Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Mani contra la reforma de la llei d'estrangeria
04 oct 2003
Per una ciutadania amb igualtat de drets no a l'actual llei d'estrangeria, no a noves retallades de drets

Pl. S.Jaume h 12:00 --> Pla del Palau
La Plataforma per la Ciutadania i Convivència expressa el seu rebuig a la actual llei d'estrangeria, per retallar drets fonamentals de les persones immigrades.

La Plataforma expressa el seu rebuig a les noves modificacions, per anar encara més en la política de discriminació entre ciutadans. La actual llei i les noves modificacions impedeixin la integració social, i la generalització de la ciutadania com a un concepte de igualtat de drets i oportunitats.

La Plataforma considera les noves modificacions com a un atemptat a l'Estat de Dret i als principis bàsics de la nostra societat democràtica, y sobretot afecten negativament sobre la convivència i la cohesió social.

La Plataforma considera que el contingut de les modificacions agreuja encara més la vulneració de drets:

- La cessió de dades confidencials de les persones immigrades del padró municipal a la policia, representa:

o Una agressió més a la Constitució Espanyola (article 18 sobre el dret a la intimitat) i contra la Llei Orgànica de Protecció de Dades.
o Farà que moltes persones immigrades en situació irregular deixin d'empadronar-se per por, el que suposarà que seran ciutadans sense drets a la sanitat, educació i assistència social bàsica.
o Vulnera la autonomia dels ajuntaments.(llei Regim Local)

- Les reformes proposades dificulten encara més l'entrada per vies legals i la regularització de les persones que s'han vist forçades a entrar de forma irregular.

o Es proposa demanar a les companyies de transport els llistats de passatgers i col·laborar en el control de la immigració irregular. Això suposa traspassar de fet el control de fronteres a les companyies de transport ,que utilitzaran ,per a no veure's perjudicades ,criteris al més restrictius possibles, que afectaran especialment als sol·licitants d'asil i refugi.
o La proposta d'un visat de tres mesos per a recerca de feina pels immigrants que han de venir, esta limitada a fills i nets d'espanyols i al servei domèstic.Aquesta proposta no es cap novetat : en el primer cas els fills d'espanyols ara ja tenen dret a la nacionalitat espanyola de forma automàtica, i el cas del servei domèstic ja estava contemplat en els procediments del contingents 2002 i 2003, i s'ha demostrat el seu fracàs i la seva ineficàcia.
o La reforma no dona cap sortida a les 600.000 persones en situació irregular que ja es troben al nostre país. No s'admetran a tràmit cap sol·licitud de permís encara que es compti amb una oferta de feina.

L'actual llei i les noves modificacions fomenten la immigració irregular, l'explotació laboral, l'exclusió social i el racisme. La Plataforma demana un canvi en les polítiques recuperant els drets fonamentals i avançant vers el dret de ciutadania per a totes les persones al marge de la seva nacionalitat.

Per això :
Cridem a la ciutadania, per que expressi el seu rebuig a les noves retallades de drets dels ciutadans immigrants que posen en perill els valors democràtics.
Cridem als municipis,per que expressin el seu rebuig a la cessió de les dades del padró a la policia, a traves de les declaracions públiques i mocions.
Cridem a totes i tots a la participació en els actes de protesta organitzats per la Plataforma per la Ciutadania i la Convivència.

PLATAFORMA PER LA CIUTADANIA I LA CONVIVÈNCIA
Plataforma per la ciutadania i la convivència:
SOS Racisme, CCOO, UGT, CONFAVC, Assoc. d'Uruguaians a Catalunya, IBN Batuta, ACP, AJEC, Casal Argentí a Barcelona, ERC, Casa Colòmbia, Assoc. Catalunya- Líban, ICV, EUiA, ATIMCA, Nous Col·lectius, ASOPXI, Centre Filipí, Assoc. d'Amics de Costa d'Ivori, Assoc. Planeta, Assoc. Equatorians, Assoc. de Treballadors Pakistanesos, Assoc. RIBAPUA, Centre Sino Català, Arrabita, ASECROM, Consell de Joventut de Barcelona, Assoc. de Senegalesos de Catalunya, Sindicat de Periodistes de Catalunya, Assoc. de Dominicans, Fundació per la Pau, Justícia i Pau.
Mira també:
http://www.sosracisme.org/plat.html

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more