Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Grups 'blavers' amenaçen d'atemptar el Correllengua a la Franja de Ponent
29 set 2003
Els que penseu que el català ja no cal defensar-lo, mireu més enllà del miratge convergent.
> Grups 'blavers' amenaçen el Correllengua a la Franja de Ponent
> El responsable dels Casals Jaume I, amenaçat d'atemptat
> El cap de setmana, han fet pintades al Casal Jaume I de Fraga
Els actes del Correllengua a la Franja de Ponent s'han desenvolupat, de moment, segons el que s'havia previst. Però s'han vist amenaçats per grups blavers. El dissabte, mentre el Correllengua visitava Fraga (Baix Cinca), membres del grup valencià GAV, acompanyats d’uns quants elements aragonesos, van fer pintades amenaçadores a la façana del Casal Jaume I. El casal acollia una multitudinària concentració del Correllengua, i una quinzena d’individus es va dedicar a insultar als fragatins que hi participaven, majoritàriament xiquets amb les famílies. L'acte consistia en el lliurament de premis als xiquets dels col·legis i instituts de Fraga que van participar durant dues setmanes en la Gimcana del Correllengua, gràcies a la col·laboració de Ràdio Fraga, i un concert del grup de música tradicional 'Tres i la guitarra' d'Elx (Baix Vinalopó). La responsable del Casal, Marta Canales, va denunciar els fets davant la Guardia Civil.
Paral·lelament el responsable dels Casals Jaume I a la Franja, Guillem Chacón, ha rebut una amenaça d'atemptat personal si dissabte vinent es fa el Correllengua a Mequinensa (Baix Cinca). El dissabte, 4 d'octubre, la vila acull per primera vegada a la Franja una convocatòria nacional del Correllengua. El març passat, un grup desconegut ja va destrossar l'Aula de Natura de l'Aiguabarreig, que gestiona Chacón. Grups blavers de l'Aragó, el País Valencià i Balears han convocat una manifestació a Saragossa contra els Països Catalans. A la convocatòria s'ha afegit el partit feixista Democracia Nacional.

----------
! Actualització a les 12.50
+ Més notícies: VilaWeb Franja de Ponent.

Comentaris

Re: Grups 'blavers' amenaçen d'atemptar el Correllengua a la Franja de Ponent
06 oct 2003
sdfgdsfg
Re: Grups 'blavers' amenaçen d'atemptar el Correllengua a la Franja de Ponent
25 abr 2004
Al Correllengua de Fraga hi van asistir quatre gats. Es van fer tots els actes dintre del Casal. Ens va desebre molt fins i tot als que hi estavem en contra.

Les pintades les van fer només valencianistes, hores abans de que ni tan sols començés lo Correllengua.

Els "insults" eren les burles del jovent del poble, cabrejat perque la feixista de Marta Canales, la directora del Casal, els recriminés que s'haguessin parat en el banc de devant del Casal a veure en qué consistia el Correllengua d'aquest any.

Al menys aquest any es van abstenir de portar un autobús de maulets per a fer "bulto", i igualment es van abstenir de fer cap manifestació ni recorregut pel poble, perque sense els maulets són 4 gats.

La amenaça personal no sé si se l'ha inventat o si realment en ha rebut una. Enhorabona de totes maneres. Nosaltres en vam rebre moltes només començar la nostra activitat. Només van parar en demanar que ens punxesin lo teléfon per a gravar les amenaçes.

Els habitants de la franja es senten aragonesos...
Sindicato Sindicat