Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
tiren a terra els Casals okupats de Sant Andreu i Vilafranca
03 oct 2003
Onada d'enderrocs de Casals Okupats, tiren a terra els de Sant Andreu i Vilafranca
Manifestació a Barcelona contra els desallotjaments, dissabte 4 a les 18jh a la Plaça Universitat de Barcelona.
-Sant Andreu:

Dimecres 1 d'octubre han enderrocat el Casal Popular Onze de Setembre. A 2/4 de 6 del matí, un grup de paletes de l'empresa d'enderrocs 'Derrobos Pau SL', amb dos vigilants d'una empresa de seguretat privada, per ordre de la Generalitat del Principat i amb la complicitat directa de l'Ajuntament de Barcelona, per inhibició de la Guàrdia Urbana, han tirat a terra els sostres del Casal.

A mitja tarda els ocupants van aconseguir entrar i, d'entremig de les runes, treure i salvar el màxim de coses que han pogut. El casal estava situat a Sant Andreu del Palomar (al Barcelonès) i participava en diferents actes pel poble, com les festes alternatives o el Correllengua, era també lloc de reunió de diferents col·lectius com ara Endavant (OSAN) o l'Assemblea de Joves de Sant Andreu (AJStA).

Per denunciar l'enderrocament del Casal, fet que significa un altre atac a les respostes que des del poble es donen contra l'ordre establert i el sistema actual, es va fer una manifestació en què un nombrós grup de persones anà al districte on dipositaren runes davant dels regidors, a qui responsabilitzaren dels fets.

-Vilafranca:

Aquest mateix matí (01/10/03), operaris de les obres del TGV van començar l'enderrocament del Casal Popular Okupat Can Cellerot de Vilafranca del Penedès. Aquest espai, situat al barri del Moli d'en Rovira, ha estat okupat durant 3 anys i en ell s'han realitzat centenars i centenars d'actes ( musica en viu, xerrades, actes gastronòmics, teatre, festes, i més) i ha estat utilitzat per diversos col·lectius i entitats de la vila i comarca. Els membres dels casal, ja van convocar una concentració pel mateix dimecres a les 8 del vespre a la plaça de la vila de Vilafranca, i anuncien més mobilitzacions.
Mira també:
http://www.endavant.org
Sindicato Sindicat