Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
CORRELLENGUA 2003: Guardamar acull la gran festa d'eixida de la torxa sud del Correllengua 2003
23 set 2003
La ciutat més meridional de parla catalana, Guardamar (Baix Segura), recupera avui els actes del Correllengua. Feia vuit anys que el Correllengua no sortia de Guardamar, coincidint amb els anys de govern del Partit Popular al municipi.
El límit geogràfic més meridional del català es troba a la vila de Guardamar, al Baix Segura, i és, per tant, ací on s’iniciarà demà el recorregut de la torxa sud del CORRELLENGUA 2003.

ACPV -Acció Cultural del País Valenciá- ve organitzant des de fa 9 anys aquesta cursa de reivindicació lingüística i cultural pel País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord. A més, des de fa uns anys la Coordinadora d’Entitats per la Llengua (CAL) co-organitza també el Correllengua pel Principat de Catalunya, complentant el pas de la Flama de la Llengua per tots els territoris de parla catalana.

A les sis de la tarda està previst que els alumnes de l’institut de secundària de la localitat encenguin la flama de la torxa sud a la Biblioteca Universitària, on després d'alguns relleus serà rebuda a la plaça de Jaume II per la batllessa i altres representants municipals. La flama de la llengua s'estarà a Guardamar fins el 24 de setembre, quan començarà el recorregut que la portarà fins a Valencià, amb motiu de la diada del Nou d’Octubre.

La setena edició del Correllengua, que des de fa dos anys és coorganitzada per Coordinadora d’Associacions per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià, va començar oficialment el 6 de setembre a Andorra, i s'acabarà el 8 de novembre a Perpinyà.

Entre aquestes dues dates, la flama del Correllengua recorrerà la gran majoria de comarques, viles i ciutats dels Països Catalans, dividida en quatre columnes: Vicent Andrés Estellés, Lola Anglada, Jaume Fuster i Francesc de Borja Moll.

::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: :::


CORRELLENGUA 2003 – GUARDAMAR
Dimarts, 23 de setembre

La Flama de la Llengua romandrà a Guardamar fins el dia 24 de setembre. Aquest dia començarà el recorregut que la portarà fins a Valencià, amb motiu de la Diada del 9 d’Octubre.
*18 hores: Encesa de la torxa a la Biblioteca Universitària, per part dels alumnes de l’Institut de Secundària de la localitat, que la traslladaran fins a la Plaça dels Llauradors.
*18:10 hores: Rebuda de la Flama pels alumnes de 3r cicle de Primària de Guardamar, els quals la traslladaran fins a la Plaça de l’Ajuntament.
*18:15 hores: Rebuda de la Flama pels alumnes de 2n cicle de Primària de la localitat, els quals la traslladaran fins a la Plaça dels Pescadors.
*18:20 hores: Rebuda de la Flama pels alumnes de 1r cicle de Primària de Guardamar, els quals la traslladaran fins a la Plaça de Jaume II.
*18:25 hores: Rebuda de la Flama pels alumnes d’Educació Infantil, els quals se la passaran de mà en mà fins fer-la arribar a un adult el qual farà uns parlaments.
*18:30 hores: Rebuda oficial de la Flama, a la Plaça de Jaume II per part dels representants municipals -amb l’alcaldessa Marilen Albentosa al capdavant.

::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: :::


POBLES PER ON PASSARÀ LA TORXA SUD
*24 de setembre: Guardamar, Santa Pola, Elx i Crevillent. *25 de setembre: Elx, Alacant i Sant Joan. *26 de setembre: Sant Joan, Mutxamel, Busot i Xixona. *27 de setembre: Busot i El Campello.
*28 de setembre: La Vila Joiosa. *29 de setembre: Benidorm, Altea, Calp. *30 de setembre: Pedreguer, Benidoleig, la Vall de Laguart, Sagra.
*1 d’octubre: Parcent i Pego. *2 d’octubre: Benissa i Dénia. *3 d’octubre: Oliva, la Font d’En Carròs i Potries. *4 d’octubre: Gandia. *5 i 6 d’octubre: Sueca (també el 8 d’octubre), Polinyà del Xúquer, Riola i Fortaleny. *7 d’octubre: Alcàsser, Albal i Catarroja. *8 d’octubre: Massanassa, Benetússer, Sedaví i Russafa (València).
Mira també:
http://www.acpv.net/

Comentaris

Una llengua per una cultura rica en diversitat
24 set 2003
De Salses a Guardamar, de Fraga a Es Castell, Països Catalans!
Re: CORRELLENGUA 2003: Guardamar acull la gran festa d'eixida de la torxa sud del Correllengua 2003
24 set 2003
Encara queda molt per lluitar en aquest terreny. Per exemple,a Guardamar,la llengua dels valencians no ha de ser una llengua silenciosa ja que perdem massa... i la dignitat pateix.En aquesta flama viatja l´esperança de molts.Visca el Correllengua!
Sindicato Sindicat