Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : altres temes
Manifestació a Sabadell per l'alliberament dels detinguts del 26 de setembre
05 oct 2003
Demanen més de tres anys de presó als onze joves encausats.

La plataforma denuncia en un manifest la brutalitat de la policia i, al mateix temps, la impunitat amb què actuen grups de neo-nazis a la comarca.

S'han convocat concentracions pels diumenges 12 i 19 d'octubre (19.30) davant de l'ajuntament.
La Plataforma de Suport als Detinguts de Sabadell ha convocat una manifestació per avui a la tarda, per demanar l'alliberament dels joves i per protestar contra la brutalitat policial. Els fets, tal com els ha explicat la Plataforma, van succeir la nit del divendres 26 de setembre, quan s'estava celebrant la festa de cloenda del Bar Bemba de Sabadell.

Un grup de policies anti-avalots va irrompre dins el local on es feia la festa i va colpejar amb porres alguns dels joves que hi havia a dins. Després d'obligar els presents a posar-se de cara a la paret, van detenir vuit persones.

Posteriorment, els agents van detenir tres joves més al centre històric de la ciutat, on es va organitzar una autèntica batalla campal on els policies van carregar indiscriminadament amb porres i van disparar bales de sal als joves.

Com a conseqüència dels incidents hi va haver una vintena de joves ferits, dels quals vuit van haver de ser atesos a l'Hospital Parc Taulí. Es dóna la circumstància que el regidor de Recursos Humans, Josep Ayuso, i el regidor de Via Pública, Paco Bustos, van ser testimonis de la brutalitat policial d'aquella nit i no van fer res per impedir-ho.

Als onze detinguts, que tenen entre 18 i 24 anys, se'ls demana més de tres anys de presó. La plataforma denuncia en un manifest la brutalitat de la policia i, al mateix temps, la impunitat amb què actuen grups de neo-nazis a la comarca. Un grup d'entitats de la ciutat també s'ha adherit al manifest i demana que l'ajuntament assumeixi responsabilitats polítiques. La manifestació d'avui ha començat a les sis de la tarda a la plaça Marcet de la ciutat.

<b>També s'han convocat concentracions pels diumenges 12 i 19 d'octubre (19.30) davant de l'ajuntament.</b>

::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: :::


MANIFEST: denúncia dels esdeveniments de la nit de divendres 26 de setembre de 2003 a Sabadell.

<b<Plataforma de Suport als Detinguts de Sabadell</b>

La nit del passat divendres 26 de setembre a Sabadell es va viure una situació de violència policial que va acabar amb onze detinguts i més de vint ferits.

Tot va començar quan s'estava celebrant la festa de cloenda del bar Bemba i, al·legant que s'havien rebut queixes dels veïns per qüestions de soroll, van aparèixer l'alcalde Manuel Bustos i una nombrosa dotació d'agents anti-avalots -entre els quals s'hi comptava el grup d'intervenció ràpida de la Policia Municipal que s'estrenava el mateix divendres- pels voltants del bar esmentat.

Aquesta situació va generar un clima de tensió que va acabar amb una càrrega indiscriminada de la policia pel centre històric de la ciutat que va durar més de 3 hores. Els 'agents de seguretat' van emprar pilotes de goma, bales de sal i van colpejar brutalment amb la porra molts joves de la ciutat.

Els incidents més greus es van desenvolupar al bar Sorginac quan nombrosos agents anti-avalots van entrar al local i van obligar els presents a posar-se contra la paret (després de colpejar amb la porra moltes de les persones que estaven allí i de disparar pilotes de goma dins del mateix local).

Posteriorment els agents van procedir a la identificació dels presents i van detenir vuit persones, a les quals van seguir colpejant amb la porra davant la mirada impassible del regidor de Recursos Humans Josep Ayuso i del regidor de Via Pública Paco Bustos. Posteriorment, la policia va efectuar tres detencions més pel centre històric de la ciutat. Als onze detinguts, d'entre 18 i 24 anys, se'ls demana més de tres anys de presó.


Atès als fets relatats:

- Constatem que l'Alcalde de Sabadell (Manuel Bustos) i el seu gemà i regidor de Via Pública (Paco Bustos) havien preparat per la nit de divendres una dotació d'una quarantena d'agents de la Guàrdia Urbana amb material anti-avalots i havien demanat reforços a la policia nacional i a la brigada d'informació (policia Secreta) sense cap més motiu que la festa de clausura d'un bar al centre.

- Constatem que al bar Bemba no hi havia més soroll del què és habitual als altres bars de la ciutat -i inferior al que es produeix al barri de Gràcia (Zona Hermètica) cada cap de setmana- i que no es va produir cap incident que justifiqués l'aparició dels agents anti-avalots.


I per aquest motius:

- Denunciem la brutalitat de la violència policial i el fet que es va exercir amb la presència i el beneplàcit de la màxima autoritat municipal i de dos membres de l'equip de govern (Josep Ayuso i Paco Bustos).

- Denunciem que la policia (ja sigui municipal o nacional) va intervenir amb brutalitat contra els joves de Sabadell i, en canvi, deixa actuar impunement els grups neo-nazis cada vegada més presents a la comarca.


Per totes aquestes raons:

- Exigim l'absolució immediata de tots els detinguts.

- Exigim responsabilitats polítiques al consistori i disculpes públiques per part de l'alcalde Manuel Bustos i l'equip de govern. Així com la dimissió del responsable de Via Pública Paco Bustos, atès que és qui té la funció de vetllar perquè incidents d'aquest tipus no succeeixin.

- Exigim que es creií un codi deontològic d'actuació de la Policia Municipal i una comissió que vetlli per la transparència i el control d'aquest cos de seguretat.


Demanem també el recolzament de tota la població de Sabadell per fer front a la violència gratuïta - ja sigui realitzada pels grups neo-nazis o per les forces policials.

<b>S'han convocat concentracions pels diumenges 12 i 19 d'octubre (19.30) davant de l'ajuntament.</b>

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more