Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
SOS DESALLOTJAMENT MILES DE VIVIENDAS
19 set 2003
Aquest matí s'ha obert un espai i okupat vivendes al Turó de la Peira, però la policia ens vol desallotjar es demana que vingui gent a donar suport!!!
L'adreça és el carrer Sant Iscle 51 metro Virrei Amat L 5
MILES DE VIVIENDAS. PER QUÃ ESTEM AQUÃ??

En el Turó de la Peira les administracions públiques, com a dâaltres llocs de la ciutat, han executat un PERI (Pla Especial de Reforma Interior), sense comptar en cap cas amb lâopinió ni els interessos dels veïns i de les veïnes, mitjançant expropiacions injustes, on no es paga el valor real dels pisos. De tal manera que, considerant no només criteris econòmics sinó també de qualitat de vida, no es compensa de forma equivalent als béns expropiats. Aquestes administracions, contràriament al que diuen, actuen amb un obscurantisme total: els veïns han estat els últims en rebre informació i mai seâls ha consultat sobre els plans urbanístics que els afecten directament. Per tant els acusem de falta de transparència i manipulació, i els exigim informació completa, verídica i pública al conjunt de les persones afectades i que aquestes tinguin temps suficient per expressar la seva opinió, sense trobar-se amb política de fets consumats.

Aquesta és la pràctica habitual de lâAjuntament i de la Generalitat, especialment a la ciutat de Barcelona. Quin és el resultat de tot això al Turó de la Peira? Han expropiat els pisos pagant preus ridículs i desiguals als veïns i veïnes i els han obligat a pagar milions per ser recol·locats en altres pisos. A més, pensen deixar buits durant anys centenars de pisos expropiats amb lâúnica finalitat dâespecular, quan a Barcelona som molta la gent que no podem pagar un lloguer i molts els qui abandonen la ciutat expulsats pels preus impagables del sòl. El fet de deixar els pisos buits també genera una degradació al barri, amb un munt dâespais abandonats, la qual cosa afecta directament a les persones que hi viuen, no a les empreses immobiliàries que sâenriqueixen amb aquesta intervenció amb el suport de les polítiques especulatives de les administracions (REGESA, ADIGSA). La política dâhabitatge de protecció oficial crea una falsa impressió de política social, quan en realitat enriqueix les arques públiques amb uns pisos construïts en un sòl que no els ha costat res i impagables per a una ciutadania cada vegada més precaritzada.

Totes les organitzacions de lâàmbit institucional, independentment de la força que ens governi, comparteixen una única manera de fer política: autoritarisme, especulació, prepotència, mala gestió, control social, clientelisme, corrupció, repressió, manipulació, exclusió.

VOLEM aturar el PERI i retornar-lo al seu inici tenint en compte la participació efectiva de les persones afectades, tant en la seva elaboració com en la seva execució i evitar la degradació dâaquest espai amb finalitats urbanístiques i especulatives. VOLEM un model de ciutat que no es basi en conceptes utilitaristes, econòmics i especulatius, sinó que es fonamenti en els principis de justícia social, equitat i de respecte als veïns i les veïnes que treballem als nostres barris. Respecte al dret a poder decidir democràticament com ha de ser el nostre entorn més immediat. NO VOLEM que les nostres vides estiguin hipotecades ni econòmicament ni en cap altre àmbit, dirigides des de les administracions que ens obliguen a viure en precarietat en una de les ciutats més cares i insostenibles del planeta.

Que sâaturin les agressions als veïns i a les veïnes del Turó de la Peira.

DESALLOTGEM LâESPECULACIÃ
DESOKUPEM LA PRECARIETAT
MILES DE VIVIENDAS

Comentaris

Re: SOS DESALLOTJAMENT MILES DE VIVIENDAS
19 set 2003
Caldria que tots els ke veiem que akesta situació es insostenible fessim quelcom plegats...aki va el nostre mail: habitatgedigne ARROBA gracia.vilaweb.com Som un grup de gent de Gràcia que hem començat a unir-nos, fem kittin, volem fer unaborsa alternativa de pisos, empaperar les immobiliaries contra l'especulació al barri..etc...
Sindicat