Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Llengües en extinció de Mèxic.
09 oct 2003
-"ÚLTIMA PALABRA": Testimonis del popoluca, el mayo i el lacandón-lacanjà, tres de les 62 llengües en extinció de Mèxic.
DIMARTS 14, SABADELL.
Documentals,
2/4 de 8 del vespre al Casal Pere Quart:

-"ÚLTIMA PALABRA": Testimonis del popoluca, el mayo i el lacandón-lacanjà, tres de les 62 llengües en extinció de Mèxic.
-"300 ANYS SENSE IMPOSICIONS?" Els que diuen que el català no cal defensar-lo ens volen fer creure que al present no ve del passat..., o ens volen amagar el passat..., o ens diuen que "nunca fue la nuestra llengua de imposición... a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano..." ni en francès!

Col·loqui amb Fidel Pérez (Perdiodista i professor de llengua mexicà) i amb Rafeu Sichel-Bazin (Filòleg occità).

Es calcula que el 90% de les 6.500 llengües que hi ha al món s'extingiran en el segle XXI si es mantenen les tendències, però sovint els propis parlants d'una llengua no s'adonen que la seva llengua pot desaparèixer en poc temps. La defensa i pervivència del català és un referent de treball i lluita per a moltes llengües minoritzades del món. La nostra llengua és parlada per 7'5 milions d'europeus, més que no pas el portuguès, el grec, el norueg... Per què la nostra es troba en perill d'encaminar-se cap a l'extinció i aquestes altres no?
Sindicat Terrassa