Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Manifest del 12 O
22 set 2003
RESISTIM ELS FEIXISMES
12 dâoctubre: RES A CELEBRAR, RESISTIM ELS FEIXISMES

Arribat el mes dâoctubre, un any més es fa necessari dir no a la celebració del 12 dâoctubre com a âDía de la Hispanidadâ? o âDía de la Razaâ?. El 12 dâoctubre no hi ha res a celebrar.

I per aquest motiu a la ciutat de Barcelona ens hem aplegat diferents col.lectius de sensibilitat i tradició diverses, i des de lâantifeixisme, lâantirepressió, lâanticapitalisme, lâanticolonialisme i lâantiimperialisme, també des del treball de barri i el treball popular de base, i el treball de solidaritat amb els pobles dâAmèrica Llatina i dâarreu del món, tots aquests moviments socials organitzem unes jornades de contracelebració i de resistència pel cap de setmana de lâ11 i el 12 dâoctubre.

Tot, amb lâobjectiu de seguir resistint el feixisme i les noves formes de feixisme i violència institucional, que es fan paleses avui sobretot sota la fórmula de criminalització dels moviments socials i del vincle dâaquests moviments amb lâanomenat âterrorismeâ?. I mentre es sotmet els moviments socials a una política de persecució i de repressió constant, paral.lelament es manté des dels governs total complicitat i impunitat vers els grups feixistes, racistes i xenòfobs que sâorganitzen a la nostra ciutat, a Catalunya, a lâEstat espanyol, a Europa i arreu.


Fa ja 511 anys del mal anomenat descobriment dâAmèrica, data que encara celebren els qui consideren aquest fet com una fita en la història de la humanitat. Per a nosaltres aquesta data suposa el començament de la colonització dâAmèrica per part del poder i del diner, amb lâinici de lâextermini de les poblacions autòctones. Però malgrat hagin passat tants anys de barbàrie, les resistències existeixen i creixen. Avui, en tot el continent americà es manifesten en contra dels plans dâun poder dominador i tirà que entén el món com un lloc per al negoci i lâexplotació, i desenvolupen noves propostes per un món més just i més digne. Resisteixen i lluiten contra una nova colonització i expoli dâAmèrica per part de les grans multinacionals i les institucions mundials com lâFMI i el Banc Mundial, que amb lâexcusa del desenvolupament imposen unes polítiques als països que són en contra de la voluntat de les seves poblacions.


I també els grups feixistes han fet dâaquesta data un referent, cosa que ha provocat la
reacció ciutadana en contra de lâexhibició de plantejaments racistes i xenòfobs provocant detencions, judicis i repressió dâaquells qui se nâhan manifestat en contra. I per això enguany encara ens cal, davant detencions i judicis injustos, demanar lâabsolució dels detinguts i detingudes el 12 dâoctubre de 1999.


Nosaltres, organitzacions, col·lectius, entitats i persones volem manifestar el nostre suport a totes aquelles lluites per un món on càpiguen tots els móns i per la justicia social, i ens manifestem també en contra dels qui fan apologia de lâexclusió, de la prepotència i de lâarrogància, com ho fa el govern espanyol del PP, partit hereu no ho hem dâoblidar- del cop dâestat franquista, que en el seu discurs i en lâacció es mostra totalment ultradretà i conservador.

Govern que sâexpressa en termes tan feixistes com la Llei dâEstrangeria, la Llei de partits i la Llei antiterrorista, i aboga a favor dâuna unitat falsa i falsejada i en contra lâautodeterminació dels pobles, amb lleis que coarten i vulneren els drets més bàsics de les persones i encobreixen la tortura i els maltractaments psicològics.


També ens manifestem en contra dâaquest doble discurs del poder polític i econòmic que, emparant-se en el discurs de la multiculturalitat i la cultura de la pau, manté polítiques en contra seva, com la ja citada Llei dâEstrangeria i la permanent retallada de drets i llibertats. Són les persones migrants precisament les qui pateixen amb més intensitat aquesta retallada, lâassetjament policial i lâesclavatge laboral. Mentrestant el poder potencia grans esdeveniments en els que lâespeculació i el negoci prevalen per sobre dels drets i llibertats de tothom, com és el Fòrum 2004.


Per tot això volem aplegar en aquest 12 dâoctubre les lluites i resistències dels diferents pobles del món per la humanitat i en contra del poder del diner. Celebrar i recolzar les lluites dels pobles indígenes i no indígenes dâAmèrica i de la resta del món en contra de la concentració del poder econòmic, polític, social i també mediàtic- i en contra del pensament únic. Sumar les nostres lluites en defensa de les llibertats i del territori, i en contra de la dictadura del capital, que posa en pràctica una guerra global permanent contra els pobles i les persones a tot el planeta.


Encara hi ha moltes coses per les quals lluitar, i altra volta com ho hem fet tantes vegades ens sumarem des de les nostres diferències i les nostres forces per actuar en comú obrint espais de democràcia real, llibertat i justícia per a tots i totes.

Us convidem per tant a totes les persones, entitats, col·lectius i organitzacions a participar junts i juntes amb nosaltres per aquests objectius.


Barcelona, setembre 2003Aquelles entitats i organitzacions que vulgueu donar suport al manifest i us vulgueu adherir a la Campanya contra el 12 dâoctubre, feu-nos arribar la vostra adhesió a través del correu electrònic: ellokal ARROBA pangea.org

Hem determinat que les entitats que hi doneu suport feu una aportació econòmica voluntària. Podeu fer-ho al compte corrent de la Plataforma Cívica per un 12-O en Llibertat , que és: 2100 1018 19 0200059577.
Mira també:
http://www.pangea.org/ellokal/chiapas
Sindicato Sindicat