Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Clot-Camp de l'Arpa: La conselleria de benestar i família de la Generalitat ens ha enganyat!
08 oct 2003
Petita història del carrer Nació, 40

Ineficàcia, inoperància, engany, menyspreu, de la Conselleria de benestar Social de la generalitat de catalunya en perjudici del nostre barri
Edifici carrer Nació, 40:

És un antic laboratori farmacèutic abandonat de vuit plantes, amb un total de 1.500m2 situat al Camp de l'Arpa, en una zona mancada de tot tipus d'equipaments. Edifici vital per al desenvolupament sociocultural del barri.

Situació:
Des de l'any 1993, estem en converses per que no es perdi l'edifici. Només es demana que es compri per no perdre'l. L'edifici és propietat d'una empresa del grup ONCE (Vigilancia Integrada, S.L.)

Ineficàcia:
Setembre de 1995
L'anterior conseller, Sr. Antoni Comas ens comunica per carta que l'ONCE de Catalunya té concedida una opció de compra a una empresa i no la vol cancelar, però... seguirà insistint.

Setembre de 1996
Un any desprès, cansats d'esperar, les entitats del barri es dirigeixen per carta a l'ONCE. En 'vint dies' el seu delegat, el Sr. Miguel Carballeda contesta que si bé existeix l'afecció registral, 'no hi ha cap obstacle per a la venda de l'edifici, i es posa a la disposició de Benestar Social per a la venda.

Inoperància
Fins al febrer de 1999 la Conselleria de benestar Social va estar marejant la perdiu.

Febrer de 1999
Cansats, ens adrecem per carta al President de la Generalitat. Ràpidament es rep carta del Sr. Comas encarregant l'assumpte al Director General de l'ICASS, el Sr Victor Bayarri.

Engany:
Juliol de 1999
Informe del cap de servei de Contractació de Patrimoni conforme l'edifici té una afecció legítima fins el 4 de juliol de 2006 i no es pot iniciar l'expedient patrimonial d'adquisició fins a la seva cancel·lació.

El director General de ICASS, el Sr Bayarri ens comunica per escrit el conveni de l'ICASS amb la ONCE per disposar d'una opció preferent de compra de l'edifici.

Menyspreu:
Setembre 2000
Carta a la nova Consellera, Sra Irene Rigau, sol·licitant una entrevista per desencallar el tema.

Novembre de 2001
'Catorze mesos desprès' ens concedeix l'entrevista assegurant que s'encarregarà del tema.

Juliol del 20002
'Vuit mesos desprès' ens demana que confeccionem un dossier per poder entrevistar-se amb la nova Delegada de l'ONCE Catalunya, Sra Teresa Pallahí.

2 d'Octubre de 2002
El Director General d'Acció Cívica, el Sr Josep Lluís Cleries ens comunica per telèfon que la consellera Sra. Rigau s'ha entrevistat amb la Sra. Pallahí, i que aquesta li ha comunicat que l'edifici del carrer Nació 'ha estat venut i que no sap res d'una opció preferent de compra' per part de la Conselleria de Benestar Social, i 'ens promet una reunió urgent' amb la Consellera i la Delegada de l'ONCE.

5 de Novembre de 2002
Un mes desprès, la reunió urgent no s'ha fet i se'ns comunica que quan torni la Consellera Sra. Rigau d'un viatge a Milà, parlarà amb l'ONCE per "quedar" per una reunió, o sigui que 'quaranta dies desprès la reunió urgent encara ni s'ha demanat'.

Lamentable:

18 de desembre de 2002
La federació d'Entitats del Clot esbrina pel seu compte que l'empresa PROMOSUR, S.A., que forma part del grup ONCE, 'va vendre l'edifici' a l'empresa MUTASORT, S.L. el juny del 2002

6 de febrer del 2003
La Consellera del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Sra Irene Rigau, ens comunica per carta que davant dels "dubtes" de la titolaritat de l'edifici, 'ha aconseguit averiguar pels seus mitjans el mateix que ja sabíem des del 18 de desembra, i que 'lamentablement aquest Departament no pot fer cap equipament en aquest edifici'.

Enhorabona, que s'ah lluït!!

CONCLUSIÓ FINAL

Presa de pèl oficial de la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya al barri del Clot-Camp de l'Arpa.

Som-hi!! que comença la campanya...

Comentaris

Re: Clot-Camp de l'Arpa: La conselleria de benestar i família de la Generalitat ens ha enganyat!
09 oct 2003
Nació 40 va estar okupat. Això no forma part de la història oficial? Almenys, per uns mesos no va ser especulada. Pero ja podeu perdre el temps demanant...
Sindicato Sindicat