Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : educació i societat : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat d'Endavant -OSAN- Vallès Occ. pels fets de Castellar.
26 set 2003
Comunicat pels fets de Castellar
Des d'Endavant OSAN Vallès Occidental condemnem les darreres agressions que s'han produït a Castellar. I quan condemnem ens referim a qualsevol brot de violència feixista encara que els qui la practiquen vagin o no uniformats, perquè vagin rapats amb botes, de verd, de blau, o com vulguin, el feixisme ens produeix rebuig amb qualsevol de les seves formes i independentment de qui hi el practica.

Condemnem també l'actitud de la classe política per la seva incapacitat de posar-se a l'alçada de les circumstàncies i aprofitar un esdeveniment tant greu per fer populisme sobre el tema de la seguretat ciutadana. Parlen de convivència i després volen omplir la nostra comarca -i el nostre país- d'elements uniformats que protegeixen els feixistes cada cop que aquests surten al carrer a agredir gent. És impossible dinamitzar una societat amb convivència quan els polítics de torn confien en uns elements que se'ls avisa per protegir els veïns d'un grup de violents, i al final acaben protegint els violents i agredint els veïns. I el més alarmant és que als uniformats els paguem amb els nostres impostos perquè a l'endemà ens obrin el cap. I els polítics que tant els reclamen, han rebut els nostres vots i cobren dels nostres impostos, per tant, l'únic que podrien fer és intentar aturar el feixisme, en lloc de fomentar-lo des de les institucions.

A la vegada hem de dir que Castellar no és l'únic indret de la comarca on es produeixen agressions. Altres poblacions com Sabadell, Barberà, Cerdanyola,... també són escenari actiu d'actuació de grupuscles feixistes, i cada cop que es produeixen els polítics parlen de fets puntuals i assumeixen les agressions com fets aïllats i normals. Aquestes actituds ens sorprenen encara més quan darrerament s'ha il·legalitzat un partit polític perquè es nega a condemnar el que ells anomenen terrorisme, i en canvi ningú s'alarma quan els que van signar el Pacto Antiterrorista s'abstenen de condemnar les agressions feixistes i actuar contra els qui les fa. El mateix amb la classe política catalana.

El feixisme és una determinada forma que pren l´estat burgès quan la taxa mitjana de beneficis disminueix. Fan servir el descontentament d'una bona part de la població, per a vehicular-lo en la defensa dels interessos de les classes dominants, culpant els sectors de població més vulnerables (especialment la immigració) de l'actual crisi política i econòmica. Les agressions feixistes són només un mètode per a intentar afeblir els qui realment demanen una transformació social en benefici de les classes populars i posen constantment en qüestió l'estat de les coses. Fem una crida a les classes populars de la comarca per a no deixar-se doblegar pel feixisme, perquè independentment de l'uniforme que vesteixin, el calçat o la corbata, les agressions feixistes són rebutjades a la nostra terra, i als feixistes els hem de fer saber que mai seran ben rebuts: ni a Castellar, ni al Vallès, ni enlloc.

Endavant-OSAN-Vallès Occidental

http://paisoscatalans.org/muixerangaendavant
http://paisoscatalans.org/succedani
Mira també:
http://paisoscatalans.org/muixerangaendavant
http://paisoscatalans.org/succedani
Sindicato Sindicat