Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
El ple de Vilafranca aprova totes les mocions de la CUP, menys la del Fòrum 2004
23 oct 2003
Vilafranca, contrària a cedir les dades dels immigrants del padró a la policia
L'Ajuntament de Vilafranca demanarà al govern espanyol la derogació de la llei antiterrorista perquè vulnera els drets fonamentals de la persona recollits a la Declaració Universals dels Drets Humans. A més, desaprova les pràctiques de tortura que es puguin haver produït. Així ho diu una moció presentada per la CUP i que van subscriure tots els grups excepte el PP. El representant del PP, Josep Ramon Sogas, va dir que estava totalment en contra de la tortura, però va defensar que no és una pràctica habitual i que la justícia ja resol els casos que hi pugui haver. El PSC també va donar suport a la moció, després de demanar que se suavitzés el text inicial de la CUP, segons el qual la tortura és un fenomen habitual. El regidor de la CUP, Otger Amatller, va acceptar el retoc per tal que la moció tingués majoria i tirés endavant, tot i fer constar en acte que la CUP es reafirmava en que la tortura es un practica habitual a l'estat espanyol.Noticia recollida de http://www.elpunt.com


Vilafranca, contrària a cedir les dades dels immigrants del padró a la policia

El ple també va aprovar una moció en contra de la cessió de les dades del padró municipal al Ministeri de l'Interior, cosa que és una de les possibilitats del projecte de llei sobre estrangeria que està tramitant el parlament espanyol. La moció, promoguda per CCOO i presentada al ple per la CUP, va rebre el suport de tots els grups excepte del PP. El portaveu d'aquest grup va preguntar al secretari de la corporació sobre la possible il·legalitat d'una moció que planteja desatendre una futura llei estatal, cosa que va exasperar especialment al representant d'ERC, Ramon Xena, que va ironitzar sobre la «censura» que segons entenia volia imposar el PP. CiU va retreure al PSC que aprovés aquesta moció i al mateix temps votés la llei d'estrangeria amb el PP al Congrés de l'Estat. El PSC va votar a favor de la moció de Vilafranca després de suavitzar-ne el text, que en lloc de negar-se a facilitar informació només mostra el seu desacord.

El pregó, en la llengua dels sords.

Es va aprovar una moció presentada per la CUP amb mesures a favor del col·lectiu sord, com ara la interpretació en la llengua dels sords d'actes com el pregó de festa major, i subtítols a Televisió de Vilafranca. Un grup va seguir el ple amb una intèrpret que traduïa el que es deia.

El ple no retire els actes del marc del Fòrum de les Cultures

Tot i una llarga exposició de motiu feta per el regidor de la CUP, on es denunciava les practiques de les empreses patrocinadores del Fòrum i la seva implicació en la guerra de l'Iraq. On també es va posar sobre de la taula els interessos especulatius que s'amaguen darrera el fòrum (Pla 22@, la denuncia feta per Greenpeace sobre els afectes per el litoral de Barcelona que provocan les instal·lacions del fòrum), la moció nomes va rebre el suport de CUP i ERC. La resta, tot i els exemples, van decidir tirar endavant amb el tema del fòrum.

La brutícia dels carrers de Vilafranca força l'Ajuntament a revisar la concessió del servei

El servei de neteja viària costa cada any a l'Ajuntament de Vilafranca 560.900 euros, uns 93,5 milions de pessetes. Es va adjudicar l'any 1997 a l'empresa Urbaser i la moció aprovada dimarts és un seriós toc d'atenció per als responsables de l'empresa. El PSC, que governa en minoria, va donar a contracor el seu vot afirmatiu a la moció. La regidora de Via Pública, Anna Girona, va defensar que des de fa mesos el govern municipal ja s'està movent per reclamar a la concessionària que faci bé la seva feina. Un interventor de l'Ajuntament inspecciona la feina feta i ha elaborat diversos informes sobre les mancances detectades. Anna Girona en va detallar ahir algunes: carrers sense netejar, tot i que han de ser de neteja diària, no es recull la brossa que queda al voltant dels contenidors, no es netegen alguns embornals d'arbres, i s'ha detectat que hi ha molta mobilitat de personal, cosa que provoca contínuament problemes en els recorreguts i carrers que es deixen sense fer durant dies fins que se supleix una baixa. Un capítol a part mereix la maquinària, que és obsoleta i provoca que el personal hagi de fer manualment una tasca que en teoria és mecanitzada, segons va explicar ahir Girona.La regidora va explicar que aquest mandat ja s'han produït dues reunions amb responsables de la concessionària i la tercera serà aquesta setmana vinent. El PSC va intentar suavitzar el text de la moció, que denuncia la «deixadesa» dels carrers, així com demana a la ciutadania que també hi col·laborin. Però CiU no va voler tocar el seu text, que es va aprovar per unanimitat i que amenaça amb la rescissió de la concessió.

El PP, per la seva banda, va demanar que l'Ajuntament vigilés els passos legals d'una possible rescissió, per no haver de pagar indemnitzacions, mentre que la CUP va manifestar-se a favor d'una futura gestió pública d'aquest i la resta de serveis municipals.

Apugen la grua, l'IAE i la taxa d'escombraries

El ple de dimarts va aprovar també els impostos i taxes municipals que l'Ajuntament cobrarà als ciutadans durant l'any vinent. El canvi més significatiu és l'augment del 31% de l'IAE a les empreses obligades a pagar aquest impost -la reforma introduïda pel govern espanyol absol les que facturin menys d'un milió d'euros a l'any-. Tots els grups menys el PP van criticar la llei perquè no preveu que les entitats locals recuperin els diners que deixen realment de cobrar [el càcul es fa sobre el 2000], mentre que el portaveu del PP, Josep Ramon Sogas, insistia en la promesa del govern espanyol de pagar la diferència. El regidor d'Hisenda, Francisco Romero, va dir que l'augment vol compensar el dany que el canvi ha fet a la recaptació municipal, i va recordar que si el govern espanyol paga la diferència, l'increment del 31% no es durà a terme.

Encara hi ha més canvis rellevants. Un és a la taxa de la brossa, que augmenta el 14%. El govern municipal va justificar-ho pel cànnon aprovat recentment per la Generalitat i que provoca l'11% del total de l'augment. L'altre augment significatiu es produeix a la grua municipal, un 25%. El regidor d'Hisenda va al·legar que tot i així el servei és deficitari i va dir que la mesura també volia que els incívics s'ho pensessin dues vegades.

El PSC va aconseguir el vot afirmatiu d'ERC, el PP i la CUP després d'incloure esmenes d'aquests grups, mentre que CiU hi va votar en contra. Una de les propostes de CiU era castigar amb un 50% més de l'IBI els pisos buits, per evitar l'especulació. La resta de grups van dir que estaven d'acord però no ho van incloure perquè encara s'ha de desenvolupar la llei.
Mira també:
http://www.cupvila.org

Comentaris

Re: El ple de Vilafranca aprova totes les mocions de la CUP, menys la del Fòrum 2004
23 oct 2003
Anims a la gent de vila, per la feina que fan!!
Salut i endavant!!
Re: El ple de Vilafranca aprova totes les mocions de la CUP, menys la del Fòrum 2004
23 oct 2003
la CUP vilafranca fa una grandisima feina, algú s'imagina erc o icv presentant una moció contra la llei antiterrorista?????? CUP A BARCELONA JA!
Re: El ple de Vilafranca aprova totes les mocions de la CUP, menys la del Fòrum 2004
23 oct 2003
Moltes felicitats. Tan debò a molts ajuntaments tinguéssim la CUP. Conferència Nacional de l´esquerra independentista ara! CONSTRU�M LA UNITAT POPULAR!
el poble us anima !
24 oct 2003
A veure s us exteneu per tot el Penedès ! Ja !

salut !
Mocions de la CUP al ple del mes de novembre
18 nov 2003
- Moció sobre la creació d’una xarxa de carril bici

- Moció sobre el Pla d’Actuació Urbanística Municipal (PAUM)
Mira també:
http://www.cupvila.org
Sindicat Terrassa