Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest de suport als detinguts de Sabadell
27 set 2003
En el transcurs de la nit passada, i coincidint amb el tancament d’un bar molt concorregut pel jovent de la nostra ciutat, s’ha viscut un desplegament policial desproporcionat. La Ràtzia pel centre de la capital vallesana ha culminat amb la detenció d’onze joves de la nostra ciutat, un dels quals ha hagut de ser hospitalitzat.
SABADELLL     DISSABTE, 27 DE DESEMBRE DEL 2003


En el transcurs de la nit passada, i coincidint amb el tancament d’un bar molt concorregut pel jovent de la nostra ciutat, s’ha viscut un desplegament policial desproporcionat. La Ràtzia pel centre de la capital vallesana ha culminat amb la detenció d’onze joves de la nostra ciutat, un dels quals ha hagut de ser hospitalitzat.

Mentre es desenvolupava la festa de cloenda d’un dels bars més concorreguts de Sabadell nombrosos agents policials i destacats membres del consistori (entre els quals, Manel Bustos actual alcalde la de la ciutat) han aparegut, sorprenentment, i sense cap justificació als volts del bar mencionat. Davant d’aquest fet s’ha generat una atmosfera de tensió entre els participants a la festa de cloenda i els agents de seguretat. La situació ha sigut cada vegada més tensa fins que les negociacions entre alguns joves i la policia han semblat acabar de forma satisfactòria.

Corredisses posteriors i la conjuntura del moment van portar a les forces de l’ordre (bàsicament una nova dotació de la Policia municipal i agents de la Policia nacional) a emprendre una incomprensible i desmesurada acció policial; de cop i volta els agents van desplegar tots els seus efectius i va començar una càrrega indiscriminada que va durar gairebé tres hores. Va ser a partir d’aquest moment que el jovent de la ciutat espantat per la desproporcionada càrrega de la policia va fugir en grups petis, corrent cap al centre de la ciutat. La policia va perseguir els joves per tot el centre històric provocant el caos i la confusió entre els Sabadellencs i sabadellenques que estaven per la ciutat. L’extremada contudència de l’acció repressiva, va culminar quan els agents van entrar brutalment en un altre bar de Sabadell, van carregar dins el local colpejant de forma indiscriminada i provocant nombroses contusions a les persones que estaven allí presents. Després la policia va posar tothom contra la paret i va procedir a identificar i escorcollar els presents, amb una actitud prepotent i agressiva. Finalment, la policia va detenir nombrosos joves de forma arbitraria, davant la presència de Paco Bustos, regidor de Via Pública i germà de l’alcalde Manuel Bustos, i Josep Ayuso, regidor de recursos humans, que observaven la contundència policial (cops de porra, patades per tirar a terra a la gent, vexacions...) sense moure un sol dit.

Posteriorment van seguir les càrregues policials pel centre de la ciutat disparant pilotes de goma, colpejant amb la porra i agredint als joves que estaven al centre històric. Finalment, una vegada el clima de tensió va tranquil·litzar-se, un grup de joves han anat a la comissaria per tal d’esbrinar la identitat dels detinguts i detingudes i interessar-se pel seu estat de salut. Allí la policia ha continuat mostrant una actitud prepotent quan ha retingut els presents contra la paret i els ha obligat a mostrar la identificació.

Davant d’aquests fets exigim:

-La llibertat sense càrrecs de tots/es els detinguts i detingudes arbitràriament per la Policia Municipal i la Policia Nacional.

-Responsabilitats polítiques per l’actuació d’ambdós cossos. La resposta al fenònem cada cop més palès de violència organitzada de caràcter neo-nazi a la nostra comarca no pot traduïr-se exclusivament en un augment de la presència policial als nostres barris que culmini reiteradament en actuacions policials com les viscudes ahir o fa quinze dies a Castellar del Vallès, en les quals les víctimes de la violència policial ha estat tothom exceptuant els esmentats feixistes.

Demanem també el recolzament de tota la població sabadellenca per fer front als actes feixistes –ja siguin realitzats pels grups neo-nazis com per les forces policials-.

PLATAFORMA DE SUPORT ALS DETINGUTS EL 27 DE SETEMBRE

Comentaris

Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
27 set 2003
se sabe algo de los detenidos?, cuando se sepa, informad. salud i resisténcia!!
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
28 set 2003
però que passa??

això semblen els anys 70 i els grisos...
La repressió s´està fent molt evident i no sé com acabarà tot o a on.(??)

Policia assassina.Alcalde de Sabadell dimissió.
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
28 set 2003
Al bustos se li ha parat el cap... es pensa que viu el Far West i que ell és el sherif bo i ara ha creat el seu grup personal de policies d'intervenció ràpida que divendres van fer l'estrena... tot estava preparat perquè hi hagués merder... Vivim en una dictadura tant a nivell global com local i ja comença a ser hora de reaccionar i crear contrapoders!
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
01 oct 2003
En Bustos s'està passant ja de la ratlla. No para de fer bustiesses i ja comença a ser hora de que sortim al carrer a dir-li el que en pensem de la política que està portant.
S'ahuria d'organitzar una manifestació per això de divendres i en contra d'en Bustos
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
02 oct 2003
Proper diumenge dia 5 d´Octubre MANIFESTACIÓ a Sabadell en contra LA VIOLENCIA INSTITUCIONAL i a favor de l´ABSOLUCIÓ DELS DETINGUTS. 18:00hores a la Pça. Marcet, Sabadell.
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
03 oct 2003
No em cap al cap, ni lo que ha passat a Sabadell aquest darrer cap de setmana ni lo que va passar a Castellar per la Festa Major.
Després de viure cinquanta anys, de veure com el franquisme remitía i recuperavem la vida que coneixíem per els nostres avantpassats que ens parlaven de la República; democràcia, llibertat d'expressió, igualtat per les dones, polítiques socials............!, semblava un miracle per les generacions que vem neixer en plena dictadura, havíem lluitat per sortir de l'espanya gris que ens havía criat...........
I ara que passa?, s'han begut l'enteniment?, tornem enrera?, ens volen dur a la Revolució per tenir excuses per xafar-nos el cap?, algú ens pot explicar perquè no són capaços de reprimir les violències ultres i carreguen contra la gent que es diverteix i s'expressa?, algú pot donar explicacions de on recluten als policíes?, és que recullen als tarats i els hi donen uniforme?, algu pot explicar d'on ha sortit aquest alcalde socialista -Manuel Bustos-, que ni sap que vòl dir socialisme?, algú pot dir qui són els gilipolles que l'han votat?
Mentre els faxes campen lliurement portant mal rollo allà a on van, mentres a les àreas discotequeres, els porters fan abus de la violència i la droga dura corre a pilots, ès dediquen a reprimir i agredir a la joventut més sana que ès mou per el malmès i descastat centre de Sabadell, a on quasi està prohibit el lleure, a on no dónen permisos per fer-hi música, a on quasi no trobem llocs per anar a reunir-nos i divertir-nos.
Això era el futur?, per això vem lluitar?
Senyors, no entenc res
Re: Manifest de suport als detinguts de Sabadell
03 abr 2004
no os paseis con tanto apoyo a eso payasos,si son detenodps por algo es,si se comportan como animales q les jodan y los encierren como a tales.
Sindicat Terrassa