Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Manifestació contra la repressió a Sant Andreu: dissabte 25, a les 12 hores Pl. Orfila
22 oct 2003
<b>'L'Ajuntament de PSOE, ERC i IC i la Guàrdia Urbana ataquen la llengua catalana i el poble de Sant Andreu. Ni abandonarem la llengua, ni abandonarem la lluita!'</b>
En una roda de premsa celebrada ahir dimarts a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), membres de l'Assemblea del Correllengua de Sant Andreu, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (la CAL, que és l'entitat promotora del Correllengua arreu dels Països Catalans) i l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu del Palomar van denunciar l'actuació de la Guàrdia Urbana al reventar el concert que s'estava celebrant. Per això han convocat a una manifestació el proper dissabte 25 d'octubre a les 12 del matí a la Plaça Orfila.

Segons els organitzadors, l'origen del conflicte va ser l'hora de finalització de l'acte. Genís Pascual i Mireia Redondo, de l'Assamblea del Correllengua de Sant Andreu, van destacar que comptaven amb un permís verbal per allargar trenta minuts l'horari oficial -que establia posar el punt final a dos quarts d'una de la nit- però la càrrega va tenir lloc cinc minuts abans de la una 'quan estava a punt de finalitzar el concert'.

La gerent del Districte ha rebutjat les acusacions i afirma que l'horari límit era fins a dos quarts d'una i que els agents 'no van carregar' sinó que 'van defensar-se d'un grup d'assistents que van llançar ampolles, tanques i un bidó de cervesa per impedir que es desconnectés el subministrament elèctric'. Un portaveu de la CAL va afirmar, però, que és el districte qui té la responsabilitat dels incidents quan envia una dotació d'antiavalots de la Guàrdia Urbana per resoldre un problema que es podia resoldre parlant.

El cert és que els agents antiavalots no van tocar el subministrament elèctric (que era el que teòricament volien), i que van enviar dos joves a l'hospital com a conseqüència dels cops rebuts de part dels agents municipals.

Per la seva banda, l'assemblea de Sant Andreu-Nou Barris d'Endavant (OSAN), vinculada a l'organització del Correllengua de Sant Andreu, ha emès un comunicat en què qualifica l'actuació de la Guàrdia Urbana de dissabte com 'un exemple més de la repressió que les propostes i iniciatives populars en defensa de la nostra cultura pateixen per part de les institucions', i acusa 'l’Ajuntament del Districte, encapçalat per Jordi Hereu (PSOE), i amb la tolerància i beneplàcit del regidor de Cultura Joan Pallarès-Personat (ERC)' d'atacar 'de forma indiscriminada i brutal als i les participants a una activitat lúdico-festiva que reclama l’ús social de la nostra minoritzada llengua'.

Segons l'assemblea local d'Endavant, els fets del concert de dissabte a Sant Andreu demostren que 'no podem comptar amb els partits que des del poder institucional i ben còmodament pretenen sotmetre al poble que diuen representar. Només la lluita del propi poble podrà tirar endavant el nostre projecte per la total llibertat dels Països Catalans'.

<b>MANIFESTACIÓ</b>
Dissabte 25 d'octubre a les 12 hores
Plaça Orfila (L1 Sant Andreu)

'L'Ajuntament de PSOE, ERC i IC i la Guàrdia Urbana ataquen la llengua catalana i el poble de Sant Andreu.
Ni abandonarem la llengua, ni abandonarem la lluita!'

Convoca l'Assemblea Organitzadora del Correllengua de Sant Andreu
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

Re: Manifestació contra la repressió a Sant Andreu: dissabte 25, a les 12 hores Pl. Orfila
23 oct 2003
en el dia a dia es veu com actua la guàrdia urbana de Barcelona, i de rebot els seus responsables polítics, com per exemple, en aquest cas de Sant Andreu. Però aquest no és un cas concret, és un fet que ja ve sent molt habitual i que patim totes quan volem denunciar una injustícia. Barcelona no és posa guapa, està policial i si així és com es prepara l´anomenat forum de les cultures i del diàleg, anem-nos preparant. Em ric del canvi que diuen ser per Catalunya PSC-PSOE, IC-EUA-IU i ERC. Més del mateix. En definitiva, contra la repressió!!!(vingui d´on vingui)

Salut.
Sindicat Terrassa