Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : especulació i okupació
STOP penalització a l’okupació aturem el judici als/les 32 okupes de Terrassa
11 oct 2003
Informació de l'Assemblea de detinguts i detingudes del KORK-III de Terrassa.
JUDICIOKUPACIOKORKIII.jpg
STOP PENALITZACIÓ A L’OKUPACIÓ ATUREM EL JUDICI ALS/LES 32 OKUPES

S’inaugura el nou any judicial carregat de repressió pels desposseïts de sempre, càstigs i pals pels pobres que protestin i busquin alternatives a aquest sistema que ens escanya. No són poques les cases i centres socials de Barcelona i comarques que estan sota perillosa amenaça de desallotjament. A Terrassa no han deixat, apart del kasalet d’Acció Autònoma, cap centre social per desallotjar, però sí que hi ha encara judicis pendents contra l’okupació. Ja sigui per coincidència o per estratègia, el proper dilluns 24 de Novembre volen jutjar a 26 persones vinculades a diversos moviments socials de la ciutat(parlarem de 32 persones perquè, durant els anys d’espera del judici hem perdut dos companys i la resta eren menors al moment dels fets i els han exclòs dels càrrecs, però els crida el fiscal per testificar contra la resta).Totes serem jutjades per mostrar la nostra solidaritat, el 17 de juny del 1999, quan érem presents durant el desallotjament del KORK-III.

El KORK-III es va okupar el 27 de setembre del 1998 pels col·lectius Acció Autònoma i Dones Anti-Sistema, com també per membres de l’assemblea d’okupes de Terrassa. La okupació d’aquest centre social va durar nou escassos mesos carregats d’accions i activitats diverses, però un cop més els poderosos van aconseguir enderrocar, amb la seva maquinaria repressiva, totes les il·lusions i projectes que allí es preparaven.

El 17 de juny del 1999 i sense previ avís, una multitudinària dotació d’antiavalots de la policia nazional va desallotjar i detenir a 32 persones que ens trobaven dins la casa. Sense mostrar cap ordre de desallotjament i rebentant les parets a cops de mall, van arribar a la kafeta on ens trobaven totes juntes. Fent servir els arguments dels cops, els crits, els insults i les amenaces, van separar als homes de les dones per registrar-nos i, de passada, humiliar-nos. Després de fer-nos esperar a què arribessin manilles i brides per lligar-nos a totes, ens van arrossegar cap a l’exterior de l’edifici per un passadís d’impunes porres i botes d’antidisturbis. Sense poder salvaguardar la nostra intimitat, ens van fer anar caminant, a cara descoberta i lligades, fins a la comissaria. Després d’esperar mitja hora més a l’entrada de comissaria i a la vista dels vianants, van tornar a separar als homes de les dones i se’ns va amuntegar dins les poques i destrossades cel·les que els quedaven. En cap moment van informar per quin motiu se’ns detenia ni quins càrrecs se’ns imputaven, no van permetre el reconeixement mèdic de la gent ferida que ho demanava, com tampoc van deixar anar al lavabo a ningú. Les persones detingudes sortíem en llibertat, després de llargues i intenses hores, aquell mateix dia amb els càrrecs d’usurpació i desordres.

Cada una de les 32 persones detingudes vam presentar una denúncia contra la policia nazional per les irregularitats i il·legalitats comeses durant el desallotjament. El jutge no va acceptar les nostres denúncies dins el procés judicial i, després d’uns anys de donar voltes d’un jutjat a l’altre, la fiscalia va incloure als delictes d’Usurpació i Desordres, el d’Atemptat Contra l’Autoritat, el de Danys i una Falta a l’ordre públic. La suma de tots els càrrecs suposa una condemna de cinc anys de presó per a cada una de les persones que ens trobaven a l’edifici durant el desallotjament. D’altra banda, aquest empresonament suposarà un fort cop pel funcionament de molts moviments socials de Terrassa: feministes, ecologistes, de contrainformació, antirrepresius, sindicals, antiglobalització, d’artistes, d’okupes,...Finalment, la condemna comportarà situacions personals plenament injustes per a 32 persones que, amb la seva lluita quotidiana han pretès aportar solucions al problema de l’habitatge, a l’especulació urbana i a la manca d’espais per a la sociabilitat i la creativitat intel·lectual i artística.

L’Assemblea de detinguts i detingudes del KORK-III hem iniciat una campanya d’informació, sensibilització i agitació, amb l’objectiu d’obtenir el màxim suport possible de tots els col·lectius, entitats i persones a títol individual, que lluiten diàriament contra les injustícies i misèries quotidianes. S’ha convocat una manifestació pel dissabte 22 de Novembre a les 19 hores Davant l’Ajuntament de Terrassa(Raval de Montserrat) i s’estan realitzant diverses xerrades informatives a pobles i barris veïns. De moment ja portem més de 1500 firmes per demanar l’absolució de les encausades i la despenalització de l’okupació, però és imprescindible la solidaritat de tothom per evitar l’empresonament de qui exerceix el pensament crític i dissident.

COMUNICAT DELS AMICS/GUES DEL KORK-III

Assemblea de detinguts i detingudes del KORK-III de Terrassa.

El Kasal Okupat Revolucionàri i Kombatiu (KORK-III) es va okupar el 27 de Setembre del 1998 pels col·lectius Acció Autònoma i Dones Anti-Sistema, com també per membres de l’assamblea d’okupes de Terrassa. El va desallotjar nou mesos després, el 17 de juny del 1999, una multitudinària dotació d’antidisturbis de la policia nazional, detenint a 32 persones que es trobaven en aquell moment dins l’edifici. Després d’estar el nostre cas uns anys donant voltes d’un jutjat a l’altre, la fiscalia el va investigar i ens va posar els càrrecs de: Usurpació, Desordres, Atemptat contra l’Autoritat, Danys i una Falta a l’Ordre Públic. La suma d’aquests càrrecs suposa una pena de cinc anys de presó per a cada una de les 32 persones encausades. El jutge ja ha posat data pel judici que es celebrarà, el DILLUNS 24 DE NOVEMBRE A LES 10 DEL MAT�.

L’assemblea de detinguts i detingudes del KORK-III hem iniciat una campanya d’informació, sensibilització i agitació. Estem realitzant xerrades informatives als diferents pobles i barris que ens ho demanen com també s’ha començat una recollida de firmes per demanar l’absolució de les encausades i la despenalització de l’okupació. Estem fent una crida al major nombre de gent possible per la MANIFESTACIÓ que s’ha convocat el DISSABTE 22 DE NOVEMBRE, A LES 19 HORES, DAVANT L’AJUNTAMENT DE TERRASSA.

Se’ns fa imprescindible la vostra solidaritat i col·laboració per evitar l’empresonament de 32 persones, que fan de la seva quotidianitat una lluita constant contra les injustícies i desigualtats que genera aquest sistema de vida i aquest mal repartiment de les riqueses que ens han imposat. Si el vostre col·lectiu està interessat en què vinguem a fer una xerrada, si disposeu d’algun espai ampli per fer festetes o concerts solidaris, com també si creieu que podeu aconseguir firmes per demanar l’absolució de les encausades i la despenalització de l’okupació, us estaríem molt agraïts i agraídes.

PER POSAR-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES PER QUALSEVOL COSA, ENVIEU UN MISSATJE AL CORREU:
kork32 ARROBA terrassa.vilaweb.com

www.kaosenlared.net comunicación libre, alternativa y anticapitalista
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/
Sindicato Sindicat