Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Juicio contra CC.OO. en Asturias/Concentración
20 oct 2003
El lunes 27 de Octubre, nuevo juicio contra CC.OO. por sancionar a Berta Montoya, presidenta de AIRA (Asociación de Inmigrantes Residentes en Asturias)
El lunes 27 de Octubre tendrá lugar en los Juzgados de lo Social de Oviedo el juicio contra CC.OO. derivado de la demanda interpuesta por Berta Montoya, trabajadora del CITE-CC.OO.

Anteriormente, Berta fue despedida de la empresa CC.OO. por aparecer en los medios de comunicación como portavoz de la Asociación de Inmigrantes Residentes en Asturias (AIRA). El despido fue declarado nulo y CC.OO. fue condenada por violar los derechos fundamentales de libertad de asociación y de libertad de expresión, además de tener que abonar una indemnización por daños morales. http://www.nodo50.org/bertadespedida/.

Después de otro despido fraudulento para no tener que cumplir la sentencia anterior y de que la empresa CC.OO. perdiese todos los recursos judiciales y tuviese que retirar un recurso presentado ante el Tribunal Supremo que podría haber batido su propio record de ridículo, la empresa CC.OO. tuvo que readmitir "por imperativo legal" a Berta tras quince meses de despido.http://www.rebelion.org/spain/berta281202.htm

En este caso, la demanda interpuesta por Berta Montoya va en contra de una sanción de tres días de suspensión de empleo y sueldo impuesta por la dirección de la empresa CC.OO. alegando la supuesta comisión de una falta grave debido a las supuestas opiniones vertidas por Berta durante un supuesta discusión con una supuesta compañera de trabajo. Cómo es sabido, una fórmula profusamente utilizada por las empresas para deshacerse de trabajadores molestos, consiste en acumular dos o más faltas graves para justificar un despido.

Esta sanción forma parte de la estrategia de acoso laboral contra Berta puesta en marcha desde el mismo momento en que la empresa CC.OO. fue obligada a readmitirla. Dispuesta a utilizar todos los recursos necesarios para obtener una victoria después de tantas y tan sonadas derrotas, la Dirección de CC.OO. ha decidido confiar en la iniciativa privada la gestión de esta nueva ofensiva legal contra Berta para lo que ha encargado la defensa de sus intereses legales a un conocido gabinete privado de Oviedo.

En apoyo a Berta y contra el Acoso Laboral en CC.OO. tendrá lugar una Concentración coincidiendo con el Juicio, a las 10 de la mañana del Lunes 27 de Octubre, delante de los Juzgados de lo Social de Oviedo (Llamaquique, detrás de la Plaza de España)

Comentaris

Re: Juicio contra CC.OO. en Asturias/Concentración
21 oct 2003
Podem evitar les adjuncions Word.
per Richard M. Stallman, a Gener de 2002

¿No és insuportable rebre documents Word en missatges de correu electrònic? Els arxius adjunts en format Word són molestos, però, pitjor que això, frenen a la gent es vol passar al programari lliure. Potser podriem parar aquesta pràctica mitjançant un senzill esforç col·lectiu. Tot el que hem de fer és demanar a cada persona que ens envia un arxiu en Word, que reconsideri aquesta manera d'actuar.

La majoria dels usuaris de computadores utilitza Microsoft Word. Això és desafortunat per a ells, ja que Word és programari propietari, nega als seus usuaris la llibertat d'estudiar-lo, canviar-lo, copiar-lo i redistribuir-lo. I com que Microsoft modifica el format amb cada nova versió, els seus usuaris estan tancats en un sistema que els insta a comprar cada actualització, tant si necessitin un canvi o com si no el necessiten. Fins al límit de trobar-se, dintre d'uns anys, que els documents que estan escrivint actualment ja no podran ser llegits amb la versió que utilitzin aleshores.

Però ens dol, també, quan suposen que nosaltres utilitzem Word i ens envien (o ens exigeixen que els enviem) documents en format Word. Algunes persones publiquen documents en format Word. Algunes organitzacions només accepten arxius en format Word: una persona que conec no va poder presentar-se a un treball perquè les sol·licituds havien de ser arxius Word. Fins i tot els governs a vegades imposen l'ús del format Word al públic, la qual cosa és veritablement ultratjant.

Per a nosaltres, usuaris de sistemes operatius lliures, rebre documents de Word és una molèstia. Però el pitjor impacte d'enviar format Word recau sobre la gent que podria passar-se als sistemes lliures: aquestes persones dubten perquè senten que hauran tenir un Word disponible per a llegir els arxius Word que rebin. La pràctica d'usar el format secret Word per a l'intercanvi limita el creixement de la nostra comunitat i la difussió de la llibertat. Si bé notem la molèstia ocasional de rebre un document Word, aquest mal continu i persistent en la nostra comunitat generalment no ens crida l'atenció. Però passa continuament.

Molts usuaris de GNU que reben documents Word busquen la manera de d'enfrontar-se amb aquests. Pots arreglar-te-les per a descobrir el text ASCII, un xic ofuscat, examinant l'arxiu. Ara hi ha programari lliure capaç de llegir una part dels documents Word. El format és secret i no ha estat enterament descodificat; mentres Microsoft segueixi canviant el format, no podrem esperar que aquests programes siguin perfectes. En el futur potser utilitzaràn Palladium (http://www.gnu.org/philosophy/can-you-trust.html) o alguna altre 'programa traidor' en les noves versions de Word, per fer totalment impossible que el programari aliè tingui accés als arxius sense l'autorització de Microsoft.

Si creus que el document que vas rebre és un esdeveniment aïllat, és natural que intentis solucionar el problema pel teu compte. Però quan ho reconeixes com una instància d'una perniciosa pràctica sistemàtica, necessites un abordatge diferent. Arreglar-te-les per a llegir l'arxiu és tractar un símptoma d'una malaltia crònica. Per a guarir la malaltia, hem de convèncer a les persones que no enviïn o publiquin documents Word.

Durant aproximadament un any, vaig agafar el costum de respondre als arxius adjunts del Word amb un missatge amable explicant per què la pràctica d'enviar arxius Word és una cosa dolenta, i demanant-li a la persona que em reenviés el material en un format no secret. Això és molt menys treballós que intentar llegir el'ofuscat text ASCII en l'arxiu Word. I em vaig trobar que la gent normalment entén la qüestió, i molts contesten que no tornaran a enviar arxius Word a tercers.

Si tots fem això, aconseguirem un efecte molt més gran. La gent ignora una petició amable pot modificar la seva pràctica quan rebi múltiples peticions amables de diverses persones. Podem ser capaços de donar al "no enviï format Word" l'estatus de netiquette, si comencem a exposar la qüestió sistemàticament a tothom que ens envia arxius Word.

Perquè aquest esforç sigui eficient, probablement voldràs tenir una resposta 'enllaunada' que puguis enviar ràpidament cada vegada que sigui necessari. He inclòs dos exemples: la versió que vaig estar utilitzant recentment, seguida d'una nova versió que ensenya a un usuari de Word com convertir a altres formats útils.

Pots usar aquestes respostes literalment si vols, o pots personalitzar-les o escriure les teves pròpies. Sobretot construeix una resposta concorde a les teves idees i a la teva personalitat (si les respostes són personals i diferents, la campanya serà més efectiva).

Aquestes respostes estan destinades a individus que envien arxius Word. Quan trobis una organització que imposa l'ús del format Word, es necessitarà un tipus diferent de resposta; allí pots basar-te en qüestions de justícia que no s'aplicarien en un cas individual.

Alguns entrevistadors demanen el Curriculum Vitae en format Word. Sorprenentment, algunos entrevistadorsfan això quan estan buscant algú per una feina relacionada amb el programari lliure. (Qui utilitzi aquests entrevistadors per a treballs de programari lliure és probable que no trobi a ningú competent per aquestes feines). Per ajudar en aquest canvi, vostè pot enllaçar aquesta pàgina en el seu C.V., al costat d'enllaços a altres formats del sue C.V.. Qui estigui interessat en el format Word del seu C.V. probablement llegirà aquesta pàgina.

Donat la grandària de la nostra comunitat, amb només demanar, podem fer la diferència.- 8< - - - -


Vostè va enviar l'arxiu adjunt en format Microsoft Word, un format propietari i secret, motiu pel qual jo no el puc llegir. Si Vostè m'envia el text pur, HTML o PDF, llavors jo podré llegir-lo.

El fet d'enviar a la gent documents en format Word té efectes perniciosos, perquè aquesta pràctica els insta a utilitzar programari de Microsoft. En efecte, Vostè es converteix en una sustentació del monopoli de Microsoft. Aquest problema específic és un gran obstacle en l'adopció més àmplia de GNU/Linux. ¿Podria, per favor, reconsiderar l'ús del format Word en la comunicació amb altres persones?- 8< - - - -


Vostè ha enviat l'arxiu adjunt en format Microsoft Word, un format propietari i secret, pel que em resulta difícil de llegir. Si Vostè m'envia text pur, HTML o PDF, aleshores podré llegir-lo.

Distribuir documents en format Word és dolent per a Vostè i per als altres. Vostè no pot assegurar-se que es veuran igual si algú utilitza una altra versió de Word; fins i tot els pot resultar impossible obrir-los.

Rebre arxius adjunts en Word és dolent per a Vostè perquè poden implicar virus (veure http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/acro.html). Enviar arxius adjunts en Word és dolent per a Vostè perquè un document Word normalment conté informació oculta sobre autor, permetent que siguin espiades les activitats de l'autor (en aquest cas, les de Vostè). Text que Vostè va creure haver esborrat pot romandre problemàticament present. Veure http://www.microsystems.com/Shares_Well.htm per a més informació.

Però sobretot, enviant documents Word a les persones, les insta a utilitzar programari de Microsoft i ajuda a negar-los qualsevol altra opció. En efecte, Vostè es converteix en una sustentació del monopoli Microsoft. Aquesta pressió és un gran obstacle contra l'adopció més àmplia de programari lliure. ¿Podria, per favor, reconsiderar l'ús del format Word en la comunicació amb altres persones?

Convertir l'arxiu a HTML és simple. Obri el document, faci clic en arxiu, després a guardar com, i, en l'opció guardar com tipus, en la part inferior de la finestra, elegeixi Document HTML o Pàgina Web. Després elegeixi Guardar. Aleshores Vostè pot adjuntar el nou document HTML en comptes del seu document Word. Noti que Word canvia de manera constant (els noms dels ítems en els seus menús poden ser lleugerament diferents, per favor faci proves si cal).

Convertir a text pur és gairebé el mateix (en comptes de Document HTML, elegeixi només text o document de text en l'opció guardar com tipus).

Es possible que el seu ordinador tingui un programa que serveixi per a convertit a format pdf. Seleccioni Fitxer => Imprimir. Busqui entre les impressores disponibles i esculli el convertidor pdf. Faci clic al botó d'imprimir i entri un nom per al fitxer pdf que acaba de sol·licitar.


- 8< - - - -

Aquest és altre enfocament, suggerit per Bob Chassell. Requereix editar-lo per a l'exemple específic, i suposa que tens una manera d'extreure els continguts i veure quant pesen:

Estic intrigat. ¿Per què has elegit enviar-me 876.377 octets en el teu últim missatge quan el contingut és de només 27.133 octets?

M'has enviat cinc arxius en el format no estàndard, inflat, .doc que és un secret de Microsoft, en lloc del format internacional, públic i més eficient, el text pur.

Microsoft pot fer (i ho va fer recentment a Kenya i Brasil) que la policia local forci el compliment de lleis que prohibeixen als estudiants estudiar el codi, prohibeixen als emprenedors iniciar noves companyies, i prohibeixen als professionals oferir els seus serveis. Per favor, no els donis el teu suport.


- 8< - - - -

John D. Ramsdell sugereix per evitar l'ús d'adjuncions de Microsoft Word i PowerPoint fent una curta demanda en el seu arxiu de firma:

Eviti, si us plau, enviar-me adjuncions de Microsoft Word o PowerPoint.
Visiti: http://www.fsf.org/philosophy/no-word-attachments.html

- 8< - - - -

Això (http://www.gnu.org/philosophy/papadopoulos-response.html) és una carta de resposta d'Alexandros Papadopoulos a un missatge de correu electrònic amb una adjunció Word.

- 8< - - - -

Kevin Cole de la Gallaudet University de Washington D.C. envia automàticament aquest missatge (http://www.gnu.org/philosophy/kevin-cole-response.html) de resposta quan rep una adjunció Word.
Copyright © 2002 Richard M. Stallman

El copiat exacte i la distribució d'aquest article complet s'autoritzen sense càrrec, en qualsevol mitjà, sempre que la nota del copyright i aquesta nota es conservin.- 8< - - - -Això és una traducció força literal de http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.html al dimecres 16 d'abril de 2003 en podeu consultar una versió castellana a: http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.es.html

- - - -
Re: Juicio contra CC.OO. en Asturias/Concentración
21 oct 2003
Y por un caso así, hay que criminalizar a todas las Comisiones Obreras?

Ni los sueños más húmedos de Emilio Botín, Aznar y Alierta juntos, alcanzaban a pensar que la misma izquierda era la que destruía a sus sindicatos de base. Antes incluso que criminalizar e intentar inculparles a ellos!

Yo no veo a ningún guays defendiendo a la clase obrera en sus lugares de faena. No veo ningun guays megafumao en la defensa por la equiparación de derechos laborales de los inmigrantes.

Fidalgo me parece un mal consejero, por no ser beligerante -y tener una masa social detrás suyo que se lo pide!-. Pero de alli a cagarse en todos los sindicatos y en todas los CCOO?

Anda ya! Iros a los EEUU, que allí si que no tienen sindicatos "opresores".

Enfermedad infantil, la de algunos. Pueril y estúpida.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more