Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : sanitat
Suspens a l'estudi epidemiològic del Prestige
18 set 2003
Greenpeace ha perdut la confiança en que les administracions sanitàries realitzin un estudi epidemiològic de qualitat sobre el vessament del Prestige després de la publicació la setmana passada, a la pàgina web del Ministeri de Sanitat, d'un informe-proposta d'estudi epidemiològic de les conseqüències del vessament. La confiança de la organització ecologista es basava en el compromís adoptat per la Ministra de Sanitat, Ana Pastor, a la reunió que va mantenir amb representants de Greenpeace el passat 2 d'abril.
A l'esmentat informe-proposta no apareix ni una sola dada que indiqui que el Ministeri o les Conselleries de Sanitat hagin recollit mostres biològiques i les hagin analitzat. Tot i que aquest informe-proposta és de les mateixes característiques que l'informe El Prestige y las Personas que Greenpeace ja va presentar al febrer, en aquest cas esta temporalment fora de lloc. Algunes de les propostes de l'informe del Ministeri daten del 19 de febrer, el que indica que hi ha hagut temps més que suficient per haver obtingut ja algunes dades i haver-les fet públiques.

"És molt desconsolador, deu mesos després de la catàstrofe del Prestige, trobar com a novetat una proposta que no aporta una sola dada. El moment de presentar la proposta era fa deu mesos, ara és el moment de donar resultats" -declara Sara del Río, responsable de la campanya de tòxics de Greenpeace- "Les autoritats sanitàries estan deixant passar el temps enlloc d'assumir les seves responsabilitats."

Tot i que en aquesta proposta del Ministeri es reconeix la importància de realizar un estudi epidemiològic, el comportament dels responsables sanitaris sembla no ser coincident, ja que estan dilatant en el temps la realizació d'aquest estudi per al que la recollida immediata d'informació és indispensable.

"No hi ha excusa que justifiqui que no estiguin disponibles les dades de l'estudi epidemiològic. Les autoritats sanitàries estan coartant el dret de la ciutadania a conèixer l'impacte sobre la salut del vessament del Prestige" - afegeix Sara del Río.
Mira també:
http://www.nuncamaisdecatalunya.org
http://www.greenpeace.es
Sindicato Sindicat