Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Deixeu en Pau la Cultura Basca [Plataforma per Egunkaria]
16 oct 2003
Davant l'operació policíaca que és desenvolupa al Parc Cultural Martin Ugalde d'Andoain (País Basc) des de primeres hores d'aquesta matinada, la Plataforma per Egunkaria:
cartell martin ugalde2.jpg
1. Exigeix el respecte escrupulós als drets fonamentals de les persones detingudes, l'aixecament de la incomunicació i la immediata llibertat dels detinguts, reconeguts i incansables activistes de la cultura basca com Joanmari Larrarte, amic que en els darrers mesos ha visitat els Països Catalans en nombroses ocasiones.Cal recordar que la darrera operació de la Guàrdia Civil contra activistes de la cultura basca, el passat 20 de febrer, va anar acompanyada de la pràctica de la tortura, com ha recordat fa ben poc Amnistia Internacional

2. Expressa la solidaritat amb tots els treballadors i treballadores del Parc Cultural Martin Ugalde i, especialment, dels treballadors i treballadores del diari Berria, que han hagut de soportar com es tornava o ocupar militarment la seva redacció, impedint i coartant la seva tasca professional.

3. Denuncia contundentment aquest nou atac impune a la cultura basca des de la indignació de veure com es preten desmantellar els instruments fonamentals que permetin la plena normalització de l'èuscar.

4. Informa que impulsarà noves accions solidàries per denunciar aquest nou atac cec i embogit contra la cultura basca, contra el qual la societat catalana s'ha manifestat repetidament en els darrers mesos, des del Parlament de Catalunya a la majoria sindical passant per tots els àmbits de la societat civil catalana.

Ja n'hi ha prou.

Per la llibertat d'expressió.
Pels drets humans.
Endavant amb la cultura basca.

Barcelona, 16 d'octubre de 2002

Plataforma per Egunkaria

Comentaris

Re: Deixeu en Pau la Cultura Basca [Plataforma per Egunkaria]
16 oct 2003
kaosenalred.net denuncia la persecució de la cultura basca, la criminalització dels moviments socials i en definitiva de tots i totes les persones que no acceptem el pensament únic al conjunt de l'Estat espanyol.

En aquesta democràcia a l'espanyola no hi ha futur per ningú, en aquesta nova dictadura cal unir esforços, cal unir voluntats i reclamar els més elemental dels drets, el dret a la lliure expressió.

Prou!!!
Organitzem-nos unitàriament!!!
Responguem col·lectivament a aquestes agressions filofeixistes atots i cadascun dels territoris de l'Estat espanyol.

El present es dur i de lluita però el futur és nostre.

La única batalla que hom per és el que hom abandona!!
el director de kalegorria també está a la preso
17 oct 2003
Os recuerdo que el director de la revista Ka el gorria, Xarlo se encuentra encarcelado. Lo digo por que hubiera sido bonito acordarse de el en esta convocatoria
Sindicat Terrassa