Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: laboral
Creixement de la CNT i la CIT: Sense complexos
29 abr 2024
Els darrers anys, i encara més des del darrer congrés confederal, en què s'ha posat negre sobre blanc el què era un secret a veus, la CNT ha emprès un creixement imparable gràcies a no quedar-se enquistada en la rigidesa del purisme anarquista.
La CNT associada a la Confederació Internacional del Treball (ICL-CIT) s'ha adaptat als nous temps i ha madurat per a formar part de la realitat sindical del país i del segle XXI.

La vergonya i el rebuig a unir-se a moviments socials amb participació política, l'estancament per no voler pagar el voluntariat o contractar professionals, l'atac sistemàtic a les persones que donen feina a la gent en situació d'atur, o no utilitzar la llengua pròpia de cada contrada, tancaven l'anarcosindicalisme en una cova on no hi passa l'aire, sempre és fosc, i no es veu el món que es mou.

Si un advocat fa bé la feina, i col·labora de bon grat amb el sindicat, és just que se li ofereixi una relació econòmica estable, amb contracte, assegurança i que es pugui acollir al conveni d'oficines i despatxos.

I si un militant és competent i defensa l'organització per davant de tot, encara que tingui una empresa i contracti personal, això no és un fre per a què pugui estar afiliat o arribar fins i tot a la secretaria general del seu sindicat.

Sindicats dels més vanguardistes de la CNT, com és el d'Olot, han rebut atacs i insults per defensar la innovació i el saber tirar endavant amb la ment més oberta. Ho fan prou bé com per a no parar de créixer i estendre sindicats pel territori, li pesi a qui li pesi.

cropped-logo-5.jpg


ICL-CITLogo140-1.png
Mira també:
https://www.iclcit.org/es/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat