Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Endavant OSAN Cerdanyola amb el Correllengua
04 oct 2003
Endavant OSAN Cerdanyola dóna suport al Correllengua i a la CAL.
Des d'Endavant OSAN Cerdanyola donem suport al Correllengua al seu pas per la nostra comarca i el nostre poble perquè pensem que és una eina important per a fomentar l'ús i la normalització de la llengua catalana als Països Catalans.

La llengua catalana està cada vegada en retrocés, i això encara s'accentua més a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les institucions es mostren indefenses i moltes empreses que s'implanten aquí tampoc respecten la realitat de la nostra nació.

S'han de crear els instruments necessaris per a fer de la nostra llengua una eina d'integració i convivència, i entenem el Correllengua com un acte nacional de conscienciació, que circula de Nord a Sud, on observem realitats diferents i alhora sorprenents: la llengua catalana no està reconeguda a l'Estat francès, a la Franja ens han dividit les comarques integrant-les a territoris castellanoparlants per a marginar encara més la llengua quan en aquesta zona és parlada pel 90% de la població. Al País Valencià la ultradreta pepera intenta ofegar amb el blaverisme tots els intents de represa de la cultura catalana al Sud, i a ses Illes l'ús de la llengua continua sent marginal ja que el govern d'aquest territori aposta per davant de tot pel turisme.

Des de la secció local de l'organització donem per tant suport a l'acte recordant però que la lluita per la llengua catalana es fa dia a dia i que el seu avenç depèn només de cadascú de nosaltres. Perquè nosaltres també pensem que hi ha gent a qui no li agrada que es parli, s'escrigui i es pensi en català; perquè no els agrada que es parli, s'escrigui i es pensi.


Endavant OSAN Cerdanyola
Sindicato Sindicat