Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Brutalitat policial a Sabadell
27 set 2003
En el transcurs de la nit passada, i coincidint amb el tancament d’un bar molt concorregut pel jovent de Sabadell, s’ha viscut un desplegament policial desproporcionat. La Ràtzia pel centre de la capital vallesana ha culminat amb la detenció d’onze joves de la nostra ciutat, un dels quals ha hagut de ser hospitalitzat.
Mentre es desenvolupava la festa de cloenda d’un dels bars més concorreguts de Sabadell nombrosos agents policials i destacats membres del consistori (entre els quals, Manel Bustos actual alcalde la de la ciutat) han aparegut, sorprenentment, i sense cap justificació als volts del bar mencionat. Davant d’aquest fet s’ha generat una atmosfera de tensió entre els participants a la festa de cloenda i els agents de seguretat. La situació ha sigut cada vegada més tensa fins que les negociacions entre alguns joves i la policia han semblat acabar de forma satisfactòria.

Corredisses posteriors i la conjuntura del moment van provocar que les forces d’ordre ( bàsicament una nova dotació de la Policia municipal i agents de la Policia nacional) es veiessin amenaçades de forma que va desencadenar la brutalitat de l’acció policial; de cop i volta els agents van desplegar tots els seus efectius i va començar una càrrega indiscriminada que va durar gairebé tres hores. Va ser a partir d’aquest moment que el jovent de la ciutat espantat per la desproporcionada càrrega de la policia va fugir en grups petis, corrents cap al centre de la ciutat. La policia va perseguir els joves per tot el centre històric provocant el caos i la confusió entre els Sabadellencs i sabadellenques que estaven per la ciutat. L’extremada contudència de l’acció repressiva, va culminar quan els agents van entrar brutalment en un altre bar de Sabadell, van carregar dins el local colpejant de forma indiscriminada i provocant nombroses contusions a les persones que estaven allí presents. Després la policia va posar tothom contra la paret i va procedir a identificar i escorcollar els presents, amb una actitud prepotent i agressiva. Finalment, la policia va detenir nombrosos joves de forma arbitraria.

Posteriorment han seguit les càrregues policials pel centre de la ciutat disparant pilotes de goma, colpejant amb la porra i agredint als joves que estaven al centre històric. Finalment, una vegada el clima de tensió s’ha tranquil·litzat, un grup de joves han anat a la comissaria per tal d’esbrinar la identitat dels detinguts i detingudes. Allí la policia ha continuat mostrant una actitud prepotent quan ha retingut els presents contra la paret i els ha obligat a mostrar la identificació.

Davant d’aquests fets demanem la llibertat sense càrrecs de tots/es els detinguts i detingudes, responsabilitats polítiques i el recolzament de tota la població sabadellenca per fer front als actes feixistes –ja siguin realitzats pels grups nazis com per les forces policials.

Comentaris

Re: Brutalitat policial a Sabadell
27 set 2003
Algu sap els noms dels detinguts??
Hi ha mobilització?
Re: Brutalitat policial a Sabadell
02 oct 2003
avui a 3/4 de nou del vespre,com cada dijous es concentren davant l'Ajuntament de Sabadell un grup de ciutadans per la Pau.A partir d'avui s'adhereixen a protestar també pels afers del passat cap de setmana.Tothom hi està convidat.Per la convivència i per dir no a la violència.
Sindicato Sindicat