Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats
El Correllengua començarà a Guardamar (defensem el català!)
26 set 2003
El proper día 23 de Setembre donarà eixida el Correllengües a la població del Baix Vinalopó-Baix Segura, Guardamar. Aquesta celebració, plena de simbolisme per la nostra llengua, no hagués estat notícia si no fos perque fa huit anys que no ix d'ací.
El proper día 23 de Setembre donarà eixida el Correllengües a la població del Baix Vinalopó-Baix Segura, Guardamar. Aquesta celebració, plena de simbolisme per la nostra llengua, no hagués estat notícia si no fos perque fa huit anys que no ix d'ací.

Huit anys, huit llargs anys de govern popular que havia retirat del seu programa fester, etnogràfic i social tot seny de la nostra cultura, i fent una política pasotista davant Guardamar com a Poble i com a seny.



Huit anys hem trigat en fer-los fora, i quasi s'ho carreguen tot, i el pitjor és que segurament a les properes eleccions tornaran, d'això n'estem ben segurs perquè si han perdut és perque aquest any el PP s'ha segregat en: PP "autèntic" i UPG (aquestos últims amb tot el suport de la "Asociación Dama de Guardamar" un col·lectiu en contra de l'ensenyament del valencià-català i del PIL "plà d'integració lingüística") i plegats feien majoria, però com que junts no poden estar ni entre ells, ha fet que haja guanyat el grup de PSPV Guardamar amb Marilen Albentosa al capdavant.

Un respir pels que els interessos econòmics i els culturals es duen de la mà, pels que parlen i fan servir la llengua a l'extrem meridional del català, i pels que volen una educació dins la llei i en "valencià", xae! encara que no som majoria, si som absoluts, malauradament.

Però almenys tindrem quatre anys més per gaudir del Correllengua, del Correfoc al Sant Joan o de la Nit Mágica a Sant Jaume, que el PP volia substituir per bous (Guardamar és un dels pocs pobles valencians que històricament no feia festa del patiment d'un bou, fins que va arribar el PP) i feries d'abril, per als estrangers d'urbanitzacions del voltant, per a que els turistes es duguen de la nostra terra un bon gust a "Manzanilla" i "Pescaíto Frito" tan típic per ací, però que se li farà... quatre anys donen per molt, tots confiem que així siga.
Mira també:
http://www.racocatala.com
http://paisoscatalans.org/succedani

Comentaris

Re: El Correllengua començarà a Guardamar (defensem el català!)
17 des 2003
Hola,soc de guardamar, i estic d´acord amb tu.Aguarde q no tornen mai al poder eixos txafacanyes.La veritat es q tiré en falta el poble com era quan era menut, a vore si entre tots el fem tornar a com era abans.Ser de Guardamar es per a mi un orgull, mai conquistats.Amunt els Aldeguer, visca Guardamar i visquen els països catalans.
Sindicato Sindicat