Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Seguim reduint impostos als rics...
24 set 2003
El PP es planteja reduir l'impost de successions, un dels impostos que encara existeixen que afavoreixen el reequilibri de la riquesa. Els afavorits, com sempre, els que tenen riqueses patrimonials i els seus hereus.
L'impost de successions és una taxa que té virtuts de reequilibri de la riquesa, perquè "penalitza" els que tenen una gran quantitat de béns patrimonials. Aquest impost, entre altres coses, afavoreix que a una societat els que siguin rics ho hagin de ser una mica méa per mèrits propis i una mica menys pels dels seus ancestres (que visquin menys del "cuentu"), afavorint encara que sigui de forma mínima la igualtat d'oportunitats.
Es tracta de reduir una mica els privilegis hereditaris.

Una de les principals tasques dels governs justos hauria de ser la de vetllar per una bona distribució de la riquesa, per tant els impostos haurien de gravar més la població econòmicament més afavorida i en menor mesura els m´s pobres.

El govern del PP navega en sentit contrari, un cop més defensant els interessos d'uns pocs (els seus) per damunt dels generals. La oposició de CiU es basa mé en fets competencials de recaptació (l'impost de successions el recapten les autonomies) que no en el fons de la qüestió. No he llegit cap argument en contra de cap partir d'esquerres...

Com pot ser que la majoria d'espanyols segueixin votant un partit que constantment afavoreix a una minoria de ja privilegiats?
Sindicato Sindicat