Cultural Paparote Teatre, Assemblea de Joves de Sant Andreu, Diables de Sant Andreu, Endavant (OSAN) Sant Andreu - Nou Barris, Maulets BCN-Nord.

Ass. de Joves de Capellades, Ass. de Joves de Gràcia, Ass. de Joves de Poblenou, Ass. de Joves de Sant Feliu, Ass. de Joves Independentistes de Molins, Associació Juvenil Rock’n’Trini, Associació Cultural La Barraqueta, AVV de Trinitat Vella, Ateneu Revolta, Brigada Catalana Venceremos!, CAJEI (Coordinadora d’Assembles de Joves de l’Esquerra Independentista), Casal Independentista de Sabadell ‘Can Capablanca’, Casal Independentista i Popular de Nou Barris ‘La Forca’, Comissió d’Amics i Familiars d’en Roger, Endavant (OSAN), Gatzara (Ass. de Joves de Ribes), Kan Mireia, L’Accent (periòdic quinzenal dels PPCC), Revista Barrio, Revolta 21, Sant Feliu Respon

Per més adhesions: correllengua ARROBA santandreu.vilaweb.com

MANIFESTACIÓ DISSABTE 25 D’OCTUBRE A LES 12.00h A LA PLAÇA ORFILA
Sindicat Terrassa