Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
18 d'Octubre: MANIFESTACIÓ PEL CATALÀ A ALACANT. Prou d'Hipocresia: Lluitem pel Català!!
14 oct 2003
LLUITEM PEL CATALÀ !
DISSABTE 18 D'OCTUBRE MANIFESTACIÓ A ALACANT PEL CATALÀ
20 ANYS D'HIPOCRESIA
LLUITEM PEL CATALÀ !
Alacant, 18.00h, Plaça de la Muntanyeta

Amb motiu del 20è aniversari de la l'aprovació a Alacant de Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, diverses organitzacions han convocat una jornada reivindicativa. Endavant (OSAN) formarà un bloc crític i combatiu, juntament amb Maulets, PCPE i CJC.

La Intersindical Valenciana, Universitat de València i diversos Ajuntaments -com ara el de Sueca- han muntat autobusos per anar-hi econòmicament. No pots faltar. ALACANT ÉS IRRENUNCIABLE!!!

El manifest que hem elaborat és el següent:

20 ANYS D’HIPOCRESIA
LLUITEM PEL CATALÀ

Han passat vint anys des de l’aprovació a Alacant de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, i han passat per tant vint anys de continus incompliments d’aquesta llei. Per a totes les administracions ila majoria de les institucions, locals, provincials, autonòmiques, dirigides pel PSOE o pel PP, les actuacions diàries han estat marcades per la hipocresia d’aquell que diu fer complir la llei però, al mateix temps, en posa tots els obstacles per al seu desenvolupament i no vol dotar-la dels recursos necessaris per a fer la llengua quotidiana, coneguda i reconeguda entre totes i tots.
Això ha comportat que al País Valencià, i molt especialment a Alacant, la situació del català siga d’autèntica emergència. La política lingüística ha estat orientada a organitzar de forma insuficient i precària alguns cursets per a funcionaris i tenir contents als pares i mares que exigeixen l’escolarització en valencià dels seus fills i filles. Fora d’això, el català es troba en la nostra ciutat en una situació de marginalitat i minorització, desprestigiat i arraconat, amb una finalitat política molt clara: impossibilitar a les classes populars de conèixer, valorar, estudiar, estimar i usar amb plena normalitat el català, i per tant fer desaparèixer dels carrers d’Alacant la llengua que li és pròpia i que durant segles ha patit una forta repressió que ha fet minvar molt el seu ús.
Les institucions als Països Catalans estan subordinades als interessos, direcció i compromisos del capital espanyol i francés, i per tant només podran estar al servei de la ciutadania dels quan es reconega el dret d’autodeterminació i les classes populars puguem decidir el nostre futur. Després de vint anys, s’ha demostrat que les actuals institucions i polítics no són la via de solució al greu problema que planteja la supervivència del català. Ans al contrari, amb les seues dinàmiques ralentitzadores o els seus interessos electoralistes, utilitzen la llengua com a moneda de canvi i instrument de confrontació.
Davant la hipocresia dels partits i organitzacions “progressistes�, i de l’operació d’imatge impulsada recentment per la Generalitat amb el seu “decàleg� per a promocionar el valencià, fem una crida a tots els individus i organitzacions conscients i compromeses a lluitar per la unitat del català i a fer un pas endavant en la seua extensió i ús social a Alacant.

Qui no participe en la batalla, compartirà també la derrota; qui es desentenga d’aquesta lluita, serà espectador i còmplice de la desaparició d’una cultura. És necessari, ara i aquí, un canvi personal i col·lectiu per tal de contribuir a la pervivència i dignificació d’una llengua que, ni millor ni pitjor que les altres, demana el seu espai en el món.

SOM D’ALACANT PARLEM CATALÀ

Endavant (OSAN), Maulets, PCPE, CJC.

Comentaris

molt bé
14 oct 2003
retornem la dignitat al sud !

com diu el manifest..."Qui no participe en la batalla, compartirà també la derrota; qui es desentenga d’aquesta lluita, serà espectador i còmplice de la desaparició d’una cultura"
Re: 18 d'Octubre: MANIFESTACIÓ PEL CATALÀ A ALACANT. Prou d'Hipocresia: Lluitem pel Català!!
15 oct 2003
que si, melón. òsties que si.
Però parla´m, parla´m. si si si
Anirem sempre
a contracorrent? (:D
Sindicato Sindicat