Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Els empresaris espanyols demanen mantenir la unitat de l'estat a qualsevol preu
08 oct 2003
La CEOE demana la suspensió de l'autonomia si cal per evitar 'la fallida d'espanya'

(text de la web d'Endavant)
En un acte commemoratiu del proper 25è aniversari de la carta magna espanyola, el dimecres 8 d'octubre el president de la patronal estatal CEOE, José María Cuevas, va elogiar la il·legalització de Batasuna i el tancament de diaris al País Basc, i afegí que, a parer dels empresaris ''tampoc passaria res si les previsions constitucionals que obliguen a vetllar per la unitat d''espanya' es posessin també en pràctica'' en clara referència a l'article 155 de la Constitució espanyola que permet la suspensió d'una autonomia.

També afirmà que 'als empresaris no se'ls ha de demanar que s'impliquin més en la defensa d'aquesta unitat perquè això era com explicar a Marconi com és la ràdio', i conclogué asseverant que els empresaris mantindran el seu 'inalterable compromís amb 'espanya', la Constitució i el marc estatutari'.

En el mateix acte, el president del govern de l'estat, el neofranquista Aznar, va 'tranquil·litzar' el president de la patronal espanyola assegurant que <i>'ningú trencaria la constitució ni l'estat'</i>.

Amb aquest posicionament tan aclaridor, els dirigents empresarials espanyols mostren una vegada més la seva defensa de la negació, per tot mitjà necessari, dels drets dels pobles en benefici del marc estatal actual, el més favorable per al seu domini de classe.
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

caram !
08 oct 2003
vaja, i jo que em pensava que l'independentisme era una qüestió burgesa...ves per on els burgesos estan preocupadíssims per la unitat de l'estat. quina sorpresa, qui ho havia de dir !
Re: Els empresaris espanyols demanen mantenir la unitat de l'estat a qualsevol preu
08 oct 2003
Resulta que debies estar ekivocat. Com molts.
Re: Els empresaris espanyols demanen mantenir la unitat de l'estat a qualsevol preu
09 oct 2003
l'unitat d'espanya, jaja, si stem n 1 estat democràtic pq no deixen sotmetre la població vaska i katalana a 1 referéndum sobre si volen o no l'independència els seus ciutadans, "TODO PARA EL PUEBLO PERO S!N EL PUEBLO!!" Tornen temps d lliuta!!!!!
Re: Els empresaris espanyols demanen mantenir la unitat de l'estat a qualsevol preu
09 oct 2003
L'historia es repeteix,els empresaris financiren el Colp de Franco contra la Republica (Juan March etc...)i ara mateix el feixista d'el Cuevas diu el mateix..."enviem l'exèrcit contra el Pais Basc" i el diu davant el Aznar...!Com si aquell necesitara que l'animasen més encara !

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more