Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral
Greus irregularitats de l'INEM
04 oct 2003
El col.lectiu d'afectats pel frau de l'INEM continúa la seva lluita!!!
COMUNICAT ALS CIUTADANS I CIUTADANES:

El 26 de juliol de 2002 I'INEM va contractar a 44 treballadors/es per un període de 6 mesos per necessitats eventuals de la producció. Aquests 44 treballadors/es, des d'un començament es van incorporar a les oficines corresponents desenvolupant les tasques habituals com a auxiliars administratius.

El 27 d'octubre de 2002 I'INEM convoca unes oposicions per contractar interinament unes 140 places. En aquestes oposicions es demanava com a requisit el portar un mínim de 3 mesos de forma continuada a I'atur per a poder presentar-se, per la qual cosa cap dels 44 treballadors/es abans esmentats es va poder presentar.

Trenta d'aquests treballadors/es van denunciar a I'INEM per contractació irregular i el dia 13 de juny de 2003 el jutge els dona la raó, ja que la seva contractació es va produir en FRAU DE LLEI, declarant I'acomiadament com a improcedent, sent I'INEM el que podia escollir entre reincorporar-los o indemnitzar-Ios.

L'INEM escull la indemnització i a més a més presenta recurs de suplicació, i per tant no fa efectiu el pagament de la indemnització ni els salaris de tramitació corresponents. A més a més algunes de les companyes afectades han rebut escrit de la tresoreria de l'INEM anunciant-Ios que com que des del 15 de gener fins el 13 de juny ha estat cobrant I'atur indegudament. Per tant no han cobrat la indemnització ni els salaris de tramitació, i se'ls notifica que deuen diners.

. L'INEM HA FET CONTRACTES EN FRAU DE LLEI.
. L'INEM NO HA ADMES READMETRE ALS TREBALLDORS/RES.
. L'INEM NO HA PAGAT.
. LES INDEMNITZACIONS NI ELS SALARIS DE TRAMITACIÓ. QUI PAGA LES IL·LEGALITATS.
. DE L'INEM SOM TOTS ELS CIUTADANS/ES.
. L'INEM NO HA VOLGUT NEGOCIAR.
. L'INEM PRESENTAUN RECURS DE SUPLlCACIÓ CONTRA LA SENTÈNCIA.
. L'INEM NO AFAVOREIX LA INSERCIÓ LABORAL D'UN COL.LECTIU ESPECIALMENT SENSIBLE (28 SON DONES)

INEM: READMISSIÓ JA


Castellà


COMUNICADO A LOS CIUDADANOS Y CIUDADANAS:
GRAVES IRREGULARIDADES DEL INEM


El 26 de julio del 2002,el INEM contrató a 44 trabajadores/as por un periodo de seis meses por necesidades eventuales de la produccion. Estos 44 trabajadores/as desde un principio se incorporaron a las oficinas correspondientes ejerciendo las tareas habituales como auxiliares administrativos.

El 27/10/2002 INEM convoca un concurso-oposicion para contratar interinamente unas 140 plazas. En este concurso se pedía como requisito llevar un mínimo de tres meses en el paro de forma continuada para poder presentarse, por lo cual ninguno de los 44 trabajadores antes mencionados se pudo presentar.

30 de estos trabajadores/as denunciaron al INEM por contratación irregular, ante El Juzgado de lo Social de Bcn, y el 13 de junio del 2003 el JUEZ LES DA LA RAZON, y dice que la contratación se encuentra en FRAUDE DE LEY y por lo tanto considera la relación laboral como indefinida, declarando EL DESPIDO COMO IMPROCEDENTE, condenando al INEM , a readmitir o a indemnizar.

INEM escoge la indemnización y presenta recurso de suplica, por tanto no hace efectivo el pago de la indemnización ni los salarios de tramitación correspondientes. NUNCA MEJOR DICHO A PAN Y AGUA.
A mas a mas algunas de las trabajadoras afectadas han recibido un escrito del INEM comunicándoles, que desde el 15/01/2003 hasta el 13/06/2003 han estado cobrando prestaciones indebidamente. Por lo tanto no han cobrado la indemnización ni los salarios de tramitación que la ley les reconoce y ahora el INEM les reclama la devolución de las prestaciones recibidas.

· INEM CONTRATA EN FRAUDE DE LEY
· INEM NO READMITE A SUS TRABAJADORES/AS
· INEM NO PAGA LAS INDEMNIZACIONES NI LOS SALARIOS DE TRAMITACION
· QUIEN PAGA LAS ILEGALIDADES DE EL INEM SOMOS TODOS LOS CIUDADANOS/AS
· INEM NO QUIERE RENEGOCIAR
· INEM PRESENTA UN RECURSO DE SUPLICA CONTRA LA SENTENCIA
· INEM NO FAVORECE LA INSERCION LABORAL DE UN COLECTIVO ESPECIALMENTE SENSIBLE (28 MUJERES)

INEM: READMISIÓN YA
Mira també:
http://www.kaosenlared.net
Sindicato Sindicat