Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
20 oct 2003
Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) organitzem i coordinem el Correllengua 2003, la iniciativa cívica anual més gran que es realitzà en suport i defensa de la llengua catalana al nostre país. Enguany el Correllengua ja ha recorregut més de 200 localitats des del seu inici el passat 6 de setembre, i que finalitzarà el proper 8 de novembre a Perpinyà després d'haver recorregut totes les comarques i més de 300 localitats dels Països Catalans.

Des de la CAL volem manifestar arran dels fets ocorreguts la nit de dissabte (18 d'octubre) a diumenge (19 d'octubre) en els actes del Correllengua al barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona que:

Efectius antiavalots (UPA) de la Guardia Urbana de Barcelona han carregat contra els participants en un concert per la llengua del Correllengua de Sant Andreu a les 00:55h del diumenge 19 d'octubre, el que ha provocat el seu acabament precipitat.

Arran de la càrrega policial, amb utilització de porres i esprais irritants, hi ha hagut diversos contusionats i ferits, i dos participants en el Correllengua han requerit atenció mèdica hospitalària.

Denunciem l'actitud de l'Ajuntament de resoldre un conflicte d'horaris amb la utilització de la força, la qual cosa s'adiu ben poc amb l'esperit d'un Fòrum 2004, que promou el mateix ajuntament, que pretén fomentar el diàleg entre cultures i la solució negociada dels conflictes.

Denunciem que Sant Andreu del Palomar ha estat l'únic indret de tot el país on s'han produït incidents d'aquesta mena al llarg de tot el Correllengua d'enguany, i que, en contrast amb el que ha passat a Sant Andreu del Palomar, en la majoria de localitats hi ha hagut col·laboració i bona predisposició per part de les autoritats municipals.

Exigim la determinació de responsabilitats dins de l'Ajuntament de Barcelona per aquesta actuació policial, així com la garantia que la resta d'
activitats del Correllengua a Barcelona es podran desenvolupar amb total normalitat.

Barcelona 19 d'octubre de 2003
Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL)
Mira també:
http://www.cal-llengua.org/

Comentaris

Re: Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
20 oct 2003
Demaneu explicacions als de ERC que governen l´ajuntament i que semblen tant "sensibles"...en aquets temes de la llengua.
Re: Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
21 oct 2003
Demana explicacions al teu cap del CESID uri, i digues-li que, efectivament, ERC és sensible amb la llengua i amb iniciatives com el Correllengua. Per això a presentat mocions als districtes donant-hi suport i facilitant infrastructura perquè el Correllengua es celebrés amb dignititat. Potser podreu enganyar a 4 gats fent-los creure que a cop de pedra i amb violència indiscriminada s'avança a favor de la llengua. Però la majoria de gent està a favor d'avançar amb iniciatives cíviques i reals, especialment quan la violència s'exerceix contra persones que defensen i porten anys defensant la llengua catalana. Masses coincidències entre les vostres pràctiques mafioses i les de l'imperi espanyol, masses coincidències. Visca el Correllengua.
Re: Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
21 oct 2003
A qui hem d'entendre Jordi que et refereixes quan parles de les "vostres pràctiques mafioses" ? Ho dic, amiguet meu, perquè no sé si sabies qui ha anat tirant del carro del correllengua durant els 5 anys que fa que es realitza (si si, no és el primer any). No ha estat precisament ERC (t'ho recordo per si no ho sabies) massa preocupada a treballar altres coses que no siguin el carrer, perquè ja se sap, el carrer fa marginal i poc seriós, no ?

ERC s'hi ha apuntat ara farà un temps (no gaire) quan ha vist que la història començava a funcionar de veritat i per si sola, i quan ha considerat que no es podia permetre el luxe de que la CAL caigués en mans dels marginals del carrer. Marginals que es van dedicar a començar el projecte sense cap ajuda institucional i només amb la participació testimonial d'algunes seccions locals d'ERC (et vaig refrescant la memòria).

Em sembla fantàstic que us apunteu al carro de la reivindicació de la llengua des del carrer, en contacte directe amb la gent però, com a mínim, tingue's la decència de no insultar ni fer demagògia barata sobre els "cops de pedra i la violència indiscriminada"...per favor !!! si sembles del pepe carai !

salut a tothom de bona fe !

pd: entengui's per "marginals del carrer" a, organitzacions, col·lectius, casals i gent a títol individual de l'esquera independentista.
Re: Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
21 oct 2003
Si Jordi, aclareix a què et refereixes quan parles de violència i pràctiques mafioses perquè no vull pensar que et refereixes a l´esquerra independentista. Quina barra! Els d´ERC acusant a algú de pràctiques mafioses, quan sou uns venuts i serieu capaç de pactar amb qui fos per tenir una mica de poder! La única violència que hi ha hagut a St. Andreu darrerament és el tema dels immigrants de les casernes, l´enderroc del casal Onze de Setembrè (d´endavant) amb pràctiques mafioses, i la càrrega contra el correllengua. I què diuen el Portabella i la Mayol???? SALUT I CUP!
Re: Nota de premsa CAL - Sobre els incidents al Correllengua de Sant Andreu
21 oct 2003
Gent d'ERC participa de fa molt temps al Correllengua, aixó us emprenya? Jo mateixa he estat a València i Perpinyà varies vegades. Sembla que voleu apropiar-vos del Correllengua, que ens voleu fotre fora amb mentides i collonades. Nosaltres som els primers cabrejats amb el que ha passat a Sant Andreu, i no us imagineu com n'estem de cabrejats. Pero que comenceu a mentir i dir collonades sobre nosaltres no te res a veure amb el Correllengua, sino amb les vostres manies personals. Estic d'acord amb la Mireia respecte el que diu de la violència, pero d'aixó no pots responsabilitzar-ne a molta gent d'ERC em treballat contra aquesta amb altre gent. Fins i tot l'em patit, així que deixeu de fotre merda i treballem plegats des de la nostres diferencies pel socialisme i l'independència.
Sindicato Sindicat