Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : altres temes : guerra
El Pentàgon ven material mitjançant l'internet per fer armes bacteriològiques
07 oct 2003
Qualsevol persona en pot comprar per menys de 5.000 dòlars. Encara pitjor sembla que estàn de rebaixes.

Una investigació feta pel congrés nord-americà ha desvetllat que el Pentàgon, el departament de Defensa dels Estats Units, ven a la seva web material amb el qual es poden fabricar armes bacteriològiques.

<b>En cap moment, segons la GAO, el Pentàgon va interessar-se per la identitat dels compradors ni per com s'utilitzarien els materials adquirits.

Són aquests els que diuen estar fent una guerra contra el terrorisme?</b>
El congrés va encarregar a la General Accounting Office (GAO), un organisme que estudia on es destinen els fons públics, que investigués si podia comprar al Pentàgon equipaments de laboratori de segona mà.

Fent servir identitats falses, els investigadors van entrar a la pàgina web del Pentàgon i van adquirir tot tipus de materials amb els quals es poden fabricar armes bacteriològiques, com ara centrifugadores, incubadores bactereològiques, evaporadores i vestits protectors.

En cap moment, segons la GAO, el Pentàgon va interessar-se per la identitat dels compradors ni per com s'utilitzarien els materials adquirits.

L'informe de la GAO, que ha donat a conèixer ACB News, també explica que el Pentàgon havia vengut material d'aquest tipus a països on hi operen terroristes, com ara Malàisia, Filipines i Egipte.

També van poder constatar que el preu dels equipaments és extraordinàriament baix. Per 4.100 dòlars es pot adquirir material pel qual el Pentàgon n'havia pagat originàriament 46.000. Estàn de rebaixes?
Sindicato Sindicat