Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest de denúncia de la violència policial a Sabadell
02 oct 2003
MANIFEST DE DENÚNCIA DELS ESDEVENIMENTS DE LA NIT DE DIVENDRES 26 DE SETEMBRE DE 2003 A SABADELL

La nit del passat divendres 26 de setembre a Sabadell es va viure una situació de violència policial que va acabar amb onze detinguts i més de vint ferits.

Tot va començar quan s’estava celebrant la festa de cloenda del bar Bemba i, al·legant que s’havien rebut queixes dels veïns per qüestions de soroll, van aparèixer l’alcalde Manuel Bustos i una nombrosa dotació d’agents anti-avalots –entre els quals s’hi comptava el grup d’intervenció ràpida de la Policia Municipal que s’estrenava el mateix divendres- pels voltants del bar esmentat.

Aquesta situació va generar un clima de tensió que va acabar amb una càrrega indiscriminada de la policia pel centre històric de la ciutat que va durar més de 3 hores. Els ‘agents de seguretat’ van utilitzar pilotes de goma, bales de sal i van colpejar brutalment amb la porra molts joves de la ciutat.

Els incidents més greus es van desenvolupar al bar Sorginac quan nombrosos agents anti-avalots van entrar al local i van obligar els presents a posar-se contra la paret (després de colpejar amb la porra moltes de les persones que estaven allí i de disparar pilotes de goma dins del mateix local). Posteriorment els agents van procedir a la identificació dels presents i van detenir vuit persones, a les quals van seguir colpejant amb la porra davant la mirada impassible del regidor de Recursos Humans Josep Ayuso i del regidor de Via Pública Paco Bustos. Posteriorment, la policia va efectuar tres detencions més pel centre històric de la ciutat. Als onze detinguts, d’entre 18 i 24 anys, se’ls demana més de tres anys de presó.

Atès als fets relatats:

-     Constatem que l'Alcalde de Sabadell (Manuel Bustos) i el seu gemà i regidor de Via Pública (Paco Bustos) havien preparat per la nit de divendres una dotació d'una quarantena d'agents de la Guàrdia Urbana amb material anti-avalots i havien demanat reforços a la policia nacional i a la brigada d'informació (policia Secreta) sense cap més motiu que la festa de clausura d'un bar al centre.

-     Constatem que al bar Bemba no hi havia més soroll del què és habitual als altres bars de la ciutat –i inferior al que es produeix al barri de Gràcia (Zona Hermètica) cada cap de setmana- i que no es va produir cap incident que justifiqués l’aparició dels agents anti-avalots.

I per aquest motius:

-     Denunciem la brutalitat de la violència policial i el fet que es va exercir amb la presència i el beneplàcit de la màxima autoritat municipal i de dos membres de l’equip de govern (Josep Ayuso i Paco Bustos).


-     Denunciem que la policia (ja sigui municipal o nacional) va intervenir amb brutalitat contra els joves de Sabadell i, en canvi, deixa actuar impunement els grups neo-nazis cada vegada més presents a la comarca.


Per totes aquestes raons:

-     Exigim l’absolució immediata de tots els detinguts.


-     Exigim responsabilitats polítiques al consistori i disculpes públiques per part de l’alcalde Manuel Bustos i l’equip de govern. Així com la dimissió del responsable de Via Pública Paco Bustos, atès que és qui té la funció de vetllar perquè incidents d’aquest tipus no succeeixin.

-     Exigim que es creií un codi deontològic d’actuació de la Policia Municipal i una comissió que vetlli per la transparència i el control d’aquest cos de seguretat.


Demanem també el recolzament de tota la població de Sabadell per fer front a la violència gratuïta – ja sigui realitzada pels grups neo-nazis o per les forces policials.


CONVOCATÒRIES:

RODA DE PREMSA: Divendres dia 3 d’octubre a les 18.30 a la seu de les FAV (Avda. Onze de Setembre, 65 Sabadell).

- MANIFESTACIÓ: Diumenge dia 5 d’octubre a les 18:00 a la plaça Marçet

- CONCENTRACIONS: Diumenge dia 12 i 19 d’octubre a les 19.30 a la plaça Dr. Robert (davant l’Ajuntament).

Comentaris

son una mafia
04 oct 2003
el alcalde de irun es hermano del de renteria (ciudad vecina)

el alcalde es hermano de el teniente de alcalde

su prima tambien esta en el ajo

se casan entre ellos

son alcaldes, gobernadores civiles, jueces, periodistas...

son la mafia en el poder

(hijos de puta, literalmente)

a por ellos !!!
Re: Manifest de denúncia de la violència policial a Sabadell
05 oct 2003
k este bustos se vaya a la ... y deje a los jóvenes en paz k vaya verguenza con lo que hicieron.
Sindicat Terrassa