Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
El Correllengua arrenca amb força a la Franja de Ponent
17 set 2003
Arriba el Correllengua 2003 a la Franja, després d'encetar-se a Andorra el 6 de setembre, i que culminarà el 8 de novembre a Perpinyà desprès d'haver passat per arreu del Pais Valencià, ses Illes i Catalunya. L’any passat el Correllengua va passar per gairebé totes les comarques dels Països Catalans i va rebre l’adhesió de centenars d’entitats cíviques i culturals, d’ajuntaments i consells comarcals.


La movilització social pacífica, democràtica i popular -en el bon sentit-. Aixó és el que més mal li fa a l'estat i el nacionalisme espanyol, tant el present als nostres pobles i barris com a les institucions, que som més gent la que ens movem per cada vegada més coses participant als diversos àmbits i moviments socials -culturals, ecologistes, sindicals, etc- per articular la resposta de la societat front la seva repressió. Per qui és útil la violència? Si la violencia ens fos útil els aparells repressors de l'estat espanyol -amb uniforme i sense uniforme. no miraríen tant de provocar-la com ho han intentat a Castellar del Vallès.

<H3>Contra la repressió del feixisme , movilització social als Paisos Catalans!!</H3>
Per quart any consecutiu el Correllengua travessa de nord a sud tota la Franja de Ponent gràcies als Casals Jaume I i ho fa essent el territori dels Països Catalans amb major densitat de pobles participants.

Desprès d'iniciar la seua marxa aquest cap de setmana a la Ribagorça i gaudir d'un extens programa a Almacelles ara ja s'enfila cap el Baix Cinca on s'aturarà a Saidí i Torrent de Cinca, on ja s'està celebrant des de fa dies a Fraga gràcies a un concurs escolar fet pel Casal Jaume I amb la col·laboració de Ràdio Fraga. La festa a Fraga clourà el 27 de setembre amb un concert de música tradicional al Casal Jaume I.

Desprès el Correllengua continuarà pel Matarranya on s'aturarà a dotze pobles fins que el 4 d'octubre, Mequinensa rebi l'acte central del Principat. I és que per primera volta la Franja de Ponent acollirà un acte nacional del Correllengua.

D'altra banda des dels Casals Jaume I de la Franja de Ponent s'estan organitzant els autobusos per assistir al tancament del Correllengua el 9 d'octubre a València i el 8 de novembre a Perpinyà.
Mira també:
http://www.acpv.net/
http://www.correllengua.org/

Comentaris

Re: El Correllengua arrenca amb força a la Franja de Ponent
17 set 2003
És sabut també que, segons en quins indrets, existeix un feixisme i una cacera envers molts catalans que no tenen prejudicis a l'hora de parlar en castellà. Exemple? us en donaré un de molt maisntream (ui que aquesta paraula està contaminant la LLENGUA: diguem-li "popular"): en Mikimoto. Si si, aquest home tan enrotllat tio, practica en el si de TV3 una autèntica caça de bruixes destinada a depurar a qualsevol "feixista" que s'atreveixi a expressar un mot en castellà, darrera o davant de les càmeres. No és gaire conegut, però jo ho sé. M'ho ha dit un ocellet. Competència, voluntat progressista...tirades per la borda a causa dels dictats del "jefe" Calzada (aï perdona Calssada). Al tal homenet se'l ha vist repartint propaganda electoral de....ejem....CiU.

Però aquestes petiteses quotidianes, de les que depenen un treball, ni que sigui voluntari, i un mínim sou de supervivència son menors que els temes nacionals, sens dubte....

Apa, m'en vaig a fer a llegir als llibres com éren les veritables revolucions socials. Que està clar que aquesta no ho és, i si ho fos, no seria la meva. Seria la teva....


PD: per cert quina mania en revifar la història dels vostres reis (Jaume I, el Conqueridor) i us dieu marxistes? Ai si l'alemany s'aixequés de la seva londinenca tomba......
Re: El Correllengua arrenca amb força a la Franja de Ponent
17 set 2003
vius en un planeta curiós (i molt espanyol). Existeix una cacera de bruixes contra catalans que no tenen prejudicis en usar el castellà ? ah si ? vols dir que hi ha una cacera de bruixes contra el 50% de la població del principat de cataunya ?

el que vols dir és que, el normal a catalunya és que els castellanoparlants es passin al català, oi ? clar, no hi havia pensat, quina evidència !!! segurament totes les vegades que els catalanoparlants canvien de llengua(és a dir, gairebé sempre) deus pensar que somnies, no ?

clar, tb vols dir que el tema de la llengua no l'hem de tractar pq l'únic que val és la lluita de classes (com si no tingués res a veure). quina llàstima, a partir d'ara també haurem de deixar de lluitar contra el sexisme, com que és un tema secundari...

i potser tb haurem de deixar de banda que l'espanyolisme tanqui ràdios a mallorca (somràdio), criminalitzi associacions culturals i prohibeixi concerts als país valencià o destrossi escoles a la franja (aiguabarreig).

potser vols dir que tot això no té cap importància, ara ho entenc.

a mi em sembla que si Lenin aixequés el cap tb te la fotaria.

pd: el miquel calzada fa bé d'insistir en que, a la única televisió que hi ha en català, segueixi sent en català. per sentir el castellà ja tenim les altres cinc, o no ? no. potser l'ideal seria que tv3 i c33 fossin en castellà. això segur que seria més democràtic i socialista.
Re: El Correllengua arrenca amb força a la Franja de Ponent
17 set 2003
És curiós, estic segura que la primera persona que ha contestat, no s´ha pas indignat perquè el català no sigui un idioma oficial a Europa. Em sembla que t´ekivokes quan parles de prejudicis. Els prejudicis els teniu tots akells que creieu que recuperar els drets dels catalanoparlants (i dels no catalanoparlants que volen aprendre´l), implica retallar els dels castellanoparlants. No, la llengua castellana, no perd drets, perd PRIVILEGIS, privilegis que mai hauria d´haver tingut. El que no podeu pretendre és ser superior a la resta de llengües que es parlen a Catalunya. A part, que l´exemple que has posat, tot i que dubto que sigui cert, no demostraria res. Veste´n a qualsevol institut de secundària maco, i després diga´m contra quina llengua s´aplica el feixisme i la cacera de bruixes. L´únic que sé, és que la normalització de la llengua catalana, és recolzada per tota la societat (80%), excepte pel feixisme precisament (PP, Foro Babel, neonazis tipus Castellar...), juntament amb sectors lerrouxistes marginals. Siusplau defineix-me el feixisme que tú trobes en el correllengua, que riurem una estona.
BILINGÜISME ÉS ESPANYOLISME.
CATALUNYA ÉS PLURILINGÜE, NO BILINGÜE ( i alguns haurien de deixar de reclamar privilegis per a la seva llengua, que els magrebins no ho fan pas)
Re: El Correllengua arrenca amb força a la Franja de Ponent
17 set 2003
"El teu" es un gilipollas; soy castellahablante y he participado en tres Correllenguas, ademas de en otras movilizaciones. A mí no me importaría que en TV3 se hable en castellano, pero cuando en A3, T5, TVE, C+, etc emitan también en catalán. ¿Dices que son cadenas que emiten para todo el estado español? ¿Pero tanto te preocupa mantener la unidad televisiva de españa...? Pues vale pero aqui hay una realidad lingüística específica y que debe respetarse, ¿por qué emiten el 99,5 por ciento de su programación exclusivamente en castellano? Respóndenos a eso sin decir gilipolleces y entonces se podra intentar discutir lo que dices sin reirse en tu fea cara.
Pero lo mejor de todo es que la noticia del Correllengua parece joderte muchísimo, de ahi todas las gilipolleces que has escrito. ¿Pero tanto te jode una movilización de base por la diversidad cultural, por el derecho a expresarnos y vivir plenamente en catalán sin discriminaciones? Sin aguantar chorradas de niñato aburrido como las tuyas, por ejemplo. Parece mentira, han detenido a 6 anarquistas acusado de terrorismo y aqui estas escribiendo gilipolleces... ¿¡no tes das cuenta de lo poco solidario que estas siendo!? Eso sí, a tí lo que realmente te jode es que se celebre el Correllengua y cada vez con más participación. Que peña más rancia hay por ahí. Los que te han contestado antes de mí lo han dejado todo suficientemente claro, pero necesitaba decirte que eres patético.
L'HIPOCRESIA DE SEMPRE
18 set 2003
Quina hipocresia els qui critiquen l'establiment del català com a llengua vehicular i no obren la boca davant la rotunda imposició del castellà a l'Estat!
Quants cops s'ha sentit el català TV1?? I a Tele 5? I a Antena 3? I al Canal Plus? I a les privades? Si jo fos periodista de TV1 i em posés a parlar català, m'ho permetrien? Perquè a la merda d'Operación Truño, El gran Hermano, etc. mai se sent parlar el català, o el basc, o el gallec?? Per en "el teu", el fet que a través de desenes de canals, ràdios, diaris i revistes, redactades exclusivamebnt en castellà, diariament imposin una "normalitat" espanyola on la resta d'identitats, cultures i llengües de l'estat (català, basc, gallec, musulmà, llatinoamericà...) són inferioritzades i titllades de "retrassades" o provincianes, no és cap problema -almenys a jutjar pel comentari-. Per ell, la "normalitat" és, per dret automàtic, un estatus a conservar.. Això si que és antimarxista, això si que és "reacció" i "conservadurisme" en estat pur...

Per cert, en Mikimoto no està a TV3, sinó a Flash (tv i ràdio), no diem tonteries si no sabem de què es parla. Flash TV pot ser criticat per la merda música que posen i pels valors estúpids que fomenta, però no pas pel fet legítim de determinar que el format del mitjà serà en català... Per què alguns hipòcrites calumnien a algú quan simplement decideix que el seu mitjà d'informació serà únicament en català? QWuin problema hi ha? On és la llibertat? Una ràdio no és lliure d'establir una principal? Per què no? I llighat a això: una nació no és liure i autònoma per a establir una llengua pròpia i vehicular que garanteixi l'entesa comuna? En base a quin concepte pervers de la llibertat es preten imposar el bilingïsme? Per què visc en un país estrany, dels pocs paísos al món, en el qual sóc directament acusat d'intolerant pel simple fet de voler viure amb normalitat la meva comunicació -en català en aquest cas-? Per què un angloparlant pot anar pel seu país sense complexes, obviant que l'entendran quan parli en anglès, semse cap temor a que l'acusin de xenòfob, i en canvi a Catalunya, a vegades si parles en català sembla que estiguis insulant a l'interlocutor? Per què un portugueso-parlant no té problemes d'aquesta al Brasil? Per què ningú es posa amb el Herarald Tribune perquè és en anglès exclusivament???
El català com a llengua té un futur més que negre (cada cop hi ha menys població que té com a llengua d'ús habitual el català), la desaparició del català com a llengua està en vies d'extinció en els propers 50 anys, i encara hi ha idiotes -no se m'acut un títol més suau- que es dediquen a fer comentaris repel.lents i amb regustos gairebé cínics, a generalitzar a partir d'anècdotes irrellevants i a penjar l'etiqueta de "convergent" als qui, simplement, a través d'un correllengua, demanen polítiques de normalització d'una llengua en perill?????
Sindicat Terrassa