Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Visca la Intifada per una pau digne!
15 oct 2003
s
tret de vilaweb, Dimecres 15 d'Octubre

Tres membres d’un comboi diplomàtic nord-americà han mort, i un altre ha estat ferit, en una fortíssima explosió al pas del vehicle en què viatjaven a la franja de Gaza. Al comboi, que anava en un jeep que ha quedat totalment destrossat, hi viatjaven membres del cos diplomàtic i personal de la CIA. Segons que sembla, tots els morts són nord-americans. De moment, cap grup no ha reivindicat l’atemptat, i no se sap si ha estat una bomba o una acció suïcida. L’Autoritat Palestina ha condemnat l’atemptat, i s’ha ofert per a participar de la investigació.
És la primera vegada que els EUA són objecte d’un atemptat dins els territoris palestins. L’atemptat s’ha produït hores després que els EUA hagin vetat al Consell de Seguretat de Nacions Unides una resolució de condemna al ‘mur de seguretat’ que construeix Israel. És la vintena vegada que els EUA veten al Consell de Seguretat una resolució sobre el Pròxim Orient. De l’ús del dret de vet al llarg de la història de l’ONU, en parla aquesta notícia.

Comentaris

Re: Visca la Intifada per una pau digne!
15 oct 2003
¿Perqué ara mateix que Israel está questionat per la construcció d'el Mur,i necesita més que mai el suport dels EEUU...hi ha un atemptat contra ells?Mai la Resistència Palestina ho va fer abans.El dispositiu era un sofisticat explosiu d'efecte a distància.¿Casualitat?
Re: Visca la Intifada per una pau digne!
15 oct 2003
No ès l'estil ni la costum dels Palestins...no ho va reivindicar ningú...Fa olor a Mossad.
Re: Visca la Intifada per una pau digne!
16 oct 2003
Suposo que realment no té perque ser el Mossad, cosa que no és descartable. Més aviat m'inclino a pensar que realment aquesta "treva tàctica" amb EEUU ha estat d'alguna forma trencada, i no faltarien motius perque molts palestins s'inclinessin a atacar directament als "padrins d'Israel". Han estat realment els palestins d'Arafat els principals interesats en pactar amb EEUU, oblidant el nefast paper que aquest imperi ha tingut en el consentiment de tota acció israeliana.

La política de doble llenguatge d'EEUU s'ha pogut suportar mentres aquests feien el paper d'arbitre (comprat) en els seus cacarejats plans de pau. Ara que Israel ha entrat des del govern Sharon en una dinàmica de ruptura de qualsevol acord i un intent de genocidi obert a l'opinió pública, el paper escandalosament complice d'EEUU no li pot sortir gratis.

Espero que realment hagin estat els palestins els autors d'aquest atemptat, i que la vergonya del consentiment ianqui, revocant qualsevol condemna de nacions unides amb el seu antidemocràtic dret de vet, no els hi quedi impune.

El poble palestí representa la vergonya més atroç de la política internacional, la complicitat amb el terrorisme israelià de molts estats, entre ells l'espanyol, no ha de quedar sense una resposta.

PALESTINA LLIURE
MORT AL SIONISME
Re: Visca la Intifada per una pau digne!
16 oct 2003
Lo latinos decían "¿Qui prodest?"(a quién beneficia?)...y la respuesta está clara...a Israel.La sofisticación del dispositivo,el material utilizado,el momento elegido,lo desacostumbrado del objetivo,y las terribles consecuencias para la Causa Palestina conducen a pensar en una autoría israelí.Las organizaciones armadas palestinas reivindican sus actos ...nadie lo ha hecho hasta ahora...sospechoso,no?
Sindicato Sindicat