Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
ERC proposa una resolució pel proper ple que condemma els fets de Castellar
22 set 2003
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb el seu representant a l'Ajuntament, Ramon Arribas, proposa pel proper ple ordinari d'aquest mes una proposta de resolució per condemnar de forma oficial els fets ocorreguts durant la Festa Major de Castellar del Vallès i per mostrar el malestar per l'actuació de la policia per la càrrega indiscriminada que van patir els ciutadans del poble.
Text �ntegre de la proposta de Resolució presentada a l'Ajuntament pel Grup Municipal d'ERC:

El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Ramon Arribas, compareix davant vós i respectuosament us

DEMANA

Que es tingui en compte el text presentat que us adjuntem com a PROPOSTA DE RESOLUCIÓ per a ser sotmès a debat i votació en la propera Sessió Plenària Ordinària.

En els darrers mesos han estat reiterades les agressions de signe racista i espanyolista que s'han viscut en diversos municipis de la nostra comarca, que han arribat al seu punt més àlgid amb els fets succeïts a Castellar del Vallès.

En aquest municipi vallesà s'han produït diversos episodis d'aquesta tipologia el darrer fet, d'una virulència extrema, ha estat l'atac patit per la ciutadania de Castellar que pacíficament assistia a un concert popular durant la nit de la Diada Nacional de Catalunya, i durant la Festa Major de la ciutat, protagonitzades per grups organitzats d'estètica skin.

Malgrat que els Estats i la Unió Europea han emprès legislacions nacionals i comunitàries contra els delictes de xenofòbia, racisme i d'apologia del genocidi, els cossos de seguretat de l'Estat no han actuat d'acord amb la seva obligació de protegir la ciutadania.

L'actuació de la Guàrdia civil en aquests fets, ha estat reprobable, per la seva passivitat i tolerància amb la violència d'aquests grups, que han estat actuant amb impunitat, i per les actuacions que han tingut durant aquest cap de setmana, en què han carregat indiscriminadament i amb una violència injustificada contra ciutadans i ciutadanes que manifestaven pacíficament el seu rebuig a aquests grups i el seu desig de seguir amb la festa més important de la seva vila amb pau i tranquil·litat.

No és el primer cop que es produeixen aquest tipus d'agressions en aquest municipi i en altres punts de la comarca, sinó que les agressions verbals i físiques produïdes per grups d'estètica i d'ideologia feixista són freqüents en la vida quotidiana, pertorbant la bona convivència de la ciutat i de la comarca.

És per això que el Grup Municipal d'ERC proposa que

L'Ajuntament en Ple acordi,



Primer.- Condemnar amb rotunditat aquesta agressió feixista que ha intentat destruir la bona convivència social de la qual, afortunadament, gaudim a la nostra comarca.

Segon.- Mostrar el nostre malestar davant la passivitat policíaca amb aquests grups organitzats feixistes i davant la càrrega indiscriminada que va patir la ciutadania castellarenca, que es manifestava pacíficament.


Tercer.- Instar la delegació del govern espanyol, la policia i els jutges a actuar amb la màxima contundència i celeritat contra els responsables d'aquesta agressió injustificable.

Quart.- Adherir-se a la Festa que tindrà lloc a Castellar el dia 28 de setembre de 2003, com a rebuig a les agressions i actituds feixistes i com a mostra de solidaritat amb la ciutadania de Castellar del Vallès.

Cinquè.- Demanar a la ciutadania i a les entitats de la nostra ciutat que no es deixin intimidar pels comportaments violents d'una minoria i que participin de les activitats de rebuig a les agressions feixistes patides pels ciutadans de Castellar del Vallès.


Ramon Arribas
Terrassa, 22 de setembre de 2003

Redacció Kaos en la red
Mira també:
http://www.kaosenlared.net

Comentaris

Re: ERC proposa una resolució pel proper ple que condemma els fets de Castellar
22 set 2003
ERC de Terrassa, que a la noticia ens em oblidat de dir-ho.
Re: ERC proposa una resolució pel proper ple que condemma els fets de Castellar
22 set 2003
La Candidatura d´Unitat Popular de Vilafranca també presenta una moció sobre els fets de Castellar, on també parlen dels actes del 12 d´Octubre.

Si la voleu llegir està penjada a la pagina web:
www.cupvila.org
Sindicato Sindicat