Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Can Masdeu enfrenta juicio en noviembre
20 oct 2003
Jornadas contra los desalojos en barcelona "ni un desalojo más"
Folleto Oct Nov.jpg
Can Masdeu No Daesallotjable II

dilluns 3 de novembre
12 HORES DE FESTA I RESISTÃNCIA
EN DEFENSA DELS ESPAIS ALLIBERATS

Els propers dies 3 i 4 de novembre es jutjarà a 9 persones acusades d'usurpació en relació al cas de Can Masdeu. Però, ¿què i a qui pretenen jutjar? ¿als centenars de persones i desenes de col.lectius implicats en aquesta experiència? ¿a les veïnes i als jubilats de 9 Barris que conreen els horts comunitaris? ¿a aquells que en aquesta ciutat de l'especulació han fet d'una casa abandonada espai de vida i lluita?

L'antiga masia de Can Masdeu està situada en una de les últimes valls no urbanitzades de la vessant barcelonesa del Parc de Collserola. Després de més de 50 anys de total abandó, el desembre del 2001 va ser okupada i rehabilitada com a vivenda i centre social rurbà. Des del primer dia el colâ¢lectiu d'okupants es va fixar dos objetius prioritaris: vetllar per la preservació del caràcter natural de la vall i recuperar el seu us i gestió comunitaris.

Poques setmanes després, la Fundació Hospital de St. Pau, propietaria de la finca, va presentar una denúncia per usurpació i danys. El jutge d'instrucció va decretar cautelarment l'ordre de desallotjament. El 29 de maig del 2002 feia acte de presència la policia antidisturbis. Tanmateix, la resistència de tota la gent que s'hi va oposar, penjats de la façana o acampats a la vall, va impedir que s'efectués el desallotjament. Finalment, el jutge va anular l'ordre argumentant que "el dret a la vida està per damunt del dret a la propietat".

Arrel d'aquests fets es van filtrar els plans ocults de la Fundació: una fosca operació especulativa que supondría lâenderroc de lâ'edifici, catalogat i protegit com a patrimoni històric, per construir una indefinida 'porta de collserola' i un complexe residencial per membres del Colâ¢legi de Metges. Es a dir, urbanitzar parcialment la vall i cedir el dret d'ús a una èlit amb elevat poder adquisitiu.

Gairebé un any i mig després Can Masdeu és una realitat consolidada que sobrepasa els límits físics de l'antiga masia, del districte de 9 Barris i fins i tot de Barcelona i Catalunya. En aquest tríptic trobareu una síntesis del que Can Masdeu és actualment. Preten ser també una invitació a coneixe'ns, a participar del centre social i a solidaritzar-se activament amb la campanya que estem montant en motiu del judici que s'apropa.

Prou Judicis a l'okupació!

Parem el desallotjament de Les Naus, la Casa de la Muntanya, l'Ateneu de Viladecans, l'Ateneu de Cornellà, la Hamsa, La Calma, La Karraka, La Rovira, l'Ateneu del Xino, el Pati Blau i totes les cases amenaçades!

Can Masdeu / Plataforma en Defensa de la Vall de Sant Genís

12 HORES DE FESTA I RESISTÃNCIA
EN DEFENSA DELS ESPAIS ALLIBERATS

10 h VINE AMB BICICLETAâ¦
MASSA CRÃ?TICA AL VOLTANT DE JUTJATS

12 h JUDICI A LâESPECULACIÃ

14 h DINAR POPULAR
a càrrec de lâAssemblea dels Horts Comunitaris

16 h CIRC
perque no son els únics que fan el payaso

18 h VIDEOPROJECCIONS I XERRADETES:
Aturem el desallotjament de
Les Naus, Kork, Pati Blau, Can Masdeu, La Hamsa

21 h CONCERT AMB SAMBE do TIMBALE-PIRATS SAUND SYSTEM

Can Masdeu / Plataforma en Defensa de la Vall de Sant Genís

DAVANT DELS JUTJATS
De 9 a 21h / Passeig Lluís Companys
Metro L1 - Arc de Triom
Colera camping CNT