Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Més de 100.000 persones i un total de 157 pobles: Correllengua 2003 al País Valencià
21 oct 2003
A més, enguany el Correllengua 2003 s’ha desenvolupat també pel Principat de Catalunya gràcies a la co-organització de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL). Pel que fa al País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord, enguany s’ha incrementat considerablement el nombre de localitats què ha acollit el pas de la Flama de la Llengua.

En total, 157 municipis –incloses les principals ciutats, com ara Alacant, Elx, Castelló, Vila-real, Alcoi, Gandia, Torrent o Fraga– han rebut la Flama de la Llengua. El suport donat per la societat civil, la reivindicació del Compromís per la Llengua i la forta participació del món educatiu i acadèmic són les principals característiques que han marcat aquesta edició.

El final definitiu del Correllengua 2003 tindrà lloc el 8 de novembre a Perpinyà, no hi falteu!!
El Correllengua 2003 ha servit per exigir una política de fets tangibles i no només gestos que després no tenen una materialització real. La societat civil del nostre país demana una protecció eficaç de la nostra identitat i llengua, per damunt de les batalles polítiques i confrontacions partidistes.

Precisament, la manifestació i el final del Correllengua va ser aprofitat pels agents socials del nostre país per fer una crida a la participació el proper 18 d’octubre, a Alacant, en l’acte de reivindicació linguística amb motiu del 20è aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Van participar-hi Acció Cultural del País Valencià, Mesa d'Ensenyament en Valencià, Escola Valenciana, Federació d'Associació per la Llengua, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Confederació d'Associacions de Pares i Mares Gonçal Anaya, Intersindical Valenciana, Ajuntaments pel Compromís entre d'altres.

S'hi van aplegar prop de 5.000 persones, amb una concentració a la Plaça de la Muntanyeta i una manifestació fins l'explanada del Port. Després van prendre la paraula diferents personalitat de la vida cultura i social d'Alacant -entre ells el rector de la Universitat d'Alacant, Salvador Ordóñez,- , els qual van reivindicar la necessitat d'aplicar escrupolosament la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

<b>D’altra banda, cal assenyalar què el final definitiu del Correllengua 2003 tindrà lloc el 8 de novembre a Perpinyà, coincidint amb els actes recordatoris del Tractat dels Pirineus i l’annexió a França de les comarques nordcatalanes que va suposar la prohibició del català.</b>
Mira també:
http://www.acpv.net/
http://www.bressola.com/
Colera camping CNT