Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
DISSABTE 18 D'OCTUBRE MANIFESTACIÓ A ALACANT PEL CATALÀ:
17 oct 2003
Manifestació a Alacant pel Català
DISSABTE 18 D'OCTUBRE MANIFESTACIÃ A ALACANT PEL CATALÃ:
20 ANYS D'HIPOCRESIA... LLUITEM PEL CATALÃ !

Alacant, 18.00h, Plaça de la Muntanyeta

Amb motiu del 20è aniversari de la l'aprovació a Alacant de Llei d'Ãs i Ensenyament del Valencià, diverses organitzacions han convocat una jornada reivindicativa. Endavant (OSAN) formarà un bloc crític i combatiu, juntament amb Maulets, PCPE i CJC.

El manifest que hem elaborat és el següent:

20 ANYS DâHIPOCRESIA
LLUITEM PEL CATALÃ

Han passat vint anys des de lâaprovació a Alacant de la Llei dâÃs i Ensenyament del Valencià, i han passat per tant vint anys de continus incompliments dâaquesta llei. Per a totes les administracions ila majoria de les institucions, locals, provincials, autonòmiques, dirigides pel PSOE o pel PP, les actuacions diàries han estat marcades per la hipocresia dâaquell que diu fer complir la llei però, al mateix temps, en posa tots els obstacles per al seu desenvolupament i no vol dotar-la dels recursos necessaris per a fer la llengua quotidiana, coneguda i reconeguda entre totes i tots.
Això ha comportat que al País Valencià, i molt especialment a Alacant, la situació del català siga dâautèntica emergència. La política lingüística ha estat orientada a organitzar de forma insuficient i precària alguns cursets per a funcionaris i tenir contents als pares i mares que exigeixen lâescolarització en valencià dels seus fills i filles. Fora dâaixò, el català es troba en la nostra ciutat en una situació de marginalitat i minorització, desprestigiat i arraconat, amb una finalitat política molt clara: impossibilitar a les classes populars de conèixer, valorar, estudiar, estimar i usar amb plena normalitat el català, i per tant fer desaparèixer dels carrers dâAlacant la llengua que li és pròpia i que durant segles ha patit una forta repressió que ha fet minvar molt el seu ús.
Les institucions als Països Catalans estan subordinades als interessos, direcció i compromisos del capital espanyol i francés, i per tant només podran estar al servei de la ciutadania dels quan es reconega el dret dâautodeterminació i les classes populars puguem decidir el nostre futur. Després de vint anys, sâha demostrat que les actuals institucions i polítics no són la via de solució al greu problema que planteja la supervivència del català. Ans al contrari, amb les seues dinàmiques ralentitzadores o els seus interessos electoralistes, utilitzen la llengua com a moneda de canvi i instrument de confrontació.
Davant la hipocresia dels partits i organitzacions âprogressistesâ?, i de lâoperació dâimatge impulsada recentment per la Generalitat amb el seu âdecàlegâ? per a promocionar el valencià, fem una crida a tots els individus i organitzacions conscients i compromeses a lluitar per la unitat del català i a fer un pas endavant en la seua extensió i ús social a Alacant.

Qui no participe en la batalla, compartirà també la derrota; qui es desentenga dâaquesta lluita, serà espectador i còmplice de la desaparició dâuna cultura. Ãs necessari, ara i aquí, un canvi personal i col·lectiu per tal de contribuir a la pervivència i dignificació dâuna llengua que, ni millor ni pitjor que les altres, demana el seu espai en el món.

SOM DâALACANT PARLEM CATALÃ

Endavant (OSAN), Maulets, PCPE, CJC.

Autobusos:

-CASTELLà DE LA PLANA: 15h Plaça dels Jutjats.
-ALZIRA: 15 h Av. Lluis Sunyer (CP Alborxí).
-GANDIA: 15'30 Parc de l'Estació (oficina de Turisme)
-VALÃNCIA 15'30h: Seu Nacional de l'Intersindical Valenciana. Gran Via Ferran el catòlic - c. Juan de Mena.
Colera camping CNT