Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
10.000 persones es manifesten a València fent del 9 d'octubre una diada reivindicativa(València)
09 oct 2003
9100320228378.jpg
10.000 persones es manifesten a València fent del 9 d'octubre una diada reivindicativa.


La tradicional marxa s'ha esdevingut de forma pacífica i festiva tot i que s'ha produït algun incident aïllat.


Unes 10.000 persones agrupades en diferents col·lectius polítics i socials han recorregut diversos carrers cèntrics de la capital valenciana el dia en què es commemora l'entrada "triomfal" del rei En Jaume al Cap i Casal.
En la marxa han destacat els col·lectius de caire independentista com Maulets, molt nodrit i que ha desplegat una gran pancarta des de l'edifici de correus que està en obres, el PSAN, que aquest any comptava amb una inusitada presència de simpatitzants, o Endavant.
Per la banda de l'esquerra els col·lectius Revolta, el PCPE i l'Entesa han aplegat un bon volum de manifestants. ACPV, que obria la manifestació, i l'STPV completen l'espectre dels grups més destacats de l'acte reivindicatiu.
INCIDENTS AÃ?LLATS I PROVOCACIONS.
El to distés de l'acte ha estat trencat per la massiva, tot i que discreta, presència policíaca que discorria per carrers paral·lels a la marxa, i per un individu que a l'alçada de la plaça de l'Ajuntament s'ha col·locat al davant de la capçalera de la manifestació exhibint sengles banderes espanyola i valenciana amb una llegenda en què es llegia "Catalanes, respetad los pueblos de España". La policia l'ha retirat tot tement possibles respostes a la provocació. D'altra banda també dos individus amb estètica feixista han estat agredits a la vora de la plaça de Sant Agustí.
LECTURA DE PARLAMENTS
Al Parterre, sota de l'estàtua del rei Jaume I, Núria Cadenas ha llegit el manifest de la plataforma 9 d'Octubre, que era la que convocava la marxa, en el que s'ha referit a problemes tradicionals com el de la llengua, i a altres de plena actualitat com el del reconeixement de l'eurorregió.
L'acte ha acabat amb un creuament d'himnes muixerangues cap a les 20:00h.
ACTES INSTITUCIONALS
Prèviament, al matí, la celebració institucional ha passat sense pena ni glòria en uns actes de caràcter protocolari en els que el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha tractat la problemàtica de la llengua, en castellà, per a dir que és un problema que no existeix en l'actualitat. Com és tradicional la Senyera de València ha estat passejada pel centre de la ciutat entre sons d'himne institucional valencià i el d'Espanya que ha estat fortament contestat des del públic.
9100320284664.jpg
Mira també:
http://www.lavanc.com/
Sindicato Sindicat