Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
12 d’octubre: res a celebrar, resistim els feixismes
28 set 2003
Arribat el mes dâoctubre, un any més es fa necessari dir no a la celebració del 12 dâoctubre com a âDía de la Hispanidadâ? o âDía de la Razaâ?. El 12 dâoctubre no hi ha res a celebrar.
12octubre.jpg
12 dâoctubre: RES A CELEBRAR, RESISTIM ELS FEIXISMES
    Arribat el mes dâoctubre, un any més es fa necessari dir no a la celebració del 12 dâoctubre com a âDía de la Hispanidadâ? o âDía de la Razaâ?. El 12 dâoctubre no hi ha res a celebrar.
    I per aquest motiu a la ciutat de Barcelona ens hem aplegat diferents col.lectius de sensibilitat i tradició diverses, i des de lâantifeixisme, lâantirepressió, lâanticapitalisme, lâanticolonialisme i lâantiimperialisme, també des del treball de barri i el treball popular de base, i el treball de solidaritat amb els pobles dâAmèrica Llatina i dâarreu del món, tots aquests moviments socials organitzem unes jornades de contracelebració i de resistència pel cap de setmana de lâ11 i el 12 dâoctubre.
    Tot, amb lâobjectiu de seguir resistint el feixisme i les noves formes de feixisme i violència institucional, que es fan paleses avui sobretot sota la fórmula de criminalització dels moviments socials i del vincle dâaquests moviments amb lâanomenat âterrorismeâ?. I mentre es sotmet els moviments socials a una política de persecució i de repressió constant, paral.lelament es manté des dels governs total complicitat i impunitat vers els grups feixistes, racistes i xenòfobs que sâorganitzen a la nostra ciutat, a Catalunya, a lâEstat espanyol, a Europa i arreu.
    Fa ja 511 anys del mal anomenat descobriment dâAmèrica, data que encara celebren els qui consideren aquest fet com una fita en la història de la humanitat. Per a nosaltres aquesta data suposa el començament de la colonització dâAmèrica per part del poder i del diner, amb lâinici de lâextermini de les poblacions autòctones. Però malgrat hagin passat tants anys de barbàrie, les resistències existeixen i creixen. Avui, en tot el continent americà es manifesten en contra dels plans dâun poder dominador i tirà que entén el món com un lloc per al negoci i lâexplotació, i desenvolupen noves propostes per un món més just i més digne. Resisteixen i lluiten contra una nova colonització i expoli dâAmèrica per part de les grans multinacionals i les institucions mundials com lâFMI i el Banc Mundial, que amb lâexcusa del desenvolupament imposen unes polítiques als països que són en contra de la voluntat de les seves poblacions.
    I també els grups feixistes han fet dâaquesta data un referent, cosa que ha provocat la
    reacció ciutadana en contra de lâexhibició de plantejaments racistes i xenòfobs provocant detencions, judicis i repressió dâaquells qui se nâhan manifestat en contra. I per això enguany encara ens cal, davant detencions i judicis injustos, demanar lâabsolució dels detinguts i detingudes el 12 dâoctubre de 1999.
    Nosaltres, organitzacions, col·lectius, entitats i persones volem manifestar el nostre suport a totes aquelles lluites per un món on càpiguen tots els móns i per la justicia social, i ens manifestem també en contra dels qui fan apologia de lâexclusió, de la prepotència i de lâarrogància, com ho fa el govern espanyol del PP, partit hereu no ho hem dâoblidar- del cop dâestat franquista, que en el seu discurs i en lâacció es mostra totalment ultradretà i conservador.
    Govern que sâexpressa en termes tan feixistes com la Llei dâEstrangeria, la Llei de partits i la Llei antiterrorista, i aboga a favor dâuna unitat falsa i falsejada i en contra lâautodeterminació dels pobles, amb lleis que coarten i vulneren els drets més bàsics de les persones i encobreixen la tortura i els maltractaments psicològics.
    També ens manifestem en contra dâaquest doble discurs del poder polític i econòmic que, emparant-se en el discurs de la multiculturalitat i la cultura de la pau, manté polítiques en contra seva, com la ja citada Llei dâEstrangeria i la permanent retallada de drets i llibertats. Són les persones migrants precisament les qui pateixen amb més intensitat aquesta retallada, lâassetjament policial i lâesclavatge laboral. Mentrestant el poder potencia grans esdeveniments en els que lâespeculació i el negoci prevalen per sobre dels drets i llibertats de tothom, com és el Fòrum 2004.
    Per tot això volem aplegar en aquest 12 dâoctubre les lluites i resistències dels diferents pobles del món per la humanitat i en contra del poder del diner. Celebrar i recolzar les lluites dels pobles indígenes i no indígenes dâAmèrica i de la resta del món en contra de la concentració del poder econòmic, polític, social i també mediàtic- i en contra del pensament únic. Sumar les nostres lluites en defensa de les llibertats i del territori, i en contra de la dictadura del capital, que posa en pràctica una guerra global permanent contra els pobles i les persones a tot el planeta.
    Encara hi ha moltes coses per les quals lluitar, i altra volta com ho hem fet tantes vegades ens sumarem des de les nostres diferències i les nostres forces per actuar en comú obrint espais de democràcia real, llibertat i justícia per a tots i totes.
    Us convidem per tant a totes les persones, entitats, col·lectius i organitzacions a participar junts i juntes amb nosaltres per aquests objectius.
    Barcelona, setembre 2003
    Aquelles entitats i organitzacions que vulgueu donar suport al manifest i us vulgueu adherir a la Campanya contra el 12 dâoctubre, feu-nos arribar la vostra adhesió a través del correu electrònic: ellokal ARROBA pangea.org
    Hem determinat que les entitats que hi doneu suport feu una aportació econòmica voluntària. Podeu fer-ho al compte corrent de la Plataforma Cívica per un 12-O en Llibertat , que és: 2100 1018 19 0200059577.

Comentaris

Re: 12 d’octubre: res a celebrar, resistim els feixismes
28 set 2003
El
12 d´octubre,
JORNADA LABORAL! NO HI HA RES A CEL.LEBRAR
Re: 12 d’octubre: res a celebrar, resistim els feixismes
28 set 2003
EP! que enguany es diumenge....
Re: 12 d’octubre: res a celebrar, resistim els feixismes
29 set 2003
uppps!!
Re: 12 d’octubre: res a celebrar, resistim els feixismes
07 abr 2004
Qui haja inventat aquesta festa te poques ganes de treballar!!!
por un 12 de octubre español
08 oct 2004
qe viva al nacional socialismo mueran los
separatistas
el 10 de octubre todos a montjuic
viva españa
Sindicat Terrassa