Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
els Borbons, a Figueres
06 oct 2003
La ciutat de Figueres, a l´Alt Empordà, ha viscut avui a migdia el primer acte de l’Any Dalí, que serà el 2004, amb la presència dels reis espanyols, la ministra d´educació i cultura, i el president autonòmic català.
Aquesta visita del rei d’Espanya a Figueres (Alt Empordà), i d’autoritats del govern espanyol, va motivar la formació d'una Coordinadora contra els Borbons, que ha organitzat, per avui dilluns, una jornada contra ‘la presència dels Borbons' i de les autoritats espanyoles i del Partit Popular a Figueres.

Els actes contra la visita del monarca espanyol han començat a les onze del matí amb una aturada de les classes als instituts i a la UdG, i amb un esmorzar popular a la Rambla. A migdia ha sortit de la part baixa de la Rambla una manifestació, sota el lema 'Fora Borbons de l’Empordà!', que s'ha acabat al Museu Dalí, on es feia l’acte amb el rei. Els actes es reprenen a les set de la tarda davant el monument de Narcís Monturiol, amb una 'visita reial' de Toni Albà, una ofrena a Monturiol, el retorn simbòlic de la medalla atorgada per l’Ajuntament de Figueres al rei d’Espanya el 1999, i una escombrada popular i desinfectant de la ‘pesta borbònica’.

Al vespre, a la sala Ictíneu, es farà el sopar-espectacle ‘El rei dels empordanesos’. L’organització Alerta Solidària ha difós un seguit de recomanacions antirepressives als participants en els actes i ja ha denunciat que durant els actes del matí la policia s'ha comportat de manera intimidatòria, treient les pancartes penjades i identificant uns quants assistents.
Mira també:
http://www.elsud.org
http://elforn.info

Comentaris

Re: els Borbons, a Figueres
06 oct 2003
http://www.elforn.info
Canya a l'autoritarisme. Visca el poble!
07 oct 2003
Soc a molts centenars de quilometres de Figueres pero envio tot el meu suport als que van sortir al carrer a plantar cara a la monarquia.

Independenica o mort!
Re: els Borbons, a Figueres
07 oct 2003
alaaa
Sindicato Sindicat