Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: educació i societat
No ens fan gens de cas! (Escoles bressol)
26 set 2003
Perquè tots els nens i nenes de 0 a 3 anys tinguin plaça pública
NO ENS FAN GENS DE CAS

Es va fer una proposta (EUiA) per la provisió d'escoles bressol públiques per a tots els nens i nenes, que va ser acceptada per MUCE, CONFAV, UCC i tots els partits de l'esquerra catalana, es va concretar en una ILP (Iniciativa Legislativa Ppopular), es van recollir més de 100.000 firmes, es va presentar al Parlament de Catalunya. Doncs bé: fa UN ANY que va arribar al Parlament... i s'hi està.
Aquest és el cas que fan dels ciutadans.

Heus ací la nota de la Comissió Promotora:

La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular «Per l’educació dels infants de 0 a 3 anys», és a dir, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya i la Unió de Consumidors de Catalunya, lamentem que el Parlament de Catalunya es dissolgui sense que hagi estat capaç de fer-se ressò de la voluntat ciutadana.

La Iniciativa Legislativa Popular «Per l’educació dels infants de 0 a 3 anys», defensada àmpliament per la ciutadania de Catalunya amb més de 100.000 signatures recollides, roman des del setembre de l’any passat al Parlament de Catalunya. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha deixat morir l’esperit d’aquesta ILP en els passadissos del Parlament, mentre es tornen a posar de manifest les necessitats de la ciutadania, que en aquest inici de curs escolar prenen dramatisme davant la manca de places públiques d’educació de 0-3 anys. De la mateixa manera, també en el seu dia es va obtenir el suport dels partits polítics ERC, EUiA, ICV i PSC per, en la mesura de les seves possibilitats i a través dels seus grups parlamentaris, tirar endavant la tramitació de l’esmentada ILP.

La Iniciativa Legislativa Popular se sustentava en els següents punts:

* Crear una xarxa pública de llars d’infants a Catalunya, que incorpori les del Departament d’Ensenyament i les municipals.
* Elaborar el mapa de les llars d’infants, que consideri les existents i les de nova creació.
* Impulsar un pla de creació i manteniment d’un mínim de 30.000 places de llars d’infants públiques.
* Garantir la qualitat i la coherència de la diversitat de models.

La Comissió Promotora espera que la Proposició de Llei «Per l’educació dels infants de 0 a 3 anys» arribi a bon terme en la propera legislatura, per tal que es compleixi la voluntat de la ciutadania de Catalunya. Així mateix, esperem que el proper Govern de la Generalitat de Catalunya es comprometi a fer del 0-3 un eix primordial de la seva acció de govern.
Sindicat Terrassa