Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
PROU CRIMINALITZACIÓ ALS MOVIMENTS SOCIALS, LLIBERTAT LAURA RIERA
08 oct 2003
PROU CRIMINALITZACIÃ ALS MOVIMENTS SOCIALS, LLIBERTAT LAURA RIERA

Els dies 6,7 i 8 dâoctubre es jutja la Laura Riera i dâaltres companys a lâAudiència Nacional sota lâacusació de col·laboració amb lâescamot Barcelona dâETA, volem explicar qui es la Laura, com la van detenir i perquè demanem la seva llibertat:

El 24 dâagost de 2001 la Laura arriba a casa seva a les 7 del matí de les festes de Sants de Barcelona i es troba un contingent de la policia escorcollant-la sense cap ordre de detenció contra ella.

A les 11 del matí de li comunica que esta detinguda, lâemmanillen, li posen una bossa de plàstic al cap, la duen sense dir on, li confisquen el disc dur de lâordinador, llibres i disquets. Després de 6 hores de registre no van trobar res, ni bombes ni pistoles ni res que demostrés que la Laura es una persona perillosa.

A la Laura se li aplica la llei Antiterrorista que servei per donar cobertura legal al segrests de les persones detingudes, a la no comunicació a les famílies, a lâaïllament de la persona detinguda durant cinc dies . Aquesta llei ha estat fortament criticada per organismes com Amnistia Internacional, la Comissió de Drets Humans de la ONU i altres organismes internacionals contra la tortura.

Després de 5 dies la Laura va poder veure el seu advocat que pogué conversar amb ella breument i va constatar que âestava destrossada almenys psicològicamentâ? i que âhem senyalava diferents parts del cos amb el ditâ?, es va posar a plorar dient que li havien obligat a declarar el que va declarar.

La Laura es portada davant del jutge Garzón, jutge de lâAudiència Nacional, tribunal dâordre de lâestament judicial i hereva del tribunal franquista que sostreu la competència als tribunals ordinaris i que suposa un vertader tribunal dâexcepció.

Davant del jutge nega tot el que li havien posat en la seva declaració i que va signar per acabar amb la penúria que li havien estat fent passar i interposa una denúncia per tortures.

Creiem que la Laura es innocent del que se lâacusa però no de participar activament amb activitats solidàries com lâesplai âLâEsquellotâ? de Terrassa i amb col·lectius com el âcol·lectiu Dones del Sacâ? o âlâAssemblea dâOkupesâ? que promouen lâigualtat social i la justícia. LâEstat intenta novament la criminalització dels moviments socials que sâoposen a un ordre internacional injust.

No hi ha cap prova que la inculpi ni cap declaració de ningú responsabilitzant-la de cap fet considerat delictiu, només la declaració autoinculpatoria feta en la comissaria de la Guardia Civil sota la Llei Antiterrorista.

Per això des del Casal i la CGT Baix-Camp Priorat demanem la llibertat per Laura Riera, la derogació de la llei Antiterrorista, la desaparició de lâAudiència Nacional i que sâaturi la criminalització dels moviments socials.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT
Centre Social El Casal

Comentaris

Re: PROU CRIMINALITZACIÓ ALS MOVIMENTS SOCIALS, LLIBERTAT LAURA RIERA
08 oct 2003
No hi ha cap prova inculpatòria ...però si n'hi havés, qué, ehhh ???.

Les declaracions que sembla que ha fet durant el judici en el sentit de que cercava la identitat dels fatxes que apallissen immigrants, etc, poden ser utilitzades per escòria humana tipus Alberto Fernández Díaz, niñato del PP, contra Laura.

Proposo canviar de tàctica a partir d'ara : no basar-se tan en la "innocència a tot preu" de l'acusat com en la defensa política. Hem tornat al franquisme (amb tapadora democràtica de masses, aixó sí). Hem de recalcar el legítim dret a la lluita contra el sistema.

Si ells tornen al franquisme (subvencions a la Fundació Franco, subvenció a la Hermandad de la División Azul, persecució i menyspreu dels republicans assassinats, més de 60 anys després de cometre els seus crims feixistes en massa, papers de Salamanca, tancament de diaris, i tantes i tantes coses -la darrera la vomitada d'odi contra l'euskera del delegat del govern Enrique Villar-), nosaltres hem de tornar al judici de Burgos.

Laura i companys -tots- llibertat !!!
Re: PROU CRIMINALITZACIÓ ALS MOVIMENTS SOCIALS, LLIBERTAT LAURA RIERA
09 oct 2003
Com es nota que no ets tu el que jutgen... es molt fàcil parlar...
Sindicato Sindicat