Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El Cire explota i discrimina els/les pres@s, i vosaltres en sou culpables!
12 oct 2003
El dia 10 de juny del 2003 es realitzà al Jutjat Social de Lleida dos judicis contra el CIRE (Centre d'Iniciatives per la Reinserció), l'empresa encarregada de gestionar els tallers productius dins les presons catalanes. Es tractava de dues demandes, una per la qüestió de les cotitzacions a la Seguretat Social i una altra per acomiadament improcedent. El primer es va suspendre i té data prevista pel 14 d’octubre a Barcelona (Ronda St.Pere,41. Jutjat nº13 a les 11’40h) i el segon fou en si una farsa.
El ric sempre més ric, EL POBRE CADA COP MÉS...PRES!
El dia 10 de juny del 2003 es realitzà al Jutjat Social de Lleida dos judicis contra el CIRE (Centre d'Iniciatives per la Reinserció), l'empresa encarregada de gestionar els tallers productius dins les presons catalanes. Es tractava de dues demandes, una per la qüestió de les cotitzacions a la Seguretat Social i una altra per acomiadament improcedent. El primer es va suspendre i té data prevista pel 14 d’octubre a Barcelona (Ronda St.Pere,41. Jutjat nº13 a les 11’40h) i el segon fou en si una farsa. Davant la situació d'impotència i la impossibilitat de respondre al judici, un grup de persones va mostrar la seva solidaritat, aixecant un cartell que denunciava públicament al CIRE, es va difondre la situació i es varen enviar cartes de protesta al mateix jutjat.
El dia 5 d'agost el pres demandant encara no havia rebut la notificació de la sentència, quan El diari El Segre, concretament el periodista Eduard Bayona, conegut ja per totes per la seva complicitat amb els mossos d'esquadra i els jutjats, ja ens havia informat un mes abans que "El Juez desestima la demanda de despido de un preso de Lleida"(8/07/03).
És per això que el pres es decideix a presentar el següent escrit:

Juzgado de lo Social Num.1 de Lleida
Demanda 640/2002
            AL JUZGADO
       
P.P.B, interno en el Centro Penitenciario de Brians y cuyas demás circunstancias personales ya constan en la causa arriba referenciada, ante el Juzgado comparezco y como mejor proceda en Derecho
               
                DIGO

Que vengo a solicitar que se pronuncie sobre el juicio que se celebró en éste juzgado en fecha del 10 de junio del 2003 ya que no se me ha notificado sentencia alguna.
       
        En su virtud,

Suplico al Juzgado que tenga por presentado éste escrito y una vez admitido y tras los trámites oportunos haga lo necesario para que se me notifique la sentencia dictada
sobre el juicio que se celebró en fecha 10/06/03 en éste juzgado.

En Brians a 5 de agosto del 2003
El problema és que estem a l’octubre i encara no s'ha notificat la sentència del judici i el que aconsegueixen, ja sigui per voluntat o per desidia, és que no es pugui recórre la sentència. L'advocada d'ofici assignada ja va demostrar el dia del judici la seva complicitat amb l'empresa CIRE i la Generalitat tot defensant el seu propi interés; avui ens demostra la seva total incompetència.

"Todavía no me han dado la sentencia, lo denunciaré al juzgado Decano de Lleida pero es una pérdida de tiempo porqué utilizar los medios del puto sistema éste es entrar en un juego desesperante de mongoles, nos tratan como si fuésemos imbéciles, sólo se puede luchar de una forma contra éstos perros fascistas"(11/09/03)

Denunciem la farsa i la complicitat que es respiren en aquests judicis, denunciem al CIRE com una empresa que només busca el màxim benefici i utilitza les presons com a fàbriques de carn humana, denunciem el reglament especial que regula les activitats laborals dins les presons per no respectar els drets més bàsics de qualsevol persona treballadora, i exigim una defensa digna per a totes les persones preses.

EL CIRE EXPLOTA I DISCRIMINA ALS PRESOS, I VOSALTRES EN SOU CULPABLES!

   
NI FIES-DERT,
NI DISPERSIÓ,
NI MALALTS/ES A LA PRESÓ!
LLIBERTAT PER LES QUE HAN COMPLERT 20 ANYS O ¾ PARTS DE LA CONDEMNA.
QUE COMPLEIXIN LES SEVES PRÒPIES LLEIS!
Sindicato Sindicat