Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: dones
Drets de les treballadores del sexe (Manifest)
19 oct 2003
Cada vegada pitjor a l'embat de les circumstàncies polítiques. Un capítol especial de la política d'estrangeria.
PELS DRETS HUMANS DE LES TREBALLADORES SEXUALS
Prou controls i expulsions arbitràries de dones immigrants

(Manifest llegit el dia 19, a les 12, a la plaça St Jaume)

Les organitzacions que treballem amb i per les treballadores sexuals assistim a certs canvis en el discurs i en les polítiques en relació als temes que quotidianament tractem.

Si fins fa un quant temps l'èmfasi es posava en l'atac que patien les treballadores sexuals per l'activitat concreta que realitzen, ara mateix s'ha incrementat i profunditzat la seva persecució legitimant-la amb la seva «irregularitat» assignada com a dones immigrants.

Durant els últims mesos s'ha agreujat la situació de les treballadores sexuals. Darrere els controls i la fustigació hi ha l'especulació immobiliària, el projecte de transformar Ciutat Vella i el model de «ciutat de disseny» i excloent.

Per netejar la imatge de la ciutat fan ús de les deportacions d'immigrants sense papers. La política repressiva afecta també les treballadores sexuals natives i dificulta per a totes elles les possibilitats de guanyar-se la vida.

Les declaracions de molts polítics i les polítiques institucionals, així com els mitjans de comunicació, donen una imatge confusa de les treballadores sexuals, especialment de les immigrants, a qui, de forma sistemàtica, es relaciona amb la delinqüència i la inseguretat ciutadana.

Tota aquesta situació empitjora les condicions de vida i d'existència de les dones més pobres i desvalgudes, que es trobem amb una societat que les rebutja, una policia que les assetja i uns polítics que volen guanyar vots fent-les víctimes o fent-les semblar delinqüents.

És necessari acabar amb la persecució policial de les treballadores del sexe que exerceixen al carrer, i negociar amb elles els espais i les condicions imprescindibles perquè puguin treballar tranquil·les i segures.

Prou discriminació i hipocresia social amb les treballadores sexuals
Per la negociació d'espais tranquils i segurs
Prou persecució
Per la regularització del sector
No a la Llei d'estrangeria
Sindicat Terrassa