Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Festival de Cine de Donostia: el PP insiste en censurarlo
18 set 2003
Euskal Herria, Donostia - La portaveu del PP a l'Ajuntament de Donostia, María San Gil, ha enviat a l'alcalde de la ciutat, Odón Elorza, una carta per demanar que no es projecti el film "La pelota vasca, la piel contra la piedra" de Julio Medem.
El director ha respost a les crítiques dient que va ser "el creixement del nacionalisme espanyol d'Aznar" el que va portar a escriure "alguna cosa mínimament justa sobre el conflicte basco-espanyol". Segons va indicar, el document és "una posada en escena compromesa amb la no violència i el diàleg polític".

Malgrat tot el PP i grupúsculs afins insisteixen en prohibir l'emissió del film.

Va ser després de presenciar la campanya electoral de les eleccions del 13 de maig de 2001 quan Menem va decidir escriure el documental que s'estrena, en principi, aquest diumenge. "Només desitjo, amb tota la meva ànima, que aquell espectacle passi a la Història i s'estudii com a exemple de perfídia informativa. Vaig presenciar horroritzat l'espectacle de la calúmnia, la mentida i el linxament contra el nacionalisme basc, estrategia populista del Govern espanyol", manifestà.

Es dóna la casualitat que al rodatge del documental van ser convidats membres de tots els sectors en conflicte a Euskal Herria, com la banda terrorista ETA i el President del PP a Euskadi, Jaime Mayor Oreja, així com d'altres com Fernando Savater, però cap d'ells no va voler participar en el mateix.

Esperem que Julio Medem, conegut per les seves pel.lícules "Los amantes del Círculo Polar" o "Lucía y el sexo" no hagi de patir la criminalització per aquesta gent.

Comentaris

tod*s somos terroristas
19 set 2003
julio medem, su primo, tu, yo, ella, vosotr*s

(..

primero vinieron a por los ..... , pero como yo no era ..... , no me preocupe

...

y asi sucesivamente * rellenar la linea de puntos con lo ke a kada kual le de la gana *

...

hasta ke vienen a por ti

y entonces ke???

..)

.
.
.

salute
Sindicat