Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
25 set 2003
<b>Una alta representant de la Generalitat valenciana respòn en anglès a un agricultor que per parlar-li en valencià i li demana que parli «en cristià»</b>

L'afectat presenta una queixa a l'Ajuntament d'Alcúdia.

Totalment perplex va quedar-se un directiu de la cooperativa de l´Alcúdia quan, després d'haver-se adreçat en valencià a una representant de la comissió enviada per la Conselleria d'Infraestructures i Transports per realitzar les actes d'ocupació del projecte de la depuradora de l´Alcúdia, la dona va respondre'l en anglès.

<b>Un altre bon motiu per fer el Correllengua!!... </b>
Davant aquesta absurda circumstància, el ciutadà va preguntar estranyat pel motiu d'aquest tipus de resposta, afirmant la representant de la comissió que «si ell li parlava en valencià ella respondria en anglès i que, per tant, li exigia que li "parlés en cristià"», segons recull la queixa presentada per l'Ajuntament de l´Alcúdia al conseller d'Infraestructures després de l'incident que es va produir el divendres en el saló de sessions de l'ajuntament, on es procedia a l'acte per a expropiar els terrenys on es construirà l'estació depuradora que promou la conselleria.

Comentaris

Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
26 set 2003
A veure, companys, jo no ho tinc gens clar. A ses Illes, a València i... a la que ens descuidem també a Catalunya, si tothom nega (o la majoria afirma, o amaguen) que no vota al PP, llavors d'on surt tant de vot sociològicament amagat que va a parar a aquesta banda de franquistes integrals? D'acord que, després de la farsa de les eleccions, els "partits demòcrates" pacten amb qui sigui per tal de seguir tocant (o començar a tocar) poder com és el cas recent, per exemple, d'Alella (El Maresme - Barcelona) on ERC ha pactat amb el PP. Ara bé, què collons motiva a la gent a votar-los? Sincerament, no crec que la dreta pura i dura pugui tenir tants seguidors. A més, l'índex de participació als diferents comicis és francament baix. Si a això hi sumem els darrers casos del Prestige i de la guerra d'Irac on després surten per majoria per a vergonya de gairebé tothom, llavors ja no entenc res de res. Que algú m'ho expliqui, sisplau!!!
Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
26 set 2003
Doncs no t'acollonis tan, company.

A mi, de coses així, m'en han passat un fotimé. I el pitjor és que no ha sigut a mans d'alts càrrecs de l'administració, peperos confesos i convictes, és a dir, de franquistes camuflats, sino a càrrec de cambrers, taxistes, empleats de Renfe, companys de treball (per cert, poc després de que hagi donat la cara per ells davant la direcció de l'empresa, mentre els sindicalistes grocs miraven cap a un altre cantó ...).

Desde el punt de vista institucional, els peperos no en tenen ni molt menys l'exclusiva d'aquests mètodes. El ministre Maravall, valencià del PSOE, es va fer famós al seu moment per negar-se a contestar una carta escrita en català (varietat valenciana) per un nen de València o Alacant, comunicant-li que "a un ministro de España hay que hablarle en castellano". Les formes no van ser tan brusques, però el contingut és el mateix.

De fet, van ser els "socialistes" els que van preparar el terreny pel renaixement d'aquest espanyolisme exacerbat, que es troba a l'arrel del feixisme hispànic. No recordeu les demagògiques campanyes contra la normalització linguistica ? (Per exemple, la prohibició de que els productes d'alimentació artesans catalans, l'àmbit de consum dels quals era com a màxim català, anessin retolats només en català).

Fins i tot, a l'època del cas Scala, en reunions antirepressives, he vist comportaments d'aquest estil a certs anarquistes (per més senyes, al llavors existent "Casal de la Pau")

Per tan, company, no t'acollonis i siguem consequents : per higiene democràtica i per moltes altres coses : I N D E P E N D È N C I A.

Aixó és congènit a Espanya i la nació espanyola. Si us remunteu uns 120-150 anys i mireu els diaris de l'època madrilenys, com "La Razón Militar", veureu que en aquest aspecte no hi ha hagut un canvi ni tan solament infinitessimal. Consulteu un llibre que porta per títol "Catalanofòbia" i ho comprobareu.
Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
26 set 2003
Sense anar més lluny en el temps, ahir a les VIII Festes Alternatives del Prat, mentres es realitzava el concert de grups locals, entre el segon i el tercer grup es va sortir a llegir un comunicat de la situació del poble. Aquest comunicat estava escrit en català, cosa que no ens hauria d'estranyar o almenys això pensavem.
Un grup de punks, estil costra o pies de no més de sis persones, va començar a empaitar el noi que llegia el manifest al crit de "en castellano".
Davant d'aquesta actitud feixista molts dels membres que organitzem les festes ens vem apropar per veure que passava, els seus arguments eren tan primaris com aquests:

-"los anarquistas no hablan en catalan", demostrant una incultura supina sobre les arrels de l'anarquisme a l'estat espanyol, on els dos focus principals han estat històricament Andalusia en el seu vessant rural i a Catalunya en el seu vessant urbà, i per tant secundat i "liderat" per molts catalanoparlants (Salvador Seguí "Noi del Sucre", Garcia Oliver, Federica Montseny, etc). Però sobretot en atribuir-li a l'anarquisme l'espanyol com a llengua oficial.
- "Estamos en España" argument recurrent quan no hi ha raonament lògic que sustenti les tonteries que dius, molt curiós quan aquest surt d'algú que s'autodenomina anarquista i per tant el concepte d'España li hauria de relliscar.

Com vem veure en passar dos segons de discussió, aquests raonaments no servien per explicar-li a aquella gent res, perque no eren res més que feixistes tancats en una escorça de punki anarquista. Anarconazis dels molts que hi ha i que tenen una absoluta tolerància per molts dels nostres centres socials, com si la seva no fos una altre forma de feixisme, que no enten ni de respecte, ni de lluita, ni de memòria històrica ni de res.

Si aquests exabruptes haguessin sortit d'algú que vesteix l'anomenada "estètica skin" hagués estat una provocació i la cosa hagués acabat molt pitjor, en dur "estètica punk" molts dels interlocutors que raonaven amb ells tenien un certa permisivitat, una certa complicitat i s'ho prenien com una tonterieta sense importància.

Perque després diem que no ens deixem emportar per l'estètica.
Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
26 set 2003
Càndid: estic d'acord amb tu en tot llevat de l'acord d'Alella. Jo penso que està molt bé conservar el territori lliure d'especuladors, encara que això impliqui certes incomoditats ideològiques. Em resulta més penós l'intent de PSC, CiU i ICV ("els verds !") de fer el joc als qui s'enriqueixen desgraciant la nostra terra.

No sóc pas d'ERC, els vaig votar algunes vegades i després no. Tanmateix m'ha agradat l'acord d'Alella.
Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
26 set 2003
Càndid: estic d'acord amb tu en tot llevat de l'acord d'Alella. Jo penso que està molt bé conservar el territori lliure d'especuladors, encara que això impliqui certes incomoditats ideològiques. Em resulta més penós l'intent de PSC, CiU i ICV ("els verds !") de fer el joc als qui s'enriqueixen desgraciant la nostra terra.

No sóc pas d'ERC, els vaig votar algunes vegades i després no. Tanmateix m'ha agradat l'acord d'Alella.
Re: Acojonante!! Sencillamente acojonante!!
28 set 2003
Un altre exemple de bilingüisme:
Entro en un bar, els amos del qual porten com a mínim 10 anys a Catalunya (el temps q fa q el bar és obert)
jo- Un cafè amb llet siusplau
- qué?
jo- un cafè amb llet
- como?
jo- un cafè amb llet
client- un cafe con leche coño!
- No será más fácil así, si es que...un café amb yé, un café amb yé, jajajajaja madre mia
jo- el cafè amb llet te´l pots fotre pel cul.A10

És tan difícil entendre cafè amb llet? Sisuplau, se´n van a anglaterra i amb 1 dia segur que ho aprenen. A mí no em dona la gana que s´em trepitgi d´aquesta manera i animo a tothom a fer el mateix, a marxar si cal del lloc en qüestió i a explicar-ho a la gent perquè no hi vagin.
El que has explikat del Prat és una barbaritat. Foten pena aquest tipus de gent que van d´anarquistes i s´atreveixen a dir "estamos en España". Però m´agradaria saber què li va passar al noi finalment, i si alguna organització o ateneu del Prat ha condemnat l´actitud feixista d´aquests energúmens.
Sobre el tema d´ERC a Alella, a mí em fa gracia que tothom critiki l´actitud d´ERC de pactar amb el PP per preservar una vall de ser urbanitzada, i ningú digui res de IC-V (Verds i ecologistes de debò), per voler fer-hi més de 100 vivendes, juntament amb CiU i PSC. Ara bé, crec que ERC hauria de convocar un referèndum entre els veïns i veïnes per saber què opinen de tot això, i sobretot mirar de prescindir de la dreta neofranquista quan el pla general estigui tancat i ja no hi puguin fer res (cosa que no crec que sigui tan fàcil). De totes maneres, els altres 5 pobles on ERC ha pactat amb el PP, si rekereixen explicacions. Jo no les he vist ni sentit. I crec que no en tindrem l´oportunitat.
Sindicat Terrassa