Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Presentació del llibre "LA PASTORA", divendres 29 a les 19:00 a l'Ateneu Llibertari de Gràcia
25 oct 2023
Florencio Pla, popularment conegut com “la Pastora”, va ser un entre tants. Un dels molts masovers que subministrà les partides guerrilleres; un entre molts que hagueren d’integrar-se a l’Agrupació Guerrillera per escapar de la violència de la Guardia Civil. I una de les moltes víctimes de la repressió de la dictadura que hagué de patir molts anys de presó. Va ser una persona corrent que va haver de sobreviure a condicions molt adverses des de néixer i a una adscripció de gènere amb què no s’identificà. Un masover, guerriller, fugitiu i tenaçment perseguit que hagué de lluitar, també, contra el relat que es feu d’ell. I és que ni va cometre els crims que se li imputen, ni va ser un assassí sense escrúpols; ni era, com es va divulgar en determinades esferes, el monstre que fa por o l’home del sac que espanta als nens i a les nenes que no volen dormir.
florencio pla 27.png
La Pastora va néixer l’1 de febrer de 1917 al mas de la Pallissa, al terme municipal de Vallibona, a la comarca castellonenca dels Ports. Els dubtes respecte al seu sexe a causa d’una malformació genital congènita, així com la voluntat dels pares d’evitar el molest servei militar determinaren que el bategessin com a Teresa (...)
Des d’aquell moment, vivint en un context rural, de poblament dispers i amb un grau d’analfabetisme alt, hagué d’adoptar la vestimenta i els rols atorgats al sexe femení i a una identitat de gènere que, com va confessar, no compartia.
Mira també:
https://ateneullibertarigracia.wordpress.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more