Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
PRIMERES EMISSIONS DE LA RÀDIO DE L'ACS (ASSEMBLEA DE COMUNICACIÓ SOCIAL)
16 oct 2003
Una nova ràdio en gestació entra a la FM desde Sants.
En el marc de la campanya Okupem les Ones, promuguda per l’Assemblea per a la Comunicació Social (ACS), aquest cap de setmana es va okupar el 107.6 de la FM.

Recordem que l'ACS va lliurar a la Generalitat i al C.A.C., el passat mes de juny, 58 sol·licituds de col·lectius que reivendicaven una freqüència de ràdio i una de televisió a la ciutat de Barcelona.

Després d'unes emissions televisives de prova durant l'estiu a les festes de Gràcia i Sants, ara l'ACS (que aplega actualment uns 80 col·lectius) també entra en la FM.

L’emissió ha tingut lloc al barri de Sants i, coordinant-nos amb la Plataforma per un 12 d’Octubre en llibertat, hem fet el seguiment dels actes del cap de setmana.

Els continguts emesos han estat:

-Informació sobre la campanya Okupem les Ones.
-Monogràfic sobre OKUPACIÓ. (en motiu de la recent campanya d’aquest col·lectiu)
-Debat-tertúlia sobre COMUNICACIÓ (amb persones vinculades a projectes de transformació en aquest àmbit).
-Monogràfic sobre ANTIFEIXISME (amb intervencions de gent compromesa en aquest àmbit, tant de Barcelona, de Sabadell y de Castellar del Vallès).
-Resum dels TALLERS de les jornades (amb intervenció de les persones ponents de cada taller, com el Xavier Domènech i l’Albert Recio).
-Debat-tertúlia sobre IMMIGRACIÓ (amb la Mariel Araya, ponent del taller que es va fer el dissabte a les jornades).
-Monogràfic sobre les mobilitzacions CONTRA LA GUERRA a l’Irak (Amb participació de membres de la Plataforma Aturem la Guerra i d’altres participants)
-Seguiment en directe de la MANIFESTACIÓ Per un 12 d’Octubre en Llibertat.
-Agenda d’activitats, manifestacions i judicis per a les properes setmanes.


L’emissió, limitada aquest cop al barri de Sants, s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració i l’interès en el projecte de la Plataforma per un 12 d’Octubre en Llibertat, dels espais alliberats del barri i dels diferents col·lectius que han volgut utilitzar aquest recurs.

En aquest sentit, valorem com un èxit aquesta petita prova, que ha posat en evidència la necessitat d’aquest tipus d’espais en l’àmbit de la comunicació. Tècnicament, hem notat alguna interferència que ens feia el que semblava ser Ràdio Gràcia. Diem semblava perquè el que se sent ara, per aquesta suposada ràdio local, és l’emissió de COM Ràdio. Fora d’aquesta petita intromiSsió puntual, cap problema.

Salut i ones lliures!
Sindicat Terrassa