Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Fòrum 2004 dels despropòsits
18 oct 2003
Breu repàs dels socis i patrocinadors més importants amb la intenció de treure'ls la màscara
ferump.jpg
El Fòrum de les Cultures que pregonen als quatre vents caurà pel seu propi pes, només cal veure'n els socis i patrocinadors. On diuen "diàleg, estudi i reflexió� haurien de dir "mentides, imposició i corrupció".

Fem una repassada a algunes de les empreses que hi inverteixen i al perquè són contràries als principis que diuen defensar:


#file_1#Els socis:

El Corte Inglés: Propietària de Informática El Corte Inglés, SA que desenvolupa sistemes d'informació per a l'àrea de Defensa. És membre del Círculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridad.
Treball infantil generalitzat, nenes de 14 a 16 anys treballen durant jornades interminables en llocs de treball duríssims, no tenen sindicats, qualsevol queixa es solucionada amb l'acomiadament (Marroc, any 2002)...
Telefónica: A través de Telefónica Sistemas participa en programes de guerra electrònica, missatgeria militar,... És membre de l'As. de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa de España.
Corrupció per tenir accés al mercat internacional i privatització del mercat públic (anys 1999 - 2000).
Contractes fraudolents amb el govern argentí provocant la greu crisi económica d’aquest país.
Toyota: Repetida corrupció per aconseguir legislació faborable (anys 1997 - 2000).
Endesa: Emet 73 millons de tonelades de CO2 a l’any, contaminació procedent de les seves centrals tèrmiques. Endesa és la quarta empresa europea en emissions causants del canvi climàtic. El 43% de l’electricitat que genera procedeix de les tèrmiques de carbó, el 34% de les centrals nuclears, l’11% dels embassaments i el 6% de les tèrmiques de fuel o gas.
Empresa criminal responsable de la destrucció de la vida dels ecosistemes de l’alt Bío – Bío i del poble pehuenche – mapuche (Chile 2003).
Empresa constructora de la línea d’Alta Tensió de les Gavarres. Línea imposada conjuntament amb la Generalitat que passa a pocs metres dels pobles i masies(llagostera, 2001).
Els patrocinadors:
Coca-Cola: Finançament de la darrera campanya electoral de G. Bush, explotació infantil (Paquistan, any 1998), acomiadaments improcedents (Filipines, any 2000), assassinat de defensors dels drets dels treballadors (Colòmbia, any 2003), discriminació racial (EEUU, any 2000), corrupció institucional per obtenir privilegis (anys 1998 – 2001), destrucció del territori (Can Fenosa, 2003).
Iberia: Participa en programes de l'Armada Espanyola i de l'Exèrcit de l'Aire. També és responsable del saqueig econòmic d’Argentina amb la fraudolent compra d’Aerolíneas Argentinas.
Randstad: Important multinacional de serveis professionals a empreses i institucions. UMANO és l’empresa d’aquest grup especialitzada en selecció de personal. Aquestes empreses són el màxim exponent de la precarietat laboral, l’explotació, la competitivitat i la descriminació de les persones. Aquesta empresa contracta diariament 217.800 personas arreu de les seves oficines mundials.
Cola Cao: Marca de l'empresa Nutrexpa; dins la llista negra d'empreses sospitoses d'utilitzar productes transgènics
Henkel: Multinacional dedicada a productes químics, cosmètics i d’higiena. Corromp repetidament gent de les institucions per el·ludir els tractats internacionals sobre protecció del medi ambient (anys 1999 - 2000).
Damm: Involucrada en diversos escandols tant de carácter laboral com de salut pública per casos d’intoxicacions. Aquesta empresa prioritza els seus beneficis envers les condicions laborals dels seus treballadors i del control dels processos de producció i qualitat del seu producte.
Agbar: Empresa dedicada a la privatització de l’aigua pública, amenaça diariament aquest dret fonamental de les persones arreu del món. El propi president ho assegura en una entrevista “El negocio del agua es estratégico para nosotros y nos presentaremos a todos los concursos de privatización que se planteen, tanto en España como en otros países�.
Responsable de la privatització indiscriminada de l’aigua a Colombia, condemnant a bona part de la població a morir per enfermetats relacionades amb el consum d’aigua contaminada.
Pascual:Empresa que va engegar un boicot als productors catalans de llet degut a què considerava els preus d’aquesta massa elevats. Finalment ha hagut de rectificar gràcies al boicot popular. Empresa també polémica perquè intenta treure al mercat un producte etiquetat amb el nom de yogurt sense que porti els bacteris propis del yogurt.
Nestlé: Acomiadament de sindicalistes (Colombia, any 2002), explotació laboral amb tortura inclosa (China, any 2001), pràctiques antisindicalistes (Tailàndia, anya 1998), el·lusió de tractats internacionals per ampliar mercat (any 2001), incompliment d'acords de respecte del medi ambient (any 2000), utiltzació de tota mena de productes trangènics (França. any 2002), reeetiquetat de 200 tonelades de llet caducada per poder-la vendre (Colòmbia, any 2002), utilització de soja transgènica en productes declarats lliures de transgènics (Itàlia, anya 2000), venta d'un sucedani de llet materna que provoca 1,5 milions de morts infantils anuals.

Reclama 6 milions de dolars a Etiòpia per compensar la nacionalització d’una empresa Alemana ara fa 27 anys (que ni tansols era propietat seva en aquells moments). Aquesta multinacional provoca la caiguda en picat dels preus del café i del cacau i condueix a la ruina a nombroses persones i families. Qui és el deutor? Quan pagaran la deuta històrica d’aquesta economia globalitzada als països més empobrits?
Indra: És una important empresa d'armament que diu"posar a disposició de l'organització del Fòrum solucions d'avantguarda per garantir l'èxit de l'esdeveniment i crear un espai de trobada entorn de la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions de la pau".

fonts:

www.boicotpreventiu.org
www.transnationale.org
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/50265.



- 8<- - - -



Informació oficial:

- Informació oficial dels patrocinadors.
- Agenda de "principis i valors".



- 8<- - -



Dossier de material sobre el fòrum que et pots descarregar anant aquí: http://www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&re.


CONTINGUTS DEL DOSSIER:

- El Fòrum al desnudo (masala abril-maig 2003)
- La FAVB davant del Fòrum (setembre 2002)
- La Escola de Cultura de Pau es retira (2002)
- RAI no participarà
- Segòn comunicat Les Naus (23/7/03)
- Les entitats i ONGs temen quedar-se a marge (AVUI nov 2001)
- Greenpeace pide que paren las obras del Fòrum
- Carta del col·lectiu Oficina 2004 (Octubre 2002)
- El gran circo de las culturas (11/9/2002)
- Comunicat Les Naus (julio 2003)
- Fòrum de la incultura (la vanguardia 24/7/03)
- 2000 personas con los inmigrantes (contrainfos 25/9/01)
- Que es y que serà el fórum? (Gc-Red 29/7/03)
- Renuncies: Caminal, Ramoneda, assamblea de savis (varis periòdics)
- La exposición central continua en el aire (el mundo 1/11/01)
- La guerra de Juan "W" Clos (masala abril-maig 2003)
- Comunicat Associació Afectats 22@ (16/3/2002)
- Crònica des del Forat de la Vergonya (19/11/02)
- Indra col·laboradora del Fòrum (masal abril-maig 2003)
- Declaraciones del colectivo de arquitectos Pilar Prim (nov 2001)
- Declaración final del IX Congreso de Antropología de la FAAEE (sept 2002)
- El districte d'activitats 22@
- 2004 odisea en el espacio tiempo de las culturas (sept 2002)
- Endesa y los Mapuches de Chile (ecologist, julio 2000)
- Dossier Economía Especulativa (febrero 2002)





Dossier trobat en aquesta pàgina (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/51294)
ferum.jpg.zip
ferum.jpg.zip (47,84 KiB)
Mira també:
http://www.boicotpreventiu.org
http://www.transnationale.org

Comentaris

Invitacions al Forum
24 set 2004
Útils per a repartir al carrer: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/122987/index.php
Sindicato Sindicat